n_olympios
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,624
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Δημήτρη και Νίκο, άξιοι!
Δημήτρη και Νίκο, άξιοι!
Σημερα δοκιμασα την βαση ακριβειας της proxxon η οποια εκανε εξαιρετικη δουλεια.
Η βαση μου γλυτωσε παρα πολυ κοπο απο το να κοψω τα εσωτερικα κομματια του 'Βητα' που εφτιαξα στην σεγα.
Κανονικα θα εκανα μια τρυπα με το τρυπανι στο 'βητα', μετα θα επρεπε να εβγαζα την λαμα της σεγας για να την περνουσα απο την μικρη τρυπα και κοψω το εσωτερικο του 'βητα'. Δυο φορες.
Αρκετος κοπος και χρονος δηλαδη.
Αντι αυτου, στερεωσα το 'βητα' στην μεγγενη της βασης, χαμηλωσα το φρεζοτρυπανο και εκοψα σιγα σιγα τα εσωτερικα κομματια του 'βητα' γυρνωντας προσεκτικα τους χειροτροχους.
Αυτο που χρειαζεται ειναι λεπτοτερο φρεζοτρυπανο απο αυτο της φωτογραφιας για πιο λεπτομερεις εργασιες.
![]()
Δεν είναι ξυλογλυπτική,δεν είναι μικροξυλοκατασκευή,αλλά ίσως είναι χόμπυ που ξεκινάει τώρα!
Πυρογραφία...
Πήρα λοιπόν τον πυρογράφο στα χέρια μου και ξεκίνησα τα πειράματα.Θέλει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ υπομονή και πολλάαααααα χιλιόμετρα για να πεις ότι κάτι έφτιαξες!
Τα πρώτα μου σχέδια,που απέχουν πολύ απ`αυτό που λένε πυρογραφία,αλλά δικά μου είναι οπότε μ`αρέσουν
View attachment 126446
View attachment 126448
Σημερινά και τελευταία κηροπήγια από το "φαγωμένο" κλαδί οξυάς.
![]()
![]()
![]()
Το ένα και πιο φαγωμένο δώρο σε έναν γκρινιάρη από το forum!
Επειδή έχω μέρες να γράψω, μπράβο σας για τις δημιουργίες και την ασταμάτητη έμπνευσή σας.
θα σας παρουσιάσω και εγώ μερικά πραγματάκια παρακάτω:
1. Επιτέλους τελειώσαμε με την παραγωγή των μοτοσυκλετών για τις μπομπονιέρες για τα βαφτίσια του γιου μου. Από κόντραπλακέ 4χιλ και τριψιματάκι. Ίσως να βαφτούν λευκές και μετά να τριφτούν ακανόνιστα για να δείξουν μία πιο vintage αισθητική.
View attachment 126392
2. Μία παραγγελία του αδελφού μου για την μοτοσυκλέτα του. Από κοντραπλακέ 9χιλ.
View attachment 126393
3. Για το τέλος η Ελληνική μας σημαία από πεύκο. Η κατασκευή έγινε στα πολύ γρήγορα. Βάφτηκε με σπρέυ λευκό γαλάζιο και μετά βερνικώθηκε.
View attachment 126394
Tέλεια όπως πάντα,μπράβο Νίκο
Ευχαριστώ Δημήτρη αλλά τα παραλές μου φαίνεται!!!
Ωραία είναι αλλά τέλεια με τίποτα, έχω ακόμα δρόμο!
Σύντομα πιστεύω να έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Γιά μένα καί τίς δυνατότητες μου φίλε Νίκο τά βλέπω τέλεια,εσύ πού έχεις μεγαλύτερη πείρα έχεις θέσει ανώτερα stadar
Σημερα δοκιμασα την βαση ακριβειας της proxxon η οποια εκανε εξαιρετικη δουλεια.
Η βαση μου γλυτωσε παρα πολυ κοπο απο το να κοψω τα εσωτερικα κομματια του 'Βητα' που εφτιαξα στην σεγα.
Κανονικα θα εκανα μια τρυπα με το τρυπανι στο 'βητα', μετα θα επρεπε να εβγαζα την λαμα της σεγας για να την περνουσα απο την μικρη τρυπα και κοψω το εσωτερικο του 'βητα'. Δυο φορες.
Αρκετος κοπος και χρονος δηλαδη.
Αντι αυτου, στερεωσα το 'βητα' στην μεγγενη της βασης, χαμηλωσα το φρεζοτρυπανο και εκοψα σιγα σιγα τα εσωτερικα κομματια του 'βητα' γυρνωντας προσεκτικα τους χειροτροχους.
Αυτο που χρειαζεται ειναι λεπτοτερο φρεζοτρυπανο απο αυτο της φωτογραφιας για πιο λεπτομερεις εργασιες.
![]()
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
[/COLOR]
Μπράβο , πολύ καλή δουλειά, Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με σέγα πολλά κομμάτια μαζί υποθέτω, πόσα ;
Οι μοτοσυκλέτες κόπηκαν με την επιτραπέζια σέγα dsh proxxon και της έκοβα ανά πεντάδες, εξάδες ή εφτάδες. Είχα κόψει ορθογώνια κομμάτια του κόντραπλακέ και στο πρώτο έβαζα το σχέδιο τα έπιανα όλα μαζιέ με σελοτείπ και αφού έκοβα πρώτα τα εσωτερικά κομμάτια μετά έκοβα και την περίμετρο την μηχανής.
Πολύ καλή δουλειά Μιχάλη. Μπράβο!
Αλλά ρε μούργο περιμένω από εσένα να πεις δυο λόγια για το ρουτεροτράπεζο της proxxon που έχεις και μου είχες υποσχεθεί εδώ και πολλές μέρες. Άντε βρε γράψε δύο λόγια να δω τι θα κάνω....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.