Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί
Είμαι στην δουλειά τώρα κ δεν θυμάμαι τον κωδικό απ έξω. Κάπου λίγο παλιότερα τον έχω ποστάρει.
Σε εμένα αντέχουν. Θέλει εξοικείωση στο τεντωμα = σφιξιμο της λαμας, φυσικά είναι θέμα ξύλου κ χεριού !
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Να είσαι καλά.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
....
Επειδή η δική μου scroll saw παίρνει (καλύτερα έπαιρνε) πριονόλαμες ΜΟΝΟ με πείρο συγκράτησης & εγώ ήθελα να χρησιμοποιώ τις σπειροειδής λάμες της Proxxon 28747 κατέφυγα σε Greek πατέντα.
Πήρα μια απλή λάμα σιδήρου 20 * 5 με μήκος 20 cm (κόστος: 0,6 $)
Πήρα μια βίδα Allen Μ5 * 15 (κόστος: 0,2 $)
& ένα απλό ηλεκτρόδιο ηλεκτροσυγκόλλησης (κόστος: 0,1 $)
Επιπλέον χρειάστηκα & ένα σετ κολαούζο Μ5 * 0,8 (μπορείς να κάνεις & «περαστή» την βίδα οπότε να μην χρειαστείς καθόλου κολαούζο για να φτιαχτεί το σπείρωμα, αν & η κατασκευή τέτοιου σπειρώματος είναι αστεία , πρώτα τρυπάς με τρυπάνι 4 φ).
Έκοψα τα 6 λαμάκια σύμφωνα με τα 3 σκαριφήματα μου.
Κόλλησα το Α & Β κάθετα (βλέπε φωτο) & με το Γ κομμάτι σφίγγω την πριονόλαμα επάνω στο Β.
Μάλιστα στα τεμάχια Β & Γ (σε δεύτερο χρόνο) στην ίδια ευθεία με τις άλλες τρύπες & προς το σώμα της σέγας έκανα & μια τρύπα, με τρυπάνι φ 1 mm, έτσι ώστε να δέχεται & πριονόλαμες με πείρο η ιδιοκατασκευή μου.
Δουλεύει μια χαρά μέεεεεερες τώρα.
Παππούς Κώστας από Πάτρα.