Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σειρά πήρε η βαπτιστήρα τώρα. Αντε πάλι τριψιμο κλπ κλπ.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ΜΠΡΑΒΟ μαστρο-Κωστα!!!

Ωραίες οι κατασκευές σας ρε παιδιά. Μπράβο σας!!!

Ωραίος ο Κώστας.
Σιγά Παππού, του 65 είσαι!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος ο Κώστας.
Σιγά Παππού, του 65 είσαι!!!

2 Aug 1965

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΜΠΡΑΒΟ μαστρο-Κωστα!!!

Σε ευχαριστώ.

"Μάστρο Κώστας" ??? ...δεν θα το έλεγα, απλά το παλεύω.
Μην τρελλαθουμε κιόλας & μας κυνηγήσουν οι πραγματικοί Μαστόροι !!!

Καλημερα! Λαμες σπιραλ που βρισκετε εσεις στην αθηνα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ παρήγγειλα από το www.toolstore.gr κ ήρθαν στην Πάτρα την επόμενη ημέρα

ImageUploadedByTapatalk1461143925.980644.jpg
Αυτες λες κωστα;

Μου φαινονται πολυ φτηνες. Πηρα κατι λαμες το σαββατο 3 η μια κ 7 η αλλη κ τις εσπασα ολες αυθημερον. Αυτες οι proxxon αντεχουν;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Κώστα, όλα ωραία...

Είμαι στην δουλειά τώρα κ δεν θυμάμαι τον κωδικό απ έξω. Κάπου λίγο παλιότερα τον έχω ποστάρει.
Σε εμένα αντέχουν. Θέλει εξοικείωση στο τεντωμα = σφιξιμο της λαμας, φυσικά είναι θέμα ξύλου κ χεριού !

Να είσαι καλά.

....

Επειδή η δική μου scroll saw παίρνει (καλύτερα έπαιρνε) πριονόλαμες ΜΟΝΟ με πείρο συγκράτησης & εγώ ήθελα να χρησιμοποιώ τις σπειροειδής λάμες της Proxxon 28747 κατέφυγα σε Greek πατέντα.
Πήρα μια απλή λάμα σιδήρου 20 * 5 με μήκος 20 cm (κόστος: 0,6 $)
Πήρα μια βίδα Allen Μ5 * 15 (κόστος: 0,2 $)
& ένα απλό ηλεκτρόδιο ηλεκτροσυγκόλλησης (κόστος: 0,1 $)
Επιπλέον χρειάστηκα & ένα σετ κολαούζο Μ5 * 0,8 (μπορείς να κάνεις & «περαστή» την βίδα οπότε να μην χρειαστείς καθόλου κολαούζο για να φτιαχτεί το σπείρωμα, αν & η κατασκευή τέτοιου σπειρώματος είναι αστεία , πρώτα τρυπάς με τρυπάνι 4 φ).
Έκοψα τα 6 λαμάκια σύμφωνα με τα 3 σκαριφήματα μου.
Κόλλησα το Α & Β κάθετα (βλέπε φωτο) & με το Γ κομμάτι σφίγγω την πριονόλαμα επάνω στο Β.
Μάλιστα στα τεμάχια Β & Γ (σε δεύτερο χρόνο) στην ίδια ευθεία με τις άλλες τρύπες & προς το σώμα της σέγας έκανα & μια τρύπα, με τρυπάνι φ 1 mm, έτσι ώστε να δέχεται & πριονόλαμες με πείρο η ιδιοκατασκευή μου.
Δουλεύει μια χαρά μέεεεεερες τώρα.

Παππούς Κώστας από Πάτρα.

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και θα δουλευει για πολυ ακομα κωστα αφου οι εδρες σου ειναι πιο ποιοτικες απο του εργοστασιου! Καλες δημιουργιες κ να ξερεις οτι περνουμε ιδεες κ απο σενα κ απο τους υπολοιπους ξυλομοδιστρους της παρεας

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ένα step stool που λένε κ στο χωριό μου είναι πλέον έτοιμο. Το χρησιμοποιώ κ για μινι παπουτσοθήκη.

Copy paste ikea?

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς. Ελάχιστα πιο ψηλό +2 cm..

Ένα υλικό που με έχει σώσει είναι η απλή καφέ σιλικόνη που με ξελασπωνει όταν κάνω καμιά στραβοτιμονιά. Την συστήνω ανεπιφύλακτα ! ! !

κ σε αρμούς.

βλ. φωτο.

Α μπράβο!!!!

Πως τα καταφέρεις πάντως και ποστάρεις το κείμενο πρώτα και έπειτα ανεβάζεις φώτο δε το έχω καταλάβει...
Χεχεχεχε

Βαφεται αυτη? και το boach που βλεπουμε ποιο ειναι, νομιζω πρωτη φορα το βλεπω.