νομίζω πως εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες εάν ένα ξύλο στραβώσει ή ακόμη και σπάσει..για παράδειγμα ένα δικό μου τραπέζι εξωτερικού χώρου και μόνο, από μαδέρι οικοδομής 5εκ πάχος απλάνιστο και 10 εκ πλάτος, ενωμένα μεταξύ τους μόνο με κρυφές βίδες, χωρίς κόλλα, και έχοντας μόνο μία τραβέρσα κάθετα στην επιφάνεια στα 2 άκρα, ένα καλοκαίρι στον ήλιο και ένα χειμώνα στην βροχή και στο χιόνι, δεν έχει πάθει τίποτα, εντελώς τίποτα, εκτός από κάτι γρατζουνιές από τα γατιά...ούτε σκέβρωσε ούτε στράβωσε ούτε καν άφησε κάποιο κενό ανάμεσα στις σανίδες ούτε κάποιο λεκέ έκανε (και έχει χυθεί λάδι, coca cola κρασί κλπ πάνω του)...από θέμα αντοχής σηκώνει άνετα 110 κιλά που είμαι εγώ πάνω του, χωρίς να κάνει κιχ.
οπότε υποθέρω πως η σύνθετη ξυλεία που είναι φτιαγμένη πολύ πιο καλά ( κολλημένη σε πρέσσα για 24 ώρες με χτένια ανάμεσα τους, από ότι έκανα εγώ με τα μεδέρια) θα είναι πολύ πιο αντοχής.
όταν λες σε σύντομο διάστημα τι εννοείς? βδομάδες, μήνες ή χρόνια?
η σύνθετη ξυλεία, όχι στα πολυκαταστήματα αλλά στον έμπορο, τουλάχιστον σε εμάς, την παραγγέλνεις και στην φτιαχνει σε ότι διάσταση θες και πληρώνεται με το τετραγωνικό.
για την κόλλα σου απάντησε ο Γιάννης
οπτικά συμφωνώ είναι θέμα υποκειμενικό
στα μαγαζιά είναι θέμα μόδας, όπως ήταν πριν μερικά χρόνια τα παλετομάγαζα.