Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριάκο εξαιρετικό.
Την σαμπάνια μην ξεχάσεις στην καθέλκυση!
Πάντα τέτοια.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με αφορμη μια ερωτηση που εκανε χθες ο Γιαννης για μεταφορα φωτογραφιων σε ξυλο, θυμηθηκα οτι ειχα καπου μια ειδικη κολλα/παστα για αυτο τον σκοπο.
H κολλα ειναι αυτη: https://www.amazon.de/Hobby-Transfe...=2025&creative=165953&creativeASIN=B00CU6SI1U

Δοκιμασα λοιπον στα γρηγορα να κολλησω μια εκτυπωση της Χιου απο laser printer που ειχα τυπωσει προσφατα και που ηθελα να την κοψω στη σεγα.

Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο και φανταζομαι οτι θα ηταν καλυτερο εαν περιμενα 24 ωρες -και οχι 3 ωρες- για να βγαλω το χαρτι απο το ξυλο βρεχοντας το με νερο.

35959829055_a3a7dc8f1b_c.jpg

Καποια συμπερασματα που εβγαλα:
-To ξυλο πρεπει να ειναι πολυ καλα τριμμενο εως τουλαχιστον 240+ grit για να γινεται ευκολοτερα κατοπιν η αφαιρεση του χαρτιου και της ειδικης κολλας/παστας μεταφορας.
-Η εικονα που μεταφερεται στο ξυλο πρεπει να καλυπτει ολο το ξυλο για λογους ομοιομορφιας. Επρεπε να καλυψω ολο το ξυλο ακομα και με το λευκο περιθωριο περαν της εικονας.
Στη φωτο, δεξια-αριστερα και κατω- φαινεται η διαφορα του φρεσκου ξυλου και του ξυλου που πανω του ηταν η εικονα. Αυτο δεν διορθωνεται ευκολα γιατι εχει ποτισει το ξυλο κολα. Οποτε καλυτερα να ποτισει ολο το ξυλο κολα.
-Η λεπτομερεια ειναι παρα πολυ καλη, αρκει κανεις να ακολουθησει τις οδηγιες του καθε προιοντος.
-Η εικονα τυπωνεται 'αναποδα'. Στη φωτο οι Οινουσσες ειναι αριστερα της Χιου ενω στην πραγματικοτητα ειναι στα δεξια.
-Δεν ξερω εαν ενα περασμα του ξυλου- πριν την μεταφορα- με λαδι/sealer/βερνικι εμποτισμου θα επηρρεαζε θετικα η αρνητικα την μεταφορα της φωτογραφιας.
-Μετα την μεταφορα, ενα βερνικι φινιρισματος ματ (νερου η διαλυτη) θα ειναι μια χαρα.

Κυριοι σασ ευχαριστω ολουσ σε δυο τρεισ μερεσ θα εχει τελειωσει και θα το δειτε πιο αναλυτικα προσ το παρον η σαμπανια παγωνει στο ψηγειο.

Ναυτικων θεματων συνεχεια...:))

Eφτιαξα μια απλη βαση για το καραβακι στο ρουτερ, ενα σανιδακι με μια καβιλια στη μεση για να μπαινοβγαινει.
Επισης εκοψα το δοκιμαστικο ρεταλι με την αναποδη Χιο, σε διαστασεις 6χ4χ1 εκ, για να θυμαμαι την πρωτη μου ξυλοφωτογραφια :))

35153019023_3814b16e35_b.jpg

Κυριακο, φοβερο το καραβακι. Πολυ ωραια δουλεια, αναμενω να το δω και με τις τελευταιες λεπτομερειες που λες.

Μιχαλη επαθα ψιλοκαψιμο με την εικονα της Χιου, κατι δεν μου πηγαινε καλα, μεχρι που διαβασα την περιγραφη σου για το αναποδο της υποθεσης... Χαχαχα, ωραια τυπωθηκε παντως, βαλ'την σε καποιο τοιχο απεναντι απο καθρεφτη, ωστε μεσα απο αυρον να φαινεται κανονικα. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρηκα τη λυση Κωστα για τετοιες περιπτωσεις (χαρτες, ονοματα κλπ)!
Υπαρχει μια εντολη στα προγραμματα επεξεργασιας εικονων που λεγεται 'mirror image'. Τυπωνεις λοιπον την Χιο αναποδα/mirror image και οταν την κολλας βγαινει σωστη!!
To κακο ειναι οτι εχω μονο ασπρομαυρο laser printer...:))

Και εδω το αγκυρακι βαμενο και χαρουμενο, μεσα στο συναφι του :))

35834965171_7d6b4b8a1c_b.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο συνεχώς εμπλουτιζόμενος ναυτικός "στόλος".

Δεν μπορεί κάποια κρυφά ή φανερά απωθημένα κρύβουν όλα αυτά τα καραβάκια & οι άγκυρες κυρ Μιχάλη.

Λόγω καταιγίδας χτες το βράδυ στην Πάτρα ανέβηκα στο Εργαστήριο για τακτοποίηση αλλά από ένα ρετάλι μεράντι & μια φωτο στο Pinterest μου προέκυψε ένα ρολογάκι.

Διαστάσεις: Πλάτος στο μέγιστο σημείο: 20 cm, Ύψος: 14 cm & Πάχος: 5 cm.

Ξυλεία: Από μεράντι το σώμα & από μαόνι οι τέσσερις σκούρες καβίλιες (10 φ).

Κωστα ωραιο το ρολοι αλλα και τα κουτακια σου απιθανα !!

Χιωτης ωραιες οι ναυτικες κατασκευες σου (καραβακι ,αγκυρα)

Κυριακο πολυ ομορφο βγηκε το καραβι και μου αρεσαν πολυ τα ξυλινα πανια .

Κωστα πιο ωραιο απο το πρωτοτυπο βγηκε το ρολοι!!

Τα καραβια και οι αγκυρες δηλωνουν οτι ειμαστε Χιωτες καπεταναιοι :))
Aλλα περα απο αυτο, ειμαστε απο οικογενειες ναυτικων πολλες γενιες πισω!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κωστα πιο ωραιο απο το πρωτοτυπο βγηκε το ρολοι!!

Τα καραβια και οι αγκυρες δηλωνουν οτι ειμαστε Χιωτες καπεταναιοι :))
Aλλα περα απο αυτο, ειμαστε απο οικογενειες ναυτικων πολλες γενιες πισω!!

Καλημέρα...............................

Oι χρωματισμοί στους δείκτες έγιναν με τα αντίστοιχα spray.

Με χρήση συμμήδας (όπως στο δείγμα) θα μου γινόταν σαν κουτί & δεν μου άρεσε.
Αν κοπεί σωστά έρχεται & ζυγίζει σωστά & κάθετε ακριβώς στην θέση "6" & είναι υπέροχο.

https://www.etsy.com/uk/listing/769...ch_query=white wooden clock&ref=sr_gallery_20

Last edited:
Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κωστα ωραιο το ρολοι αλλα και τα κουτακια σου απιθανα !!

Σε ευχαριστώ πολύ.

Βρηκα τη λυση Κωστα για τετοιες περιπτωσεις (χαρτες, ονοματα κλπ)!
Υπαρχει μια εντολη στα προγραμματα επεξεργασιας εικονων που λεγεται 'mirror image'. Τυπωνεις λοιπον την Χιο αναποδα/mirror image και οταν την κολλας βγαινει σωστη!!
To κακο ειναι οτι εχω μονο ασπρομαυρο laser printer...:))

Και εδω το αγκυρακι βαμενο και χαρουμενο, μεσα στο συναφι του :))

35834965171_7d6b4b8a1c_b.jpg
Καπταν Μηχαλη περιμενω το στολο σου στο αιγαιο πολυ ομορφα ολα

Μπράβο σέ όλους σας,πανέμορφα :SFGSFGSF:

Πολλή δραστηριότητα βλέπω, πολλές ωραίες κατασκευές.

Εγώ για διάλειμμα από ένα κουτάκι που παιδεύω αυτές τις μέρες, έπιασα και ξεπέταξα ένα μαχαίρι υπό κλίμακα... Μόλις 3cm μήκος, με την κορδέλα και με λιμαρισμα από ένα ρεταλακι δρύινο. Ίσως το κάνω μπρελόκ.

IMG_20170717_204703621.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρε Κωστα εσυ με ξεπερασες στις μινιατουρες!! Ειχα φτιαξει πριν καιρο καμποσες χατζαρες και γιαταγανια αλλα ηταν γυρω στα 6-7 εκατοστα! :)))

Aπιθανο εγινε το μαχαιρακι με ολες του τις λεπτομερειες, αλλα για μπρελοκ μαλλον θελει λιγο μεγαλυτερο γιατι θα χανεται.

Ζηλευτός ο "στόλος" σου Μιχάλη!Οι άγκυρες βγήκαν μπιμπελό!

Καπταν Μηχαλη περιμενω το στολο σου στο αιγαιο πολυ ομορφα ολα

Ευχαριστω παιδια!!

Κυριακο ο στολος μου περα απο τα καικια περιλαμβανει και ενα θαλασσοποδηλατο παρκαρισμενο στη Χιο :))
Νικο το βαψιμο στην αγκυρα (κοντρα πλακε) εγινε με δυο χερια ασταρι (sealer) και δυο χερια ακρυλικη μπογια, με ενδιαμεσα τριψιματα. Επαγγελματικη δουλεια στο αγκυρακι μιλαμε :)))

Κουτακίων συνέχεια. Δωράκια για φίλους.
Ο "φλόκος" πλέον μου έγινε παιχνίδι ! ! !