Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια χαρα εκατσε ο φλοκος. Τελικα με την λαδομπογια εγινε η καλυτερη δουλειά;
Συνονοματε, αν μου επιτρεπεις ενα σχολιο για περεταιρω βελτιωση, μην επιμενεις πολυ στο τριψιμο των επιφανειων του συρταριου και του εσωτερικου του σωματος του κουτιου. Σε αυτο που δουλευω τωρα δοκιμασα λιγο μονο τριψιμο με το χερι, ισα να απαλυνουν οι γραμμες της κορδελας με 120grit. Ετσι μειωθηκε αισθητα το διακενο μεταξυ σωματος και συρταριου και η κινηση του εχει σαφως λιγοτερους τζογους.
Θα το εχω λογικα αυριο ετοιμο να το δειτε.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το διάκενο δεν γίνεται με το τρίψιμο. Τα περνάω από το κοπτικό στρογγύλι στο ρούτερ κ το συρτάρι το κυρίως σώμα.

Μπράβο το Παππού και τον Βραστήρ!

Ωραιοτατο το κουτακι Κωστα

Kωστα τωρα πια πρεπει να περασεις στο τελικο σταδιο της τεχνικης των bandsaw boxes, αυτα με τα πολλα συρταρακια, που ειναι και τα πιο εντυπωσιακα!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κωστα, βλεποντας το νεο κουτακι σκεφτομουν ποσο θα σε εχουν λατρεψει οι γυναικες των φιλων σου. Επισης σκεφτομουν ποσο τυχερος ειμαι που η γυναικα μου δεν εχει ανακαλυψει αυτο το φορουμ!
το flock το πας τραινο
Πολυ ομορφο !

Μπράβο το Παππού και τον Βραστήρ!
Σε ευχαριστώ.
Ωραιοτατο το κουτακι Κωστα
Σε ευχαριστώ.
Kωστα τωρα πια πρεπει να περασεις στο τελικο σταδιο της τεχνικης των bandsaw boxes, αυτα με τα πολλα συρταρακια, που ειναι και τα πιο εντυπωσιακα!!
Σιγά - σιγά.

Κωστα, βλεποντας το νεο κουτακι σκεφτομουν ποσο θα σε εχουν λατρεψει οι γυναικες των φιλων σου. Επισης σκεφτομουν ποσο τυχερος ειμαι που η γυναικα μου δεν εχει ανακαλυψει αυτο το φορουμ!
το flock το πας τραινο
Πολυ ομορφο !
Σε ευχαριστώ. Δεν είναι τίποτα αν το ξεκινήσεις. Το "φλοκάρισμα" όντως του δίνει πολλά +++.

Η παρέα είναι μεγάλη (πολύ μεγάλη) κ η ζήτηση αυξημένη.

Πρέπει να προσέξω την χοληστερίνη κ τα τριγλυκερίδια γιατί η "εξόφληση" γίνεται με ψητά κ τηγανητά !

Με πολλά συρταράκια είπατε;
Ορίστε λοιπόν με δύο για αρχή από εμένα. Στο σώμα χρησιμοποίησα ρετάλια από δρυ και (νομίζω) έλατο, στα ποδαράκια οξιά. Όλες οι κοπές έγιναν με την κορδέλα της proxxon, τα τριψίματα είτε με το χέρι είτε με το μικρό orbital της dewalt. Φινίρισμα με σπρέι νίτρου και τελικό τρίψιμο με κάλτσα. Έχει μία σατινέ υφή πολύ ευχάριστη στο χέρι.

IMG_20170718_201747104.jpg

IMG_20170718_201820844.jpg

IMG_20170718_201844826.jpg

IMG_20170718_202016000.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ορίστε λοιπόν με δύο για αρχή από εμένα. Στο σώμα χρησιμοποίησα ρετάλια από δρυ και (νομίζω) έλατο, στα ποδαράκια οξιά. Όλες οι κοπές έγιναν με την κορδέλα της proxxon, τα τριψίματα είτε με το χέρι είτε με το μικρό orbital της dewalt. Φινίρισμα με σπρέι νίτρου και τελικό τρίψιμο με κάλτσα. Έχει μία σατινέ υφή πολύ ευχάριστη στο χέρι.

Το κουτάκι τέλειο το κόκκινο Sante ασήκωτο ρε φίλε. Που το θυμήθηκες ! Κυκλοφορεί ακόμα ! ?

Δυστυχώς όχι. Αυτό το πακέτο το έχω εδώ και καμιά 15ετια, το κράτησα πριν τα αλλάξουν από "Sante" σε "Zante". Αργότερα μπήκαν και τα γνωστά μυνήματα στα πακέτα και πιο πρόσφατα οι φωτό με τα όσα μπορεί να πάθει κανείς από το κάπνισμα, οπότε έπαψαν να υπάρχουν όμορφα πακέτα. Αυτό το φυλάω από τότε, ήταν και είναι από τα αγαπημένα μου πακέτα, ρετρό και διαχρονικό. Και παρ'οτι βαριά ήταν πολύ ωραία τσιγάρα, τα ευχαριστιομουν πολύ όποτε έπαιρνα. Τώρα πλέον εδώ και μια επταετία το έχω κόψει τελείως.

Ευχαριστώ για το κουτάκι, μου δίνεις ιδέες για να προσπαθώ κάθε φορά κάτι διαφορετικό και πιο δύσκολο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δυστυχώς όχι. Αυτό το πακέτο το έχω εδώ και καμιά 15ετια, το κράτησα πριν τα αλλάξουν από "Sante" σε "Zante". Αργότερα μπήκαν και τα γνωστά μυνήματα στα πακέτα και πιο πρόσφατα οι φωτό με τα όσα μπορεί να πάθει κανείς από το κάπνισμα, οπότε έπαψαν να υπάρχουν όμορφα πακέτα. Αυτό το φυλάω από τότε, ήταν και είναι από τα αγαπημένα μου πακέτα, ρετρό και διαχρονικό. Και παρ'οτι βαριά ήταν πολύ ωραία τσιγάρα, τα ευχαριστιομουν πολύ όποτε έπαιρνα. Τώρα πλέον εδώ και μια επταετία το έχω κόψει τελείως.

Ευχαριστώ για το κουτάκι, μου δίνεις ιδέες για να προσπαθώ κάθε φορά κάτι διαφορετικό και πιο δύσκολο.

Όλοι μαζί μπορούμε κ προσπαθούμε !!!

Τώρα που έγινε κ κάτοχος της νέας υπέροχης κορδέλας η "σειρά" μου ποιός μας πιάνει!
Θα γίνει του .....κουτιού το πανηγύρι!

Καλα εσεισ με τα κουτακια εχετε παει σε αλλο επιπεδο Κώστα απλα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

View attachment 142778

View attachment 142779

View attachment 142780

View attachment 142781

Πολυ ωραιο.
Ερωτηση, τα κολλησες καιντα εκοψες ολα μαζι τα φιλετα?

Ευχαριστω Νεκταριε.

Ναι, τα κολλησα τα τρια κομματια μαζι και μετα αρχισα τη διαδικασία των κοπών. Το πάχος ηταν λίγο κάτω από 8cm οπότε χώραγε κάτω από την κορδέλα, η οποία ομολογώ οτι ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε μια χαρά (με αρκετη υπομονή όμως).

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστα Αθηναιε, συγχαρητηρια, πανεμορφη η μινι συρταροθηκη αλλα και η φωτο με το ρετρο background :))
Kωστα Πατρινε, το σχεδιο που πας να κανεις ειναι λιαν εντυπωσιακο! Go for it..και θα βγει παλι καλυτερο απο το original :))

Ιδού λοιπόν έτοιμο το καραβάκι με κούρασε αρκετά αλλά άξιζε το κόπο.Σκαλισα τα πάντα επάνω του ακωμα και τα κατάρτια οι διαστάσεις του είναι 40χ35χ10 το πάχος των πανιών περίπου 3 χιλιοστα η βαση ηταν να γινει με αγκυρεσ ομωσ λογω ζημιασ δεν τα καταφερα τα πλωρια ιστια ηταν τεσσερα τα δυο ομωσ σπασανε στο τριψιμο και μαζι τα νευρα μου.Το ονομασα king minos για δυο λογουσ .Το 1987 το πρωτο καραβι που μπαρκαρισα λεγωνταν ετσι(πατρα ιταλια τοτε)και για των Νικο πετειναρακη που αθελα του μου το θυμησε.Θα μπορουσε να γινει πολυ καλυτερο η δουλεια και η κουραση δεν μου αφηναν περιθωρεια.Το συγκεκριμενο θα παει για δωρο και ελπιζω να του αρεσει.
e378d06836c7944e0673629dac0575a1.jpg
1c0533c2105c5b9acc890741db46dcaa.jpg
5894a068bb6ce40b1d9d489851604e7f.jpg
3829dbe7ca128224549e57d2717d10d6.jpg
c242690e8b1010122a5864ae06ef41f0.jpg
8c62945da472c4d96c1605c16782ee09.jpg
9faccfbb0e6bdda7e8311a9c19005e40.jpg
f2dd1662a0e57c3e25bc638ea7069d1f.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστήδες συγχαρητήρια καί στούς δύο έχετε τά σκήπτρα στό παρών νήμα :SFGSFGSF:

Κώστα vrass τά ποδαράκια τής βάσης είναι μέ ξυλόκολλα μόνο στόν κυρίως σώμα ?

Μπράβο καί στόν Κούλη γιά τό πανέμορφο καραβάκι

"Σειρά" εγώ είμαι μαθητούδι ακόμα σέ αυτόν τόν χώρο,κάτσε νά αρχίσω μέ τήν επιτραπέζια σέγα νά φτιάξω κάτι καί μετά θά ανέβω σκαλοπάτι στήν πριονοκορδέλα,πάω μέ τήν ιεραρχία.

Πολύ όμορφο έγινε Καπετάνιε. Γειά στα χέρια σου.
Αν δεν τους αρέσει στείλε το στην Πάτρα με ανταλλαγή κουτιού κοσμηματοθήκης ! :flipout:

Δημητρό δεν σε φοβάμαι εσένα.
Τέλεια μηχανήματα πήρες, σχολαστικός σε υπερθετικό βαθμό είσαι με λίγη προπόνηση σε βλέπω Α' εθνική να χτυπάς πρωτάθλημα.