Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημητρό δεν σε φοβάμαι εσένα.
Τέλεια μηχανήματα πήρες, σχολαστικός σε υπερθετικό βαθμό είσαι με λίγη προπόνηση σε βλέπω Α' εθνική να χτυπάς πρωτάθλημα.

Χαχαχαχα νά σαι καλά Κώστα,έχω καλούς δασκάλους εδώ στό παρών νήμα
Βέβαια αυτά τά flokos πώς τά λέτε δέν έχω καταλάβει καθόλου τί είναι,εγώ σκέφτομαι νά πάρω καμμιά πράσινη τσόχα αυτή πού παίζουν χαρτιά και νά κολλήσω μέσα στό συρταράκι,άν καί όποτε τό φτιάξω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Χαχαχαχα νά σαι καλά Κώστα,έχω καλούς δασκάλους εδώ στό παρών νήμα
Βέβαια αυτά τά flokos πώς τά λέτε δέν έχω καταλάβει καθόλου τί είναι,εγώ σκέφτομαι νά πάρω καμμιά πράσινη τσόχα αυτή πού παίζουν χαρτιά και νά κολλήσω μέσα στό συρταράκι,άν καί όποτε τό φτιάξω.

Βλέπε από το 07.00' κ μετά για το flocking.
Από τα βίντεο κ αυτό το βιβλίο του συγκεκριμένου YouTuber ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα κουτάκια.

https://youtu.be/H9v-bcgJEBw

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πω πω φιλε, ειναι θαυμασιο!!!
Kαι το hull και το κομοδεσιο και το mast και τα πανια και το rudder και γενικα απο bow to stern!!!

Πως εσκαψες το ξυλο βρε Κυριακο και το διαμορφωσες ετσι εντυπωσιακο απο κατω?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο έγινε Καπετάνιε. Γειά στα χέρια σου.
Αν δεν τους αρέσει στείλε το στην Πάτρα με ανταλλαγή κουτιού κοσμηματοθήκης ! :flipout:
Να σαι καλα μαστορα μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Βλέπε από το 07.00' κ μετά για το flocking.
Από τα βίντεο κ αυτό το βιβλίο του συγκεκριμένου YouTuber ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα κουτάκια.

Ευχαριστώ :a0210:

Μου αρεσει και εμενα πολυ το καραβακι. Αν δεν ανεφερες τις οποιες ατελειες δεν θα καταλαβαινα οτι υπηρχαν, βασικα εξακολουθω να μην τις καταλαβαινω μιας και δεν εχω γνωση των τμηματων ενος ιστιοφορου. Στα ματια μου ειναι ενα παρα πολυ ομορφο 100% freehand χειροποιητο εργακι. Πολλα μπραβο, ειμαι σιγουρος οτι θα συγκινησει και θα αρεσει στον αποδεκτη. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πω πω φιλε, ειναι θαυμασιο!!!
Kαι το hull και το κομοδεσιο και το mast και τα πανια και το rudder και γενικα απο bow to stern!!!

Πως εσκαψες το ξυλο βρε Κυριακο και το διαμορφωσες ετσι εντυπωσιακο απο κατω?

Μηχαλη εχω φτιαξει πολυ πιο δυσκολα εργα που καποια στιγμη θα σασ δειξω και το συγκεκριμενο δεν ηταν ευκολο βεβαια αλλα δεν τα παραταω αν ξεκινησω κατι.Το καραβακι θα αποθηκευτη και αν καποια στιγμη συναντηθουμε αυτο θα ειναι το δωρο μου.

Aπλα εισαι αρχοντας :worshippy::a0210:

Ομορφιές.

Το καραβάκι πολύ μερακλίδικο!

Κυριάκο τα σέβη μου!Είναι απλά υπέροχο,με συγκίνησες κιόλας!Να έχεις την υγειά σου να κάνουν ομορφιές τα χέρια σου!

Κώστα και Κυριάκο μοναδικές οι δημιουργίες σας!!!!

Άλλο επίπεδο! Χαίρομαι να σας διαβάζω!

Ανάμεσα στά "ιερά τέρατα" αυτού τού νήματος κάνει τήν εμφάνιση του καί ο "νεοσσός" :flipout:
Εφτιαξα ένα πλατανόφυλλο πού είχα δεί από τόν Νικόλα πρόσφατα καί μού άρεσε.
Κόντρα πλακέ οκουμέ 4 mm,τό πέρασα 3 χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού άχρωμο,μέ τρίψιμο στά ενδιάμεσα μέ σφουγγάρι γυαλόχαρτο καί μέ τό πολυεργαλείο B&d καί όπου δέν χώραγε,κομμάτι από φύλλο γυαλόχαρτο.
Ψιλολαθάκια στήν κοπή έκανα φυσικά σάν φρέσκο μαθητούδι στόν χώρο,αλλά κατάλαβα πώς πρέπει να στρίβουμε τό κομμάτι :smash:
Φυσικά κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη πρός βελτίωση.

pla110.jpg

pla210.jpg

pla310.jpg

pla410.jpg

pla510.jpg

pla610.jpg

Μία χαρά είναι το πλατανοφυλλο, τα όποια λάθη λες δεν είναι ορατά κράτα το και μπορεί να διακοσμήσει μια μεγαλύτερη κατασκευή, πχ το καπάκι κάποιου κουτιού.

Εγώ σήμερα έχω ρεπό από τη δουλειά, οπότε με τον καφέ έκατσα και έφτιαξα ένα αντίγραφο του scull logo της harley davidson το οποίο θα κάνω μπρελόκ. Χρησιμοποίησα ένα ρεταλακι δρυός από το χθεσινό κουτί και το έκοψα εξωτερικά με την κορδέλα και εσωτερικά με τη σεγα της προξξον. Τρίψιμο με 120-320-400 grit, βουτιά στο λινέλαιο και αμέσως καλό σκούπισμα με χαρτί κουζίνας. Έτοιμο...

IMG_20170719_141123969.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εσυ Δημητρη να μου το θυμηθεις, θα μπορεσεις κανεις τα πιο δυσκολα σε εκτελεση εργα, αν θελησεις.
Το πλατανοφυλλο ειναι πανεμορφο και τα 3 χερια εμποτισμου του δωσαν ενα φινο ματ προς σατινε φινιρισμα! Μπραβο :a0210:

Μία χαρά είναι το πλατανοφυλλο, τα όποια λάθη λες δεν είναι ορατά κράτα το και μπορεί να διακοσμήσει μια μεγαλύτερη κατασκευή, πχ το καπάκι κάποιου κουτιού.

Εγώ σήμερα έχω ρεπό από τη δουλειά, οπότε με τον καφέ έκατσα και έφτιαξα ένα αντίγραφο του scull logo της harley davidson το οποίο θα κάνω μπρελόκ. Χρησιμοποίησα ένα ρεταλακι δρυός από το χθεσινό κουτί και το έκοψα εξωτερικά με την κορδέλα και εσωτερικά με τη σεγα της προξξον. Τρίψιμο με 120-320-400 grit, βουτιά στο λινέλαιο και αμέσως καλό σκούπισμα με χαρτί κουζίνας. Έτοιμο...

Βρε συ Κωστα δεν μου θυμιζει εργο δικο σου αυτο! Σαν προχειροκομμενο μου φαινεται, τι εγινε??
Για βαλε μια φωτο το pattern, μου κανει εντυπωση.

Δεν ξερω να κανω πολαπλη παραθεση γιαυτο σασ ευχαριστω ολουσ για τα καλα σασ λογια κυριοι αυτο παντωσ και τελοσ λογω δουλειασ με κουρασε πολυ απο σεπτεμβρη πια.

Εσυ Δημητρη να μου το θυμηθεις, θα μπορεσεις κανεις τα πιο δυσκολα σε εκτελεση εργα, αν θελησεις.
Το πλατανοφυλλο ειναι πανεμορφο και τα 3 χερια εμποτισμου του δωσαν ενα φινο ματ προς σατινε φινιρισμα! Μπραβο :a0210:

Σε ευχαριστώ Μιχάλη,θά τό παλέψω -bye-

Ευχαριστώ Κώστα,καί εγώ τό σκέφτηκα σάν διακόσμηση σέ καπάκι κουτιού :a0210:

Μιχάλη αν δεις,το scull logo των χαρλεάδων είναι ακριβώς έτσι,εκ πεποιθήσεως "κακότεχνο" δηλαδή.

Eμ, ετσι εξηγειται!!! Ευχαριστω Νικο!

Μπραβο Κωστα για το skull :)))

Ετσι ειναι Μιχάλη, "επιτηδευμενα ασχημο". Επιπλεον δεν πατησα πανω σε pattern, ειχα την εικονα διπλα μου και εκανα ενα σκαριφημα με το χερι πανω στο ξυλο και το εκοψα. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk