Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ανάμεσα στά "ιερά τέρατα" αυτού τού νήματος κάνει τήν εμφάνιση του καί ο "νεοσσός" :flipout:
Εφτιαξα ένα πλατανόφυλλο πού είχα δεί από τόν Νικόλα πρόσφατα καί μού άρεσε.
Κόντρα πλακέ οκουμέ 4 mm,τό πέρασα 3 χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού άχρωμο,μέ τρίψιμο στά ενδιάμεσα μέ σφουγγάρι γυαλόχαρτο καί μέ τό πολυεργαλείο B&d καί όπου δέν χώραγε,κομμάτι από φύλλο γυαλόχαρτο.
Ψιλολαθάκια στήν κοπή έκανα φυσικά σάν φρέσκο μαθητούδι στόν χώρο,αλλά κατάλαβα πώς πρέπει να στρίβουμε τό κομμάτι :smash:
Φυσικά κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη πρός βελτίωση.

pla110.jpg

pla210.jpg

pla310.jpg

pla410.jpg

pla510.jpg

pla610.jpg

Δημήτρη πολύ ωραίο το έκανες. Λογικά τα λάθη καθώς το συγκεκριμένο είναι πολύ απαιτητικό σαν σχέδιο!
Τονίστηκαν και πολύ ωραία τα νερά του ξύλου.

Εγώ σε αυτά που έφτιαξα πρόσφατα, χρησιμοποίησα λάδι και χρωστική λαδιού AURO με πολύ ωραία αποτελέσματα καθώς είχα την ευκαιρία να τα σκουρύνω όσο θέλω και παράλληλα να κρατήσω την φυσική υφή του ξύλου.
Περισσότερα σε λίγες ώρες!

Ρεταλιών συνέχεια, μια μικρή βαριοπούλα από δρυ και καβίλια 6mm. Περίπου 4cm μήκος.IMG_20170719_163321895.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aυτο να κανεις μπρελόκ, ειναι κουκλι!!

Μαλλον ετσι θα γινει, μιας και το harley scull θα το παρει μια φιλη που της αρεσε και το ζητησε μεσα σε δευτερολεπτα με το που το εβγαλα στο facebook.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρεταλιών συνέχεια, μια μικρή βαριοπούλα από δρυ και καβίλια 6mm. Περίπου 4cm μήκος.View attachment 142786

Πραγματι κουκλιστικο Κωστα

Δημήτρη πολύ ωραίο το έκανες. Λογικά τα λάθη καθώς το συγκεκριμένο είναι πολύ απαιτητικό σαν σχέδιο!
Τονίστηκαν και πολύ ωραία τα νερά του ξύλου.

Εγώ σε αυτά που έφτιαξα πρόσφατα, χρησιμοποίησα λάδι και χρωστική λαδιού AURO με πολύ ωραία αποτελέσματα καθώς είχα την ευκαιρία να τα σκουρύνω όσο θέλω και παράλληλα να κρατήσω την φυσική υφή του ξύλου.
Περισσότερα σε λίγες ώρες!

Eυχαριστώ Νίκο

Ρεταλιών συνέχεια, μια μικρή βαριοπούλα από δρυ και καβίλια 6mm. Περίπου 4cm μήκος.

Πολύ ωραίο Κώστα,έχει δίκιο ο Μιχάλης γιά μπρελόκ είναι αυτό.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ανάμεσα στά "ιερά τέρατα" αυτού τού νήματος κάνει τήν εμφάνιση του καί ο "νεοσσός" :flipout:
Εφτιαξα ένα πλατανόφυλλο πού είχα δεί από τόν Νικόλα πρόσφατα καί μού άρεσε.
Κόντρα πλακέ οκουμέ 4 mm,τό πέρασα 3 χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού άχρωμο,μέ τρίψιμο στά ενδιάμεσα μέ σφουγγάρι γυαλόχαρτο καί μέ τό πολυεργαλείο B&d καί όπου δέν χώραγε,κομμάτι από φύλλο γυαλόχαρτο.
Ψιλολαθάκια στήν κοπή έκανα φυσικά σάν φρέσκο μαθητούδι στόν χώρο,αλλά κατάλαβα πώς πρέπει να στρίβουμε τό κομμάτι :smash:
Φυσικά κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη πρός βελτίωση.

Πολύ όμορφο έγινε. Δηλαδή άμα "παλιώσεις" τι θα φτιάχνεις!

Μην σε αγχώνουν οι γραμμές στα patterns. Όπου δεν σου βγαίνει ή σου ξεφύγει, αυτοσχεδίασε!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ρεταλιών συνέχεια, μια μικρή βαριοπούλα από δρυ και καβίλια 6mm. Περίπου 4cm μήκος.View attachment 142786

Το mallet βγήκε πολύ όμορφο κ αν εβαζες κ κάποια διχρωμία π.χ. στην λαβή, θα απογειωνόταν.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ όμορφο έγινε. Δηλαδή άμα "παλιώσεις" τι θα φτιάχνεις!

Μην σε αγχώνουν οι γραμμές στα patterns. Όπου δεν σου βγαίνει ή σου ξεφύγει, αυτοσχεδίασε!

Ευχαριστώ Κώστα
Ακριβώς αυτό σέ μερικά σημεία όταν δέν μού έβγαινε αυτοσχεδιάσα,όπως καί στό κοτσάνι πού ήταν πολύ ψιλό στήν φωτοτυπία καί τό έκανα πιό χοντρό.

Νά σέ ρωτήσω σέ αυτά τα συρταράκια υπάρχουν έτοιμα σχέδια η εγώ θά κάνω σέ ένα χαρτί τό οβάλ καί θα τό κολλήσω επάνω στό ξύλο ?
Εχεις κάποιο λίνκ από τέτοια σχέδια νά πάρω μιά ιδέα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ευχαριστώ Κώστα
Ακριβώς αυτό σέ μερικά σημεία όταν δέν μού έβγαινε αυτοσχεδιάσα,όπως καί στό κοτσάνι πού ήταν πολύ ψιλό στήν φωτοτυπία καί τό έκανα πιό χοντρό.

Νά σέ ρωτήσω σέ αυτά τα συρταράκια υπάρχουν έτοιμα σχέδια η εγώ θά κάνω σέ ένα χαρτί τό οβάλ καί θα τό κολλήσω επάνω στό ξύλο ?
Εχεις κάποιο λίνκ από τέτοια σχέδια νά πάρω μιά ιδέα ?

Σε λίγο βλ. PM.

Για τα συρταράκια Δημήτρη υπάρχουν πολλά σχέδια, αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνεις τους δικούς σου αυτοσχεδιασμούς. Εγώ έτσι κάνω, παίρνω ιδέες από το pinterest κυριως αλλά και από τον Κώστα και τα αλλάζω ανάλογα με τα γούστα μου και τα ρετάλια που έχω διαθέσιμα. Από τα τρία τέτοια κουτάκια που έχω φτιάξει πάντως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι απαιτούν μεγαλύτερη κορδέλα από την προξξον. Τα βγάζει μεν, αλλά οριακά, με πολλή υπομονή και σε μικρές μόνο διαστάσεις.

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι.
Κώστα vrass καί εγώ αυτό σκέφτομαι είναι μικρή η ισχύς τής Proxxon γιά σκληρό ξύλο,λέω νά κάνω σάντουιτς κομμάτια από επιφάνεια Ελάτης 4 X 18 mm = 72 mm + τό πίσω κάλυμα,πού έχουν στό Leroy - Praktiker πού είναι μαλακό ξύλο καί θά την παλέψει,από τήν άλλη δέν είναι καί τό καλύτερο ξύλο βέβαια,μετά σκέφτομαι γιά οκουμέ Μουρίκη μαλακό καί αυτό αλλά θά φαίνεται άσχημα στίς ενώσεις τού κόντρα πλακε,τί λές ?

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό απόγευμα σε όλους.

Το σκαρίφημα που φαίνεται στην πρώτη φωτο έχει όλες τις διαστάσεις της κατασκευής για το βάζο με τον γυάλινο σωλήνα.
Είναι by Pappous Costas & όποιος το θέλει το αντιγράφει ή του το στέλνω σε pdf.

Χρόνος κατασκευής 50´.

Οι ακμές του βάζου περάστηκαν για στρογγύλεμα μια μικρή βόλτα από το επιτραπέζιο ρούτερ.

Τρίψιμο μέχρι 400 grid. Είναι περασμένο (& σκουπισμένο) 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο της Aurο.

Μπράβο Κύριοι για τα έργα σας. Πολύ όμορφα και τα συρτάρια και τα καραβάκια και τα μπρελόκ και τα βάζα. Εγώ δεν κρατιέμαι να ποστάρω τον δίσκο του γνωστού Steve που μόλις τελείωσα έστω κι αν η φωτογραφία είναι χάλια. Φτιαγμένος από δρυ και περασμένος με teak oil.
IMG_20170719_204733.jpg

Φοβερή δουλειά, πολλά μπράβο!
Αν βάλω εγώ να κάνω το ίδιο με δρυ στη μικρή προξξονίτσα, είναι σχεδόν βέβαιος ότι θα καεί... :FSGSFGS4:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Empedoklis. Χαρά στην υπομονή σου.

Αλλο πραμα βγηκε Σπυρο, τι ωραια δουλεια, μαγικο εργο πραγματικα!!!

Πολυ ωραια δουλεια Empedoklis και πολυ λεπτομερεια! Πολλα μπραβο!

Ομορφο και πολυ δυσκολο το εργο σου Σπυρο πολλα πολλα μπραβο