Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω συναδελφοι, εχω σκοπο να κανω κι αλλα με διαφορα ειδη ξυλων. Ειναι πολυ απλη κατασκευη αλλα ειναι ιδιαιτερη, δεν την βλεπεις συχνα.

χαχαχα, παιχνιδιαρικο χερουλι :))
Πανι ειναι αυτο με το σχεδιο? Κολλημενο στο ξυλο?
Τίποτα από τα δύο.... Μου είχε περισεψει κόντρα πλακέ θαλασσης που είχα κάνει τον πάγκο εργασίας....2 εκατοστά πάχος. Από επάνω πορτοκαλιζε λιγάκι και απλά το έκαψα με τον πυρογραφο για να μην φαίνονται οι γραμμές και τα σημεία που όταν τα ετριψα άλλαξαν χρώμα.

Η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζει πολύ γιατί η πόρτα είναι αλουμινίου γκρι.... Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεστε εδώ και μήνες να το φτιάξει.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

ωραιοτατο ειναι ειδικα με την πυρογραφια αλλα φερτο να το τπυ φτιαξουμε τις κλισεις σωσταααααααααα!!!!

Τι να σε θέλει εσένα βρέ; Με μια ξύστρα μολυβιών τις φτιάχνει τέλεια. -bye-

ωραιοτατο ειναι ειδικα με την πυρογραφια αλλα φερτο να το τπυ φτιαξουμε τις κλισεις σωσταααααααααα!!!!

Το πρόβλημα δεν είναι να το φτιάξουμε... Αυτό τελείωσε.... Δεν το ξανα πιάνω γιατί το έκαψα όλο γύρω γύρω και δεν φαίνεται πολύ! Το θέμα είναι να πάρω μια πριονοκορδελα να μην τρώω τζάμπα το χρόνο μου να τριβω τα επόμενα που θέλω να φτιάξω χαχαχα! Είδα και την αγγελία που έλεγες. Μπορούμε να μιλήσουμε σε μήνυμα; έχω απορίες.

Η μερα ειχε σημερα κατασκευη πολλων στυλων κυριως απο κλαδια.

Εδω μερικα απο αυτα.
45307345344_6ca91c9c81_c.jpg

Εδω τα τρυπανια και τα αναλωσιμα που χρησιμοποιουνται. Υπαρχει και η διαμετρος του καθε ειδους.
44215966660_7f39372906_c.jpg

Μερσι Τζωρτζ, καποια μεγαλυτερα σχεδια με κλαδια εχουν παρα πολυ πλακα :)

Ξεχασα να πω οτι τα αναλωσιμα μπορουν να αλλαχτουν οταν τελειωσει το μελανι. Τα ΒΙC μπορουν να βγουν ολοκληρα με λιγη πιεση, οπως και το ανταλλακτικο των bic στα μικρα στυλο.
Μονο στα μολυβια εχει μπει κολλα.

Ωραια και εξυπνα κατασκευασμενα τα στυλο σου Μιχαλη! Αλλα μπρος στα τορνισμενα δειχνουν αρχαια! :antlers:

Who is a playboy?

χαχαχα, ευχαριστω Νεκταριε, τα δικα μου ειναι για να μην τα χανεις η για να μην στα κλεβουν, τα μεγαλα τουλαχιστον :))

Δημητρη δεν ειναι τρυπανια αυτα, Μιtsubishi ειναι οι μυτες μολυβιου.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Lol. Αυτο και αν ειναι περιεργο. Απορω ποιο τμημα της Mitsubishi ασχοληθηκε με μυτες μολυβιου...

Αυτες τις μυτες Mitsubish τις ειχε φερει ο πατερας μου οταν ταξιδευε, απο Ιαπωνια, στα τελη της δεκατιας του 60 και ειναι για μηχανικα μολυβια που εβγαζε η ιδια η εταιρεια.
H Mitsubishi εχει ιστορια στα στυλο και στα μολυβια.https://uniball.com/?mid=133&pid=10

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αυτες τις μυτες Mitsubish τις ειχε φερει ο πατερας μου οταν ταξιδευε, απο Ιαπωνια, στα τελη της δεκατιας του 60 και ειναι για μηχανικα μολυβια που εβγαζε η ιδια η εταιρεια.
H Mitsubishi εχει ιστορια στα στυλο και στα μολυβια.https://uniball.com/?mid=133&pid=10

Και απο οτι διαβαζω ειναι και απο τις παλαιοτερες εταιρειες της μαζι με την εταιρεια χαρτιου... Αυτο που δεν γνωριζα οτι και η Nikon ειναι mitsubishi εταιρεια.... Eργαλεια παντως δεν εχει βγαλει :p

Μπράβο Νεκτάριε και Μιχάλη. Ωραιες δημιουργίες.

Μιχάλη πόση ειναι η max επιφάνεια που μπορεί να χαράξει το engraver;

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Όταν λες την πιο μεγάλη; εννοείς σε δύναμη και ποιότητα υλικών ή σε μέγεθος; Η αλήθεια είναι πως αν η proxxon ήταν λίγο πιο κάτω θα την αγόραζα....Το θέμα είναι να πείσω και τον σύζυγο.....ο οποίος θεωρεί και την einhel πολυτέλεια (ναι εχω κι εγώ πρόβλημα κι ας φτιάχνω τις περισσότερες κατασκευές προς οφελός του για τα παιδιά που κάνει μάθημα χαχαχα!). Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει στο εξωτερικό με πιο χαμηλή τιμή; Επίσης οι schepacch είναι καλές; Από Γερμανία είναι πολύ πιο οικονομικές.
Εννοω ολα τα παραπανω που λες. Μεγεθος και δυναμη για να τεμαχιζεις ευκολα καποια πιο μεγαλα και σκληρα ξυλα, ποιοτητα υλικων και κατασκευης για να εχεις ακριβεια στις εργασιες σου. Αυτα βεβαια κοστιζουν σε χωρο και σε χρημα, γι'αυτο και εγραψα οσο αντεχει η τσεπη και ο χωρος σου.
Ακομα και για την μικρη επιδαπεδια boston εχω ακουσει καποια καλα σχολια και η τιμη της ειναι ρεαλιστικη. Η proxxon ειναι πολυ καλο εργαλειο ακριβειας, αλλα εχει σοβαρους περιορισμους σε οτι αφορα το μεγεθος και τη σκληροτητα των ξυλων που θα δουλευεις. Το ιδιο ισχυει για ολες τις μικρες επιτραπεζιες. Ιδανικα θα ηθελες μια μεγαλη και μια μικρη να αλληλοσυμπληρωνονται.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω παντως αν ειχα μονο μια επιλογη για πριονοκορδελα, θα επελεγα χωρις δευτερη σκεψη την μικρη Proxxon, για μικροξυλουργικη.
H ευκολια χειρισμου και ασφαλειας που σου προσφερει ειναι αξεπεραστη. Με την προυποθεση οτι θα κοβεις κυριως ξυλα (σκληρα/μαλακα) 2-3 εκατοστα παχος.

Οχι οτι δεν κοβει παραπανω, αλλα θα ζοριστει ειδικα στα σκληρα ξυλα, πανω απο 3εκ παχος.