Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Όχι... Είναι πιο μαλακή κι απο πλαστελίνη.
Μάλλον έχει διαφορετική συμπεριφορά απ´ αυτή που χρησικομποιείς εσύ, εγώ χρησιμοποιώ μια που πηλρα απ´ το Πλαίσιο και τη βάζω σε αναλογία 50-50 με τον καταλύτη.

Το θέμα είναι ότι επειδή μου αρέσουν οι χειροποίητες κατασκευές εργαλείων .... πρέπει να φτιάξω τόρνο και κορδέλα ... και έχασα και τον Χρήστο με εκείνη την κορδέλα ....αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι αυτή την εποχή στην εκ βάθους ανακαίνιση του ισογείου διαμερίσματος στον πύργο μου και δεν μένει χρόνος για περαιτέρω ασχολίες ..... αλλά δεν θα τελειώσω που θα μου πάει ...
Κάνε ένα διάβημα διαμαρτυρίας στην λιντλ Ελλάδας για να φέρει πριονοκορδελες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Όχι... Είναι πιο μαλακή κι απο πλαστελίνη.
Μάλλον έχει διαφορετική συμπεριφορά απ´ αυτή που χρησικομποιείς εσύ, εγώ χρησιμοποιώ μια που πηλρα απ´ το Πλαίσιο και τη βάζω σε αναλογία 50-50 με τον καταλύτη.
Ίσως φταίει η θερμοκρασία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ίσως φταίει η θερμοκρασία.

Δεν ξέρω... Μήπως αυτή η δική μου δεν θέλει ζέστη αλλά αέρα;
Το έβαλα κα πίσω απ´ την plasma, πάνω στις γρίλιες που βγάζει ζέστη, και μετά από μια ώρα ήταν χειρότερα απ´ όταν την έβαλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Το έβαλα κα πίσω απ´ την plasma, πάνω στις γρίλιες που βγάζει ζέστη, και μετά από μια ώρα ήταν χειρότερα απ´ όταν την έβαλα.
Πάντως θέλει πολύ καλό ανακάτεμα. Άστο κι ότι γίνει, που θα πάει κάποια στιγμή θα πήξει.

Ε τότε βάλε τη στο ψυγείο.:flipout:

Ντροπή βέβαια να δίνεις συμβουλές ...σε μάστορα που σε κάθε μέρος που πίνει καφέ ...έχει και έναν τόρνο και μια κορδέλα :worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ε τότε βάλε τη στο ψυγείο.:flipout:

Ντροπή βέβαια να δίνεις συμβουλές ...σε μάστορα που σε κάθε μέρος που πίνει καφέ ...έχει και έναν τόρνο και μια κορδέλα :worshippy:

Είσαι μεγάλη τσούχτρα όμως, το ξέρεις φαντάζομαι. :grinning-smiley-043

Εντατικά μαθήματα βλέπω......

Εσύ ξέρεις το γιατί !!!! :a0210: :ernaehrung004:

Το θέμα είναι ότι επειδή μου αρέσουν οι χειροποίητες κατασκευές εργαλείων .... πρέπει να φτιάξω τόρνο και κορδέλα ... και έχασα και τον Χρήστο με εκείνη την κορδέλα ....αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι αυτή την εποχή στην εκ βάθους ανακαίνιση του ισογείου διαμερίσματος στον πύργο μου και δεν μένει χρόνος για περαιτέρω ασχολίες ..... αλλά δεν θα τελειώσω που θα μου πάει ...

Εσύ μετά την ανακαίνιση ( & ....μετακόμιση) προβλέπω ότι θα ρίξεις μαύρη (ή ροζ πέτρα) πίσω σου.

Last edited by a moderator:
Ριξε οδοντογλυφιδες και ροκανιδια μεσα στο σωληνα με τη ρυτινη.
Τωρα αν δεν σου σφιγει, πιο πολυ νομιζω ειναι απο καταλυτη ή απο τον τροπο που κρυσταλοποιειται η συγκεκριμενη ρυτινη. Μπορει να θελει επαφη με τον αερα, πραγμα που εκει μεσα που ειναι "χωμενη" δεν εχει.
Φτιαξε μικρα "δοκιμια" και κοιτα πως δουλευει.

Τι ακουω. Εγκαταλειπετε τα Βορεια προστεια κυριε Νικο;

Καλημέρα και καλή Κυριακή. Στέγνωσε η σιλικόνη και το καλούπι είναι έτοιμο. Έχει κάποιες ατέλειες και θα το επιχειρήσω πάλι . Μένει να δοκιμαστεί με την ρητίνη για να δω το αποτέλεσμα που θα δώσει.
c9cc122c6cf710df5f77bcc160880922.jpg
725ec38fcd5a86d4630759ec7f0c0ae5.jpg
4073844f21600a3a07eacc9858d753be.jpg
91bdd15f61267160372e7b4e68c2efd7.jpg
c1db42c48ffabb4c9bd2b5cc7ea81d97.jpg

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Καλημέρα...
Παύλο αυτό το έκανες για να δείς αν ξεκολλάει απ´ το καλούπι; Νομίζω οτι η ρυτίνη έχει διαφορετική πρόσφυση, πιο καλή απ´ τη σιλικόνη.
Η πρόταση του Κώστα είναι πολύ καλή, αρκεί να βρούμε κάτι κοντά στις διαστάσεις που θέλουμε για να μην έχουμε πολύ φύρα.

Ριξε οδοντογλυφιδες και ροκανιδια μεσα στο σωληνα με τη ρυτινη.
Τωρα αν δεν σου σφιγει, πιο πολυ νομιζω ειναι απο καταλυτη ή απο τον τροπο που κρυσταλοποιειται η συγκεκριμενη ρυτινη. Μπορει να θελει επαφη με τον αερα, πραγμα που εκει μεσα που ειναι "χωμενη" δεν εχει.
Φτιαξε μικρα "δοκιμια" και κοιτα πως δουλευει.

Τι ακουω. Εγκαταλειπετε τα Βορεια προστεια κυριε Νικο;

Με τον καταλύτη κάποια παπαριά έχω κάνει, ίσως φταίει που έβαλα τις δοσολογίες στο περίπου.
Δεν είναι ο αέρας γιατί ένα μικρό υπόλοιπο που έμεινε στον πάτο απ´ το πλαστικό ποτήρι δεν έχει στεγνώσει ακόμα ούτε αυτό. Και μιλάμε για 5mm πάχος όλο εκτεθειμένο στον αέρα.

Το είδα κι εγώ που τα ζυγίζουν αλλά δεν έδωσα σημασία, γέλαγα κιόλας...
- Ρε τους μ..άκες, λέω, τι νομίζουν οτι φτιάχνουν, φάρμακο;

Η άλλη λύση κυρ Παύλο είναι καλουπάκια από φθηνό ερταλόν ή έτοιμες φόρμες σιλικόνης από τα είδη Ζαχαροπλαστικής κλπ.
Οι φόρμες ζαχαροπλαστικής είναι για μια φορά. Στο amazon.de έχει έτοιμα φορμακια για ρητίνη κι έχω παραγγείλει σε διάφορα σχέδια αλλά δεν ήρθαν ακόμη.

Το είδα κι εγώ που τα ζυγίζουν αλλά δεν έδωσα σημασία, γέλαγα κιόλας...
- Ρε τους μ..άκες, λέω, τι νομίζουν οτι φτιάχνουν, φάρμακο;
Το ζύγισμα με ζυγαριά ακριβείας είναι απαραίτητο.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Οι φόρμες ζαχαροπλαστικής είναι για μια φορά...

Τι εννοείς για μια φορά; Δεν είναι αντικολλητικές;

Τελικά εμένα δεν στεγνώνει γιατί στη συσκευασία γράφει οτι χρειάζονται "3-4 μέρες". :bang:

Τι εννοείς για μια φορά; Δεν είναι αντικολλητικές;

Τελικά εμένα δεν στεγνώνει γιατί στη συσκευασία γράφει οτι χρειάζονται "3-4 μέρες". :bang:
Αντικολλητικες είναι αλλά όχι για ρητίνη. Θα χαλάσουν γρήγορα εκτός αν βάζεις και κάποιο σπρέι αντικολλητικό.
Αααα καλά, τόσο καλές είναι. Και φαντάζομαι πόσο κάνει η ρητίνη σου.