Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Έκανα και κάτι μικρά σήμερα αλλά δεν πετύχαμε έβαλα πολύ χρώμα και το γυαλί χαθηκε
650f190a130643eb1ef05a9f9f00ea71.jpg
c588926e46a6a48783ec2c2e026c6835.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Συντηρητικό για ξύλο νερού η νεφτιου γιατί δεν ξερω πιο να πάρω ξερεις
Λίγο σου έκατσε η ρητίνη σε ένα σκάσιμο,την άλλη φορά να εμποτίσεις καλά τα σκασίματα με άχρωμο συντηρητικό για να μην εισχωρεί το υλικό στους πόρους.

Μπραβο καλες οι προσπαθειες Βασιλη! Την ρητινη στον κορμο την εριξες χυμα η εκανες καποιο πλαισιο γυρω απο τον κορμο?

Κατα την γνωμη μου ο κορμος δεν χρειαζοταν καθολου στοκο αν ηταν να περαστει με υγρο γυαλι.
Υποτιθεται οτι το υγρο γυαλι γεμιζει τα σκασιματα (με χρωμα η σκετο) και δινει αλλη χαρη στο συνολο.
Ισως χρειαζοταν 2+ περασματα για αυτο, καθως η ρωγμη μπορει να απορροφα αρκετο υλικο.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ευχαριστώ αυτό θα κάνω θα το ξαναγράφω και θα το περάσω πάλι δεν βάζω πλαίσιο το ρίχνω και ότι πέφτει κάνω τα γύρω γύρω με πινελο
Μπραβο καλες οι προσπαθειες Βασιλη! Την ρητινη στον κορμο την εριξες χυμα η εκανες καποιο πλαισιο γυρω απο τον κορμο?

Κατα την γνωμη μου ο κορμος δεν χρειαζοταν καθολου στοκο αν ηταν να περαστει με υγρο γυαλι.
Υποτιθεται οτι το υγρο γυαλι γεμιζει τα σκασιματα (με χρωμα η σκετο) και δινει αλλη χαρη στο συνολο.
Ισως χρειαζοταν 2+ περασματα για αυτο, καθως η ρωγμη μπορει να απορροφα αρκετο υλικο.

Καλησπερα. Ξεκινησα σημερα να παιζω και εγω για πρωτη φορα με τη ρυτινη της μερκολα. Πηρα τη συσκευασια που λεει τρια κιλα. Την ανοιξα και διαπιστωσα οτι εχει ρυτινη στο ενα τριτο της συσκευασιας. Την ζυγισα και διαπιστωσα οτι ζυγιζει 2100 περιπου. Μαζι με το κουτι. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Η συσκευασια λεει τρια κιλα !!!!

Ευχαριστω

Το βαρος λογιζεται σαν συνολο, ρητινη και καταλυτης μαζι. Υγρο γυαλι μονο με την ρητινη δεν γινεται, χρειαζεται και ο καταλυτης.

Ποιος ξέρει να μου πει γιατί κάνει φυσαλίδες μέσα
f27288c0cefa91da095a0a2de89b04aa.jpg
25c113040e58130ad56f53b9d7e37736.jpg

Ανακατευες το μιγμα της ρητινης σαν να εφτιαχνες φραπε! Take it easy next time :)

Μια χαρα βγηκε το κεφαλακι. Εφτιαξες καλουπι η χρησιμοποιησες κατι ετοιμο? Τι χρωμα πηγες να βαλεις?

Ανακατευες το μιγμα της ρητινης σαν να εφτιαχνες φραπε! Take it easy next time :)

Μια χαρα βγηκε το κεφαλακι. Εφτιαξες καλουπι η χρησιμοποιησες κατι ετοιμο? Τι χρωμα πηγες να βαλεις?
Μια φόρμα σιλικόνης πήρα για παγάκια όμως το έκανε και με θερμοπιστολο αλλά τίποτα λίγο μπλε έβαλα με οδοντογλυφίδα για σχέδιο λίγο ευχαριστώ πάντως την άλλη φορά πιο σιγά ανακατεμα

Ειναι στην φυση του γιαυτο.
Θελει ελαχιστα θερμανση με θερμοπιστολο στην αρχη.
Το έκανα αλλά μάλλον ήθελε κιαλλο ευχαριστω

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω για την απάντηση
Η πρωτη δοκιμή ήταν πετυχημένη.
Εκλεισα καποιες τρυπες σε ξύλο. Η θερμανση με αναπτηρα δεν κανει πολυ καλη δουλεια για τις φυσαλίδες.
Σε μεγαλη και πιο βαθια περιοχή θελει σιγουρα φλογιστρο.

Η ατιμη η ρητίνη παει παντου. Ειχα ξεχασει να κλείσω στο κατω μερος μια πολυ μικρή τρυπα που απείχε 30 εκατοστα απο εκει που εριξα και εσταξε....
Ευτυχως το είδα γρηγορα και εβαλα ταινια. Παντως και με αυτη παλι περναει. θελει πολυ καλή στεγανοποίηση...

Eνα βελανιδακι περασε πλεον στην αθανασια και θα παραμεινει αιωνιως φρεσκο! :)

Bελανιδι σε υγρο γυαλι, σε καλουπι πυραμιδας, με χαλικακι για πατο.
45793416172_8bd5a3890c_b.jpg

Η πυραμιδα εχει υψος ~6 εκατοστα, ιδιο με το μηκος της βασης. Η ετοιμασια εγινε σε τρεις στρωσεις.
Η πρωτη στρωση ηταν υγρο γυαλι μεχρι τη μεση του βελανιδιου για να παραμεινει κατω και να μην επιπλευσει.
Η δευτερη στρωση ηταν υγρο γυαλι μεχρι να καλυφθει ολο το βελανιδι και
η τριτη στρωση ηταν το χαλικακι που απο καλυφθηκε με υγρο γυαλι.

Το καλουπι ειναι αυτο στα αριστερα και πισω απο το καλουπι το υλικο που χρησιμοποιηθηκε για την βαση.
30902947177_34a3f619b2_b.jpg

Αυριο θα αναρτησω τα υπολοιπα εργακια αφου τα γυαλισω λιγακι.