Μάλλον διάβασες βιαστικά τα προηγούμενα ποστ. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η υψηλή ευαισθησία κάνει ένα ηχείο πανεύκολο. Το ακριβώς αντίθετο έκανα μιας ανέφερα τα 2,8 Ω ελάχιστης αντίστασης και το EPDR του 1,1 Ω, τονίζοντας ρητά ότι το Chora 826 είναι ένα δύσκολο ηλεκτρικό φορτίο.
Το έχω ήδη εξηγήσει πολλές φορές, αλλά ας το δούμε ξανά...., πάνω στο δικό σου παράδειγμα με τα Xanadu και τα Focal...
Το ομαλό Xanadu των 85dB δεν στραγγαλίζει τον ενισχυτή σε ρεύμα, αλλά για να σου δώσει 95dB έντασης ζητάει 10 φορές περισσότερα Watt (τάση) από το Focal σου των 93dB.
Το Focal σου των 93dB / 3.9Ω βγάζει υψηλές στάθμες με ελάχιστα Watt, αλλά στις συχνότητες που βουτάει η αντίστασή του ζητάει ακαριαίο ρεύμα (Amperes) από το τροφοδοτικό.
Είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη δυσκολίας. Η σωστή οδήγηση, όπως λες, εξαρτάται από το σύνολο. Πού κολλάει λοιπόν ο Attessa; Στο ότι οι μετρήσεις αποδεικνύουν ότι έχει το ρεύμα. Δεν χρειάζεται να είμαι κατασκευαστής για να διαβάσω τα διαγράμματα του Audio Precision analyzer από τρία διαφορετικά εργαστήρια (Hi Fi News, SoundStage, Stereophile), τα οποία έδειξαν 16,7 Ampere όριο ρεύματος, 330 Watt δυναμικής ισχύος στα 2 Ω και output impedance 0,09 Ω. Έχει το ακαριαίο ρεύμα που ζητάει το EPDR 1,1 Ω του Focal. Άλλωστε, η μουσική δεν είναι συνεχείς δοκιμαστικοί τόνοι και η βουτιά της αντίστασης στο Chora συμβαίνει σε πολύ συγκεκριμένες συχνότητες, πράγμα που σημαίνει ότι ο ενισχυτής καλείται να δώσει αυτό το ρεύμα στιγμιαία (δυναμικά) και όχι σε μόνιμη βάση.
Όσο για το ποιος καταλαβαίνει τις παραμέτρους και ποιος όχι, όπως έγραψα και πριν, η ίδια η Focal επέλεξε να παρουσιάσει τα Chora 826 διεθνώς και να τα πουλήσει σε επίσημο εργοστασιακό bundle με τον Naim Uniti Atom των 40 Watt / 8 Ω.
Αν θεωρείς ότι οι μηχανικοί της Focal (που σχεδίασαν το ηχείο) δεν ξέρουν τι κάνουν και έβαλαν ενισχυτή 40 Watt, ή ότι τα τρία κορυφαία ανεξάρτητα εργαστήρια μέτρησαν λάθος τα Ampere του Roksan, νομίζω η συζήτηση κάπου εδώ εξαντλείται. Τα hard data και οι επιλογές του ίδιου του κατασκευαστή μιλούν από μόνα τους.