Όχι δεν την είχα βάλει ανάποδα την αλυσίδα το ελέγχω συνέχεια πριν την βάλω. Το σταμάτημα της αλυσίδας εννοούσα μετά από πολύ πίεση στο ξύλο και αφού είχε σφηνώσει η λάμα ανάμεσα στην κοπή όπου εάν επιμείνω με τέρμα γκάζι για να ξεκολλήσει σβήνει και ο κινητήρας αφού μπουκωνει πιστεύω. Δεν βγάζει καπνό απλώς μετά απο πολύ ζορισμα και με μαγκωμενη την αλυσίδα ανάμεσα στο ξύλο σβήνει, αλλά μάλλον για όλα φταίει πώς έχει τροχιστει λάθος.
Λογικά μας τρολάρεις, εάν όχι πρόσεξε γιατί άλλον τον έχουν βρει με κομένη καρωτίδα το απόγευμα που δεν γύρισε και άλλον χωρίς δάχτυλα στο πόδι το αλυσπρίονο δεν θέλει ζόρια και τέτοια συμπεριφορά να το πιέζουμε με όλη μας την δύναμη.
Τι είπες τώρα κάθεσαι και σφηνώνεις την αλυσίδα και περιμένεις να την βγάλεις γκαζώνοντας; Σβήνουμε τον κινήτηρα αμέσως, βάζουμε μια σφήνα να ανοίξει το ξύλο να βγει το πριόνι και κοιτάμε μην στραβώσαμε την λάμα, μην λείπει κανένα δόντι, και κάνουμε και προσευχή να μη διαλύθηκε ο συμπλέκτης. Υπάρχει κάποιος να σου δείξει λίγο πως γίνεται το κόψιμο ξύλων;
Το κόψιμο γίνεται χωρίς να πιέζουμε καθόλου την αλυσίδα ίσα ίσα με το βάρος του πριονιού αφήνουμε την αλυσίδα να κόβει σταθερά και να "τρώει" όσο θέλει και να κατεβαίνει η λάμα μόνη της. Κόβουμε πάντα τελείως κάθετα στα "νερά" του ξύλου ποτέ διαγώνια γιατί ζορίζεται το πριόνι.
Λογικά έχεις κάνει κάποια ζημιά, στην αλυσίδα στη λάμα ή στον κινητήρα αν το γκάζωσες μαγκωμένο για πολύ ώρα να βγει.
Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση και εγώ μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε.
Έχω το Echo CS-280TES 25cm, βασικά το αντίστοιχο μοντέλο του από το 2002, και έχω κόψει κλαδέψει πολύ πράμα, κάθε χρόνο πάνω από 6 tn σίγουρα, και όχι μόνο μικρά κλαδάκια αλλά αρκετές φορές και κουτσούρια σχεδόν διπλάσια σε πλάτος από την λάμα του.
Λόγο όμως πολύ δουλειάς, και λόγο κυρίως τριών πολύ μεγάλων πτώσεων, την τελευταία πριν δυο εβδομάδες, πλέον με δυσκολεύει στην λειτουργία του, και σκέφτομαι να το αντικαταστήσω.
Επειδή είμαι όχι απλά ευχαριστημένος αλλά ΚΑΤΑευχαριστημένος από την Echo, θέλω να αγοράσω το Echo CS-2511 TESC 25cm Carving.
Η ερώτηση μου είναι η εξής, Carving αλυσίδα δεν είχα ποτέ, αλλά έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλύτερες, στο ψάξιμο όμως για το αλυσοπρίονο είδα ότι το echo έχει δύο διαστάσεις για carving, μια στα 1,3mm και μια στα 1,1mm.
Ποία είναι καλύτερη;;;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Χαιρετώ από Ανατολική Κρήτη. Έχω το CS-2511 TESC 25cm Carving 1.3mm λάμα με την Oregon 25AP 4 χρόνια. Το πήρα αποκλειστικά για κλάδεμα. Εξαιρετικό αλλά πάντα κάτι δεν μου πολυάρεσε στο κόψιμο. Έχει τρομερη δύναμη για το μεγεθος του αλλά ο συνδυασμός λάμα-αλυσίδα δεν είναι ο ιδανικός για ψιλοκαθάρισμα.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.