Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Το σπίτι ασταρωθηκε με το ίδιο αστάρι ΟΛΟ.
είναι όντως σκούρο πράσινο και η αραίωση ηταν 80 ml οχι 200 , μου κάνει εντύπωση το ότι τονίζει π.χ. τις σκούρες ¨ρολιες" τις κάνει στο 2ο χέρι εντονότερες.

Το σπίτι ασταρωθηκε με το ίδιο αστάρι ΟΛΟ.
είναι όντως σκούρο πράσινο και η αραίωση ηταν 80 ml οχι 200 , μου κάνει εντύπωση το ότι τονίζει π.χ. τις σκούρες ¨ρολιες" τις κάνει στο 2ο χέρι εντονότερες.
Εάν έβαλες 80ml ok....δείχνει για περισσότερο...
Με τι κύλινδρο επαναλσμβανω το πέρασες...;
Τα 2 χερια μεταξύ τους πόση ώρα τα άφησες να στεγνώσουν...;
Γιατί για να γίνει αυτό μόνο εαν ειναι κοντά οι 2 στρώσεις.. Πρέπει να περάσουν 2-3 ώρες μεταξύ τους..

Πανο γνωριζεις από βάση TR..;
Γνωρίζεις πως δουλευται..;

Γιατί παίζει να έχω περασει πάνω 100 φορές τέτοια χρώματα και έχουν πολλά θέματα στο πέρασμα τους..
Εάν είχε θέμα γιατί δεν το έβγαλε και σε αλλα τοίχια.. ;
Δεν διάβασες καλά ,για τον τοίχο λέω ,όχι για το χρώμα .

Ωραία το είπες αυτό το TR...δεν το ξέρω αλλά προς στιγμή νόμιζα ότι βάψαμε αεροπλάνα...:)

Εάν έβαλες 80ml ok....
Με τι κύλινδρο επαναλσμβανω το πέρασες...;
Τα 2 χερια μεταξύ τους πόση ώρα τα άφησες να στεγνώσουν...;
Γιατί για να γίνει αυτό μόνο εαν ειναι κοντά οι 2 στρώσεις.. Πρέπει να περάσουν 2-3 ώρες μεταξύ τους..
80ml σίγουρα,χρόνος μεταξύ 1ου-2ου 5 ώρες,ρολό
ένα σαν σφουγγάρι πού έβαψα και όλο το σπίτι

Σφουγγάρι...;🥺
Ενταξει δόθηκε η απάντηση..
Τα υπόλοιπα πως έγιναν οκ..;
Κανονικά για τετοιες αποχρωσεις TR έλει κοντοτριχο ρόλλο..

Οι 5 ώρες είναι οκ

Το περασμα του τοίχου θέλει από πάνω μέχρι κατω και επειτα επανασουμαρισμα και ξανά πιο κάτω το ίδιο μέχρι να "κλείσει" το τοιχίο..

Κάτι έχει από κάτω.
Όταν στεγνώσει ξυστο.
Πώς θα τον ξυσει ρε Πάνο χωρίς να πειράξει το χρώμα που είναι από πανω. ;😁

Η βάση TR είναι ειδικά φτιαγμένη ώστε να χρωματίζει η μηχανή μιας εταιρίας δύσκολες αποχρώσεις..

Last edited:
Θαναση το χρωμα σαν υλικο δεν φταει...ειναι περιεργη η αποχρωση...
Το μονο που παιζει ειναι σε λαθος δοχειο βαση χρωματισμενο... και θα ηταν λαθος η αποχρωση που ειχε επιλεξει ο φιλος γιατι δεν ανεφεραι οτι αλλο ηταν στο χρωματολογιο και αλλο του εφτιαξαν...

Κατι εχει γινει με το χρωμα ... δεν υπαρχει αυτα που βλεπω ... και με 20ετιας χρωμα να το ειχε βαψει με "σκουπα", ετσι δεν θα ηταν!

• Haha
Reactions: panoss1
Κατι εχει γινει με το χρωμα ... δεν υπαρχει αυτα που βλεπω ... και με 20ετιας χρωμα να το ειχε βαψει με "σκουπα", ετσι δεν θα ηταν!
Θαναση εγω το εχω δει πολλες φορες αυτο βλεπεις εσυ τωρα...καταλαβαινω την απορια σου αλλα επιμενω οτι οι βασεις TR και D εχουν τον τροπο περασμα τους με τον αναλογo ρολο..
Στο οπτικο αποτελεσμα σημαντικο ρολο επαιξε το σφουγγαρι που δεν αφηνει χρωμα...
Ενδεχομενως οι βασεις της Kraft να ειναι για τα μπαζα....σε Vitex ή Vechro ενδεχομενως να ηταν καλυτερο το αποτελεσμα..
Θα δεις ο φιλος εαν παρει το ρολό που του λεω τι διαφορά θα δει...βεβαια οπως το βλεπω 2 χερια ακομη τα θελει...

Καλησπέρα .Το δωμάτιο βάφεται με διχρωμία. Οι κωδικοί έχουν 1 νούμερο διαφορά CS 683 ELATO ( σκούρο ) και CS 682 PRASINO TRAKER ( ανοικτό ). ΤΟ CS 682 ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗΣ D ,το σκούρο σίγουρα όχι.
Σήμερα με ένα μικρού διαμέτρου ρόλο κοντότριχο που βρήκα έκανα μια δοκιμή.
Το ανοικτό είχε καλή συμπεριφορά όπως θα δείτε στο δεύτερο χέρι , το σκούρο....μια από τα ίδια,ελπίζω αύριο με το νέο ρολό να έχω καλύτερα αποτελέσματα.

Attachments

• 2ο χέρι πράσινο ανοικτό.jpg
    2ο χέρι πράσινο ανοικτό.jpg
    1 MB · Views: 19
  • 2ο χερι Ανοικτό - Σκούρο.jpg
    2ο χερι Ανοικτό - Σκούρο.jpg
    1.2 MB · Views: 18
  • 2ο χέρι ΝΕΟ ΡΟΛΟ.jpg
    2ο χέρι ΝΕΟ ΡΟΛΟ.jpg
    1.4 MB · Views: 18
Ξεκίνησα και εγώ με Kraft , όλα τα δωμάτια με την ίδια διαδικασία ( καθαρισμό με σαπούνι ,στοκαρίσματα τριψίματα,αστάρωμα ) όλα πήγαιναν καλά και στο τελευταίο δωμάτιο καταστροφή . Τι φταίει μαστόρια και δεν καλύπτει το χρώμα; τι χάλι είναι αυτό; υπάρχει περίπτωση να καλύψει με 3ο-4ο χέρι; σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;
κάθε βοήθεια δεκτή ,με διέλυσε η κατάσταση αυτή
Αφού βάφει όλο το σπίτι με το ίδιο χρώμα ,τα ίδια εργαλεια,τον ίδιο τρόπο και όλο το σπίτι έγινε εντάξει εκτός το τελευταίο δωματιο,πώς γίνεται το πρόβλημα να είναι στο ρόλο και στις βάσεις;
Ή κάτι δεν καταλαβαίνω;

Όταν η βάση είναι TR, που είναι συντομογραφια της λέξης Transparent = διαφανές, δεν συμπεριφέρεται το ίδιο με τα υπόλοιπα χρώματα, και συνήθως δεν καλύπτει με 2 χέρια... Μου έχει τύχει κόκκινο να θέλει 4-5 χέρια για να μην φαίνονται ρολιές

Τα ανοιχτά χρώματα με 2 χέρια είναι κομπλέ.
Το ρολό παίζει κι αυτό το ρόλο του, κυρίως στο ποσο ομοιόμορφα απλώνει και ταυτόχρονα μαζεύει το χρώμα..

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Αφού βάφει όλο το σπίτι με το ίδιο χρώμα ,τα ίδια εργαλεια,τον ίδιο τρόπο και όλο το σπίτι έγινε εντάξει εκτός το τελευταίο δωματιο,πώς γίνεται το πρόβλημα να είναι στο ρόλο και στις βάσεις;
Ή κάτι δεν καταλαβαίνω;
Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις δουλέψει τέτοιο χρώμα...Για σου λέω για βάση και ρόλο κάτι ξέρω παραπάνω..
Όπως είπε και ο Αντώνης έχει διάφανη όψη και ζελε/παχιά μορφή...
Όταν το περνάς το χρώμα δεν απλώνει όπως τα απλά..Έχει διάφορα...
Θέλει δυστυχώς πολλά χέρια...

Καλησπέρα .Το δωμάτιο βάφεται με διχρωμία. Οι κωδικοί έχουν 1 νούμερο διαφορά CS 683 ELATO ( σκούρο ) και CS 682 PRASINO TRAKER ( ανοικτό ). ΤΟ CS 682 ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗΣ D ,το σκούρο σίγουρα όχι.
Σήμερα με ένα μικρού διαμέτρου ρόλο κοντότριχο που βρήκα έκανα μια δοκιμή.
Το ανοικτό είχε καλή συμπεριφορά όπως θα δείτε στο δεύτερο χέρι , το σκούρο....μια από τα ίδια,ελπίζω αύριο με το νέο ρολό να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Αρα το χρωμα ειναι σιγουρα βαση TR...
Για δείξε μας το ρόλο που το πέρασες...Σιγουρα έχει να κάνει με το τρόπο περασματος...Δεν εξηγείται...