Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Αυτά τα αδιάβροχοποιητικά τύπου Maritrans & hyperdesmo T
ή αυτό το GlazeGuard tile sealer που λέει ότι είναι φτιαγμένο για κεραμικά Πλακακια αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ ;

Έχουν βγει πολλά νέα προϊόντα με τα οποία μπορείς να βάψεις πλέον τα πλακάκια.

Δεν τα έχω δοκιμάσει και ήλπιζα να τα έχει δοκιμάσει ο Κωστής για να μας μεταφέρει την εμπειρία του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον υλικό και αν δουλεύει σωστά δίνει λύσεις σε παλιά μπάνια.
Πάντως, από ό,τι έχω ακούσει, δουλεύουν σωστά.

Παράδειγμα (τυχαίο) 1

και παράδειγμα 2 (τυχαίο επίσης) που είναι και σατινέ

Αυτά τα αδιάβροχοποιητικά τύπου Maritrans & hyperdesmo T
ή αυτό το GlazeGuard tile sealer που λέει ότι είναι φτιαγμένο για κεραμικά Πλακακια αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ ;
Τα μονωτικά αυτά είναι για επίπεδες επιφάνειες οπότε δεν μπορεί να μπει σε κάθετη επιφάνεια..
Δεν το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις..
Έχουν βγει πολλά νέα προϊόντα με τα οποία μπορείς να βάψεις πλέον τα πλακάκια.

Δεν τα έχω δοκιμάσει και ήλπιζα να τα έχει δοκιμάσει ο Κωστής για να μας μεταφέρει την εμπειρία του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον υλικό και αν δουλεύει σωστά δίνει λύσεις σε παλιά μπάνια.
Πάντως, από ό,τι έχω ακούσει, δουλεύουν σωστά.

Παράδειγμα (τυχαίο) 1

και παράδειγμα 2 (τυχαίο επίσης) που είναι και σατινέ
Νίκο το βερνικι δεν μπορεί να σταθεί ευκολα σε πλακάκι γιατι εχει τη ιδιοτητα να απλωνει και θα "κρεμασει" σε καθετη επιφανεια..και δεν έχω επιχειρήσει να το κάνω γιατί δεν είναι συγουρα τα αποτελέσματα.

Για χρώμα φυσικά και μπορώ να προτείνω..

Το καταπληκτικό S 86 της Er-Lac..βγαίνει και σε υποστρωμα και σε χρωμα..
Έχω κάνει 3 μπάνια και τα αποτελεσματα είναι άριστα.. αλλά μυρίζει πάρα πολύ το υλικο..Είναι εντελώς αποπνικτική η ατμόσφαιρα όταν το εφαρμόζεις..

Παιδια τα τσιμεντοχρωματα πιανουν στοο τσιμεντο χωρις την εφαρμογη ασταριου?

H Vitex για το CIMENTOL Ακρυλικό Τσιμεντόχρωμα διαλύτου λέει:

Το Cimentol εφαρμόζεται απ’ ευθείας στο τσιμέντο χωρίς αστάρι. Πολύ απορροφητικές ή σαθρές επιφάνειες ασταρώνονται με Durovit.

Για το CEMENT PAINT (νερου) λέει:

Παλιές υδροχρωματισμένες επιφάνειες (με ασβέστη ή κόλλα) ασταρώνονται με Durovit ή Acrylan Unco Eco ή Vitosin, ενώ παλαιές επιφάνειες με βαφές silicate και silicone ασταρώνονται με Acrylan MAX αραιωμένο 15%.
Καινούργιες επιφάνειες από σοβά, μπετόν, τούβλα, κ.λ.π., καθώς και σπατουλαρισμένες επιφάνειες ασταρώνονται με Durovit ή Acrylan Unco Eco.

Παρελαβα και εγω απο Amazon.co.uk ενα μικρο πακετακι με ενα βερνικι νερου της Polyvine. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B082658MH8/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1
Εκανε σχεδον 6 βδομαδες να ερθει αλλα ηρθε χωρις ενοχληση απο τελωνειο. H τιμη μαζι με τα μεταφορικα ηταν 10 ευρω και κατι και αναγραφοταν πανω στο πακετακι.

Ειναι το βερνικι της μικρης συσκευασιας (Ηeavy Duty Wood Varnish) μαζι τα υπολοιπα τρια βερνικια νερου της Polyvine.
sG7kNLHh.jpg

Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχουν οι μικρες συσκευασιες των 100γρ και ειδικα το συγκεκριμενο βερνικι Heavy Duty δεν υπαρχει ουτε στην συσκευασια του μισου λιτρου. Οποτε αν θελει κανεις να δοκιμασει το συγκεκριμενο βερνικι πρεπει να πληρωσει πανω απο 30 ευρω με τα μεταφορικα για να παρει την συσκευασια του ενος λιτρου.

Ειμαι περιεργος εαν υπαρχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ των 4 τυπων βερνικιων της Polyvine. Eιναι ολα νερου.
Υπαρχει και ενας πεμπτος τυπος, αλλα ειναι βερνικι πατωματων νερου, το οποιο ομως θα ηθελα να το δοκιμασω.https://dagiopoulos.gr/products/pol...z9aTFX3zkiBYebfOJXElr1CBdBGoPyRMaAkBwEALw_wcB

Μιχάλη, το 2021 είχες πάρει σχεδόν όλα τα βερνίκια της POLYVINE.
Μήπως θα μπορούσες - όποτε βρεις χρόνο - να γράψεις δυο λόγια για αυτά;

Χρησιμοποίησα το Wax Finish Varnish (satin) σαν τελική στρώση (2 χέρια) και πήρα ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Polyvine.jpg

Τα άλλα, τι διαφορές έχουν; Έχεις προτίμηση σε κάποιο;
Έχω βρει κάποια σχετικά παλιά μηνύματα σου, αλλά αναρωτιέμαι αν τα έχεις συγκρίνει μεταξύ τους και αν προτείνεις κάποιο περισσότερο από τα υπόλοιπα.

(αυτό επρεπε να το βάλω στο "ερωτήσεις για εργαλεία και αναλώσιμα")

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Αριστο το αποτελεσμα, μπραβο!! (y)

Απο τα καμμια δεκαρια βερνικια της Polyvine που εχω, ξεχωριζω το Wax Satin, αυτο που εχεις και εσυ. Ειναι το καλυτερο και πιο ομορφο απο ολα τα σατινε.
Αναφορικα με την Mat και με την Glossy αποχρωση, αν και ολα μοιαζουν ΠΑΡΑ πολυ μεταξυ τους, εχω ξεχωρισει καποια αλλα θα πρεπει να βρω το ξυλο της δοκιμης.

Γενικως χρησιμοποιω σχεδον παντα την Ματ η την Σατινέ αποχρωση και πολυ σπανια την Glossy καθως κανει το ξυλο λιγο ψευτικο. (Ισχυει για ολα τα βερνικια)
Αν και υπαρχουν περιπτωσεις που το Glossy παει πολυ.

Επανερχομαι μολις βρω τα ξυλα της δοκιμης.

Να ρωτήσω κάτι...
Αυτά τα βερνίκια είναι σκληρά.. ;
Αντέχουν τις τρίβες..;

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό....αλλά σε τραπέζι δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει...

Να ρωτήσω κάτι...
Αυτά τα βερνίκια είναι σκληρά.. ;
Αντέχουν τις τρίβες..;

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό....αλλά σε τραπέζι δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει...

Δεν νομίζω πως είναι και για πολλά πολλά αυτά τα βερνίκια Κωστή.

Όμως, η ίδια εταιρία βγάζει το Crystal Clear Lacquer που το περιγράφει ως "Υπερ-ανθεκτικό βερνίκι" που αντέχει και μάλιστα, το προτείνει για πάγκους κουζίνας.
Θα το πάρω να δοκιμάσω, θα μας πει και ο Μιχάλης που το έχει.

Πάντως, για να πετυχαίνω κάπως καλύτερη αντοχή στις επιφάνειες που περνάω βερνίκια, έχω καταλήξει να κάνω πολλά χέρια. Τα διπλά από αυτά που λένε οι οδηγίες και νομίζω πως δουλεύει. :)

• Like
Reactions: enduras1
Δεν τα εχω δοκιμασει σε πανω απο δυο στρωματα καθως δεν εχω χρειαστει ποτε να περασω καποιο τραπεζι/παγκο, κατι δηλαδη που να χρειαζεται αντοχη στις γρατζουνιες. Την πιπα της ειρηνης πχ. που ειχα φτιαξει καποτε, την περασα δυο χερια wax polyvine satine και κραταει μια χαρα.
49976564318_eb9286fd18_c.jpg

Νικο το crystal lacquer μπορω να στο δωσω να το δοκιμασεις πριν το αγορασεις. Και ολα τα Polyvine που εχω, αν θελεις :)

Τα φώτα σας για βερνίκι για πέτρες καρύστου σε τοίχο (όχι πάτωμα). Γυαλιστερό ή ματ και ποιο;
Ειναι κοντά σε θάλασσα. Δεν θέλω σε 2 χρόνια να ξεφλουδίσει και να γίνει σαν "λέπια ψαριού".

Τα φώτα σας για βερνίκι για πέτρες καρύστου σε τοίχο (όχι πάτωμα). Γυαλιστερό ή ματ και ποιο;
Ειναι κοντά σε θάλασσα. Δεν θέλω σε 2 χρόνια να ξεφλουδίσει και να γίνει σαν "λέπια ψαριού".
Το συγκεκριμενο 3 χέρια όπως είναι..για να κρατήσει..

Η πέτρες είναι ακανονιστες η ισιες..;

Αν είναι ακανόνιστες θέλουν πολύ καλό καθάρισμα από βρωμες,λίπη και λοιπα και φυσικά πλύσιμο...όμοιος και οι ισιες με την μόνη διαφορά ότι θέλουν λίγο τριψιμο ώστε να πιασει το βερνικι ..150-180grid.

Κάθε 4-5 χρονια θέλει ενα πέρασμα αναλόγως,πόσο έχει πολυκαιριστει/θαμπώνει..
Δεν υπάρχει/βγει βερνικι που να κάνει το μάγκα στα άλατα που φέρνει ο αέρας από την θάλασσα..ώστε να κρατάει χρόνια..

Ίσιες είναι. Το γυαλιστερό δεν είναι πάντα επίφοβο για "λέπια";
Το ματ απλά φεύγει. Το ξέρω γιατί πριν 2 χρόνια τις είχαμε περάσει με ματ.

Ίσιες είναι. Το γυαλιστερό δεν είναι πάντα επίφοβο για "λέπια";
Το ματ απλά φεύγει. Το ξέρω γιατί πριν 2 χρόνια τις είχαμε περάσει με ματ.
Το συγκεκριμένο ποτίζει στα 2 πρώτα εξαιτιας της απορροφητικοτητας της πετρας και το τελευταίο κάνει κρουστα...μην νομίζεις ότι θα γίνει τόσο γυαλιστερό..

Δεν καταλαβαίνω το όρο "λέπια"..
Εκτός και εάν εννοείς κρουστα στο βερνίκι.

Πρέπει να αποφασισεις..θες προστασία η απλώς να αναδείξεις τις πέτρες...παίζει ρόλο στα χέρια...

Το ματ δεν προστατεύει ..συνεχίζει να έχει πόρους...όσο πιο γυαλιστερό γίνει τόσο προστατευεται...ισχύει για όλα τα βερνίκια πέτρας...τουλάχιστον 4-5 που έχω δοκιμάσει.

λέπια εννοώ αυτό το ξεφλούδισμα που έχει την εμφάνιση σαν να ξελεπιάζεις ψάρια. Το οποίο είναι άκρως ενοχλητικό διότι όταν θες να τις ξαναπεράσεις πρέπει πρώτα να τρίβεις ατελείωτα.

λέπια εννοώ αυτό το ξεφλούδισμα που έχει την εμφάνιση σαν να ξελεπιάζεις ψάρια. Το οποίο είναι άκρως ενοχλητικό διότι όταν θες να τις ξαναπεράσεις πρέπει πρώτα να τρίβεις ατελείωτα.
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο 15 χρόνια σε αυτό υλικό...δεν ξέρω τι υλικά χρησιμοπουσες αλλά αυτο δεν έχει τέτοια.θεματα.
Αυτό γίνεται γιατί το ξεφλούδισμα.δημουργηται εξαιτίας της κακής απορροφητικωτητας του υλικου αφού δεν έχει καταφέρει να πιασει στην πέτρα γιατι εχει περαστει χωρις να τριφτει..Για επιμενω να τριφτει πρώτα για να πιασει..
Δεν.γινεται.τυχαια..

Το πέρασμα γίνεται με πατρογκα η πινέλο...και μαζεύουμε τα δάκρυα όταν "τρεχουν" προς τα κάτω...γιατί το υπερβολικό υλικό δεν είναι καλό..

Έψαχνα αυτές τις μέρες για κάποιο μαύρο βερνίκι ξύλο εμποτισμού. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι έτοιμο στα τοπικά χρωματοπωλεία και μετά από διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για πατέντες μου πρότεινε ένας αυτό το προϊόν της er-lac σε μάυρο. "Ανιλίνη διαλύτη" μου την είπε αν και πάνω γράφει "χρώμα επίπλων".

Μετά τις πρώτες δοκιμές τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
-Βγάζει μια μπρούτζινη απόχρωση (φαίνεται και από την φωτογραφία με το βαμμένο κόντρα πλακέ). Καμία σχέση με το ωραίο βαθύ μαύρο που έδινε η ανιλίνη νερού Clou
-Με ένα μόνο χέρι βερνίκι κρούστας (πολυουρεθάνης νερού) η μπρούτζινη απόχρωση έφυγε! (φαίνεται στην φωτογραφία με το βαμμένο πηχάκι μπροστά από το κόντρα πλακέ). Περίεργα πράγματα...
-Είναι πολύ πιο σταθερό από την ανιλίνη νερού. Με το πέρασμα της πολυουρεθάνης (1 χέρι), το πινελάκι μαύρισε ελάχιστα και μετά στα επόμενα χέρια καθόλου. Με την ανιλίνη νερού είχε γίνει ο μαύρος χαμός μόλις περνούσες άλλο βερνίκι από πάνω, και χρειάστηκαν 4 χέρια μέχρι να σταματήσει η μαυρίλα.
-Στεγνώνει μέσα σε 1 λεπτό. Καλού-κακού άφησα ένα 20λεπτο μέχρι να περάσω το δέυτερο χέρι ανιλίνης, το οποίο ίσως και να μην χρειαζόταν.
-Μυρίζει πολύ έντονα (πιθανόν και επικίνδυνα) οπότε αναγκάστηκα να βάψω σε εξωτερικό χώρο.

Συμπέρασμα: ενδιαφέρον προϊόν που σε βγάζει από τους μπελάδες με τα βερνίκια πάνω σε ανιλίνες νερού. Θα γράψω και δυο λόγια για το τελικό αποτέλεσμα όταν τελειώσει το επιπλάκι που φτιάχνω. Δυστυχώς μου έχει τελειώσει η μαύρη ανιλίνη νερού για να κάνω κανένα συγκριτικό τεστ και με τα δύο.

xx2.jpg

Νομίζω το έχω ξαναφέρει...
Εγώ προσωπικά κάνω μιξ όταν δεν υπάρχει αποχρωση που θέλω...

Παιρνω βαφή νερου της Vernilac και το ανακατεύω με συντηρητικό νερού της ιδια εταιριας...

Η Bernilac έχει πολύ σκούρες αποχρώσεις.
Όπως φαινεται και από τα δειγματολογιο της.

Screenshot_20250525_211344_Chrome.jpg

Screenshot_20250525_213009_Chrome.jpg

Επειτα παιρνω και συντηρητικό ή βερνικι εμποτισμου στην εσχατη και τα αναμιγνυω...
Το μείγμα είναι συμπαγές και δεν επηρεάζει το ένα το η σύνθεση τους...
Ετσι πετυχαίνω χρωματισμό, βαθεια εισχωριση στο ξύλο και τελευταίο και κυριότερο ισχυρό υλικό...
Βασική προϋπόθεση να περαστούν 2 χέρια σε καθαρο ξύλο...

Δημήτρη οι ανιλινες διαλυτου είναι ευαίσθητες και αυτές...
Από πάνω δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις νερού..

Last edited:
Κωστή, κι εγώ σε vernilac συντηρητικό εμποτισμού νερού (vernilac aqualasur) έχω καταλήξει σαν πρώτη επιλογή, μετά από τις κουβέντες που είχαμε κάνει. Όχι ότι ντε και καλά είναι καλύτερο από άλλα, απλά ήθελα να έχω μια στάνταρ μάρκα με προσιτή τιμή, μετά την φόλα που είχαμε φάει με την vivechrom που άλλαζε αποχρώσεις από παρτίδα σε παρτίδα.

Έγραψα πριν "μετά από διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες ": πρώτη στάση λοιπόν ήταν το τοπικό μαγαζί που φέρνει vernilac. Μου είπαν ότι έχει σταματήσει το μαύρο λόγω χαμηλής ζήτησης αλλά τους έχει δώσει οδηγία η εταιρία για προσθήκη μαύρου χρώματος στο βερνίκι με απόχρωση "σκούρα καρυδιά" και μετά βγαίνει μαύρο. Οκ λέω, φτιάχ' το. Βάζει λοιπόν στο μηχάνημα το βερνίκι και ρίχνει 5gr μαύρο. Κάνω μια δοκιμή και παίρνω αποτέλεσμα σκούρα καρυδιά, ένα τσικ πιο σκούρα από το κανονικό. Γυρνάω στο μαγαζί και αφού του εξηγώ ότι θέλω να βγει μαύρο (κατράμι του είπα συγκεκριμένα :) ) μου ρίχνει άλλα 30gr μαύρο. Πήρα αποτέλεσμα πάλι ένα καφέ ακόμα πιο σκούρο. Εκεί σταμάτησα να ασχολούμαι και πήγα στο άλλο μαγαζί που ψωνίζω, που μου πρότεινε αυτή την ανιλίνη.

Το δειγματολόγιο της vernilac είναι πολύ πλούσιο αλλά δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στο εμπόριο όλες οι αποχρώσεις. Στο ίντερνετ πάντως δεν κατάφερα να βρω κάτι σε μαύρο. Αν ξέρεις κανένα μαγαζί που να έχει μεγάλη γκάμα, πες μου να το κοιτάξω για επόμενες αγορές.

Δημήτρη οι ανιλινες διαλυτου είναι ευαίσθητες και αυτές...
Από πάνω δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις νερού..

Η δοκιμή που έκανα πάντως πήγε καλά, με λίγο αντίδραση του μαύρου με το διάφανο βερνίκι (το "μαύρισμα του πινέλου" που έγραψα). Νομίζω είχαμε πει ότι βερνίκι νερού πάνω από βερνίκι διαλύτη γίνεται, το ανάποδο δεν γίνεται.

Η οδηγία που αναφέρει ο κύριος είναι δικιά του 100% και δεν υσχιει..

Έχω φτιάξει εκατοντάδες χρωματιστά συντηρητικά και είναι τα.μονα που χρωματιζονται σωστά και αποδίδουν ότι.δειχνει το χρωματολογιο..!!!

Άρα αυτό που σου έκανε ο "επαγγελματιας" (ποιος είναι στείλε.p.m εαν.δεν.θες να πεις αν.και υποψιάζομαι εκεί πανω) είναι εντελώς ΛΑΘΟΣ..μόνο να πουλήσει ήθελε..συγνωμμη κι ολας..!!

Όχι 30ml αλλά και 300 να ρίξει σε βερνικι πάλι θα υπάρχει θέμα.. φαντάζομαι από μηχανή έριξε και όχι.απο κανα μικρο δοχειο..
Το βερνικι σπάει τις χρωστικές στην μίξη τους εξαιτια της τζελ συνθεσης του και δεν αφήνει να πιασει η χρηστική ακόμη και εάν είναι μαύρο του διοξειδίου...!!!

Στο συντηρητικό την ίδια ποσότητα να ρίξεις καταλαβαίνεις διαφορά...

Μπορείς να κάνεις και το εξής..

Οι πιο δυνατές χρωστικές που κυκλοκλοφορουν.ειναι σε σύριγγα..
Μπορεί να βρεις διάφανο συντηρητικό και να.βαλεις μια.ολοκληρη μέσα..μετά έλα πες μου..!!

Πολύ λυπάμαι που οι επαγγελματίες του χώρου συμπεριφερονται έτσι..
Πες δεν εχω ρε φιλε..και οχι να προτείνεις ότι σου κατέβει εκείνη την ώρα...

Θα μου πεις εμείς όταν.μπαινουμε ζητάμε συγκεκριμένα πραγματα και άπαξ δεν το έχει αυτό που θες λες γειά σας..όταν θες να συμπεριφερθεις σαν σωστός επαγγελματιας που χρησιμοποιείς στάνταρ υλικά...αλλά..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ