Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

εντάξει μωρέ ψιλοπροβληματάκια.... ρε Γιάννη πλάκα μας κάνεις; :grinning-smiley-043 Μπάμπη να σε δω να κρατάς την κάμερα ανάποδα και να γράφεις και δεν θέλω τιποτ' άλλο...:flipout::flipout::flipout:

Μπάμπη να σε δω να κρατάς την κάμερα ανάποδα και να γράφεις και δεν θέλω τιποτ' άλλο...:flipout::flipout::flipout:

Ανάποδα την κάμερα (και χαμηλά) άλλος την κρατάει... Αλλά μόνο στις εκθέσεις, δίπλα στις μοντέλες...
icon10.gif

Ξέρεις εσύ, θα πάω για μαθήματα...
icon12.gif

To προβλημα Τασο, αν εννοεις την τελικη εικονα, λυνεται ευκολα στο Post , απλα κανεις φλιπ-φλοπ στο προγραμμα μονταζ που εχεις.
Υπαρχουν πολλες λυσεις, οπως ειπα, με πιο ευχρηστη αυτες εδω...
Flip-Switch_01.jpg

hv20_m2_02.JPG

hv20_m2_03.JPG

Οσον αφορα τους φακους Canon Ef, που δεν εχουν δαχτυλιδι διαφραγματος, τελικα βρηκα τροπο να αλλαζω το διαφραμα (για χρηση στη βιντεοκαμερα μου Canon HV20).
Aπλα τον βαζεις σε μια reflex DSLR, και αλλαζεις εκει το διαφραγμα, τραβας μια φωτογραφια με μεγαλη εκθεση και τον βγαζεις ενω τραβαει.
Το διαφραγμα παραμενει ως εχει.
Αυτο χρησιμευει αν θελεις πιο sharp αποτελεσμα και εχεις καλο φως φυσικα.

Οσον αφορα τους φακους Canon Ef, που δεν εχουν δαχτυλιδι διαφραγματος, τελικα βρηκα τροπο να αλλαζω το διαφραμα (για χρηση στη βιντεοκαμερα μου Canon HV20).
Aπλα τον βαζεις σε μια reflex DSLR, και αλλαζεις εκει το διαφραγμα, τραβας μια φωτογραφια με μεγαλη εκθεση και τον βγαζεις ενω τραβαει.

Α-πα-πα-πα....:eek: Θα σου έλεγα να αποφύγεις εντελώς τέτοιους φακούς!
Πάρε ένα φουλ-manual zoom φακό (έστω μεταχειρισμένο) για να αποφύγεις τις μαζοχιστικές και χρονοβόρες πάσες και να μπορείς να αλλάζεις το διάφραγμα κατά τη διάρκεια της λήψης. Θα σου δώσει και καλύτερη ευκρίνεια στα άκρα και πιο ευρεία γωνία!

Υ.Γ Ισως γνωρίζεις ότι υπάρχει και προσαρμογέας follow-focus για φωτογραφικούς φακούς για ακριβέστατο και έυκολο νετάρισμα... είχε φτιαχτεί μάλλον για τη Red από τρίτη εταιρία.

Last edited:
To προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν canon ef lenses με full manual control.
Τετοια μοντουρα εχει ο ανταπτορας που συζηταμε.
Θα περιμενω μηπως βρω καποιους ανταπτορες (Βλαση , περιμενω...:2thumb22sup:)

Μολις παρελαβα και τον διορθωτικο φακο-συμπληρωμα του 35mm adapter, τον macro-achromat 10x Opteka.
Διορθωνει το colour aberration - purple fringin kai δινει λιγο καλυτερο sharpness στα ακρα της εικονας.
IMG_1733_resize.jpg

Aυτη ειναι η καμερα τωρα... περιμενω αυριο και το συστημα στηριξης του φακου, γιατι με τοσο βαρος τα πλαστικα threads της Canon hv20 τα χουν παιξει.
IMG_1737_resize.jpg

Καλά, θα αστιεύεσαι τώρα!
Τιμωρημένος είσαι?

Πάρε έναν αντάπτορα Μ42>EOS (πάμφθηνοι στο ebay, 5-6 ευρώ με τα μεταφορικά), αυτός του Βλάση είναι για φακούς Nikon οι οποίοι είναι ακριβότεροι. Και πάρε τον SMC Takumar 50/1.4 και τον Super Multi Coated Takumar 135/2.5. Είναι άριστοι φακοί, με "παλιά κινηματογραφική" αίσθηση ανοικτοί, και με πολύ απαλό δακτυλίδι εστίασης (φαντάζομαι το τελευταίο ενδιαφέρει σε μία κάμερα κινούμενης εικόνας, πχ ο εξαιρετικός Flektogon 35/2.4 θα ήταν ακατάλληλος καθώς εξ αιτίας της κατασκευής του έχει πολύ σκληρή εστίαση)

Εχω ακουσει οτι οι ανταπτορες για Μ42 δεν ειναι ολοι ιδιοι, και οτι καποιοι εχουν προβληματα με μερικους απ αυτους.
Εχεις καποιο συγκεκριμενο να προτεινεις ?

Εγώ πήρα έναν της Roxen (κινέζ') με τσιπάκι (ενεργοποιεί το σύστημα AF στις φωτογραφικές της Canon, για επιβεβαίωση εστίασης). Αλλά πάρε έναν απλό και θα σου κάνει τη δουλειά σου. Έχω άλλους δύο, δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά (πλην του ενός που έχει μία στεφάνη εσωτερικά για να σπρώχνει το πινάκι, για τους φακούς που δεν έχουν διακόπτη A/M). Είναι ο πιο απλός τύπος αντάπτορα που υπάρχει. Και εάν θέλεις να την βγάλεις πολύ φθηνά, πάρε έναν Pentacon 50/1.8 και έναν αξιοπρεπή 135/2.8. Όλα μαζί δεν πρέπει να σου έρθουν πάνω από 60 ευρώ με τα μεταφορικά (και ούτε να δώσεις παραπάνω)

Ναι, αλλά στον Canon δεν μπορείς να κλείσεις διάφραγμα και ανοικτός γράφει πολύ μέτρια, σαφώς χειρότερα από τον Pentacon. Για φθηνό 50ρη 1.4 δες για τπτ Mamiya-Sekor ή Fujinon, αλλά και ο SMC Takumar 50/1.4 μπορεί να βρεθεί κοντά στα 50 ευρώ.

Μεταξυ pentacon 135mm kai Tacumar 135mmm, τι λετε ?
Και οι 2 θελουν Μ42 ανταπτορα ή κατι αλλο ?

Αν δεν σε πειράζει η ταχύτητα, κοίτα τον MC Sonnar 135/3.5, είναι από τους οξύτερους φακούς που έχω. Αλλά με αργό διάφραγμα. 135ρηδες κυκλοφορούν πάρα πολλοί και πάμφθηνοι 2.8, μην δώσεις πολλά. Ο Pentacon μπορεί να βρεθεί φθηνά και είναι αρκετά καλός.