Βοήθεια σε επισκευή παλιού ενισχυτή SANSUI AU-D33

Φτου και πάλι φτου....

IMG_20251021_222425.jpg

IMG_20251021_222721.jpg

Τι είναι αυτό τώρα;;;
10pF ;;;;

2 σετ έχω, ακατάλληλα και τα 2 ;;
(Αφού είναι ίδια.. να θυμόμουν και τι έχω να μην αγοράζω το ίδιο πράγμα 2 φορές...)

17610753195222743770241143046496.jpg

Αύριο αγορά σετ με μικρές φακές...

(κάτι μου λέει ότι αυτό τα είχε τινάξει από την παλιά βλάβη)

Last edited:
Δυστυχώς.....

IMG_20251021_234308.jpg

IMG_20251021_234935.jpg

Φυσικά πριν από το tester πέρασαν από το πολύμετρο πριν τα ξηλώσω εντελώς..

Εδώ ένα φρέσκο:

IMG_20251021_235043.jpg

Συνεχίζω το τσεκ και στο άλλο κανάλι..
Ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι ανέπαφο.

Ναι, το άλλο κανάλι είναι ανέπαφο

Last edited:
  • Haha
Reactions: vlad66
Φτου και πάλι φτου....

View attachment 259804

View attachment 259805

Τι είναι αυτό τώρα;;;
10pF ;;;;

2 σετ έχω, ακατάλληλα και τα 2 ;;
(Αφού είναι ίδια.. να θυμόμουν και τι έχω να μην αγοράζω το ίδιο πράγμα 2 φορές...)

View attachment 259806

Αύριο αγορά σετ με μικρές φακές...

(κάτι μου λέει ότι αυτό τα είχε τινάξει από την παλιά βλάβη)
Σπανια ( εως σπανιοτατα ) χαλανε οι"φακες' , μετρα τον με καπασιτομετρο , 10 pF ειναι αυτος , χαλανε μονο σε τηλεορασεις εκει που εχει υψηλη ταση και υψηλες συχνοτητες , switching τροφοδοτικα κ.τ.λ , συνηθως χαλανε κατι μπλε ( θαλασσι χρωμα ) στα 1 , 2 και 3KV , αλλα "φακες" δεν θυμαμαι να βρηκα χαλασμενο κανεναν .

Σπανια ( εως σπανιοτατα ) χαλανε οι"φακες' , μετρα τον με καπασιτομετρο , 10 pF ειναι αυτος , χαλανε μονο σε τηλεορασεις εκει που εχει υψηλη ταση και υψηλες συχνοτητες , switching τροφοδοτικα κ.τ.λ , συνηθως χαλανε κατι μπλε ( θαλασσι χρωμα ) στα 1 , 2 και 3KV , αλλα "φακες" δεν θυμαμαι να βρηκα χαλασμενο κανεναν .

άρα να τον ξαναβάλω στην θέση του;;

δεν μπορεί το tester να μετρήσει τόσο χαμηλές τιμές λες ;;

καπασιτόμετρο δεν έχω Δημήτρη.. μη μου πεις να πάω να αγοράσω, θα κόψω τις φλέβες μου...!! :LOL:

εμφανισιακά φαίνεται οκ.. έχεις δει κάποιον καμμένο ;; θυμάσαι πως ήταν ;; σκασμένος, μαύρος , κάτι τέλος πάντων ;;
(βέβαια είπες "δεν θυμάμαι να βρήκα χαλασμένο κανέναν" , αλλά λέω μπας και θυμηθείς...)

ή κάποιο άλλο παλικάρι ;;

Μετρα τον με ωμομετρο εαν δεν ειναι βραχυκυκλωμενος ξαναβαλτον στην θεση του , συνηθως βραχυκυκλωνουν αυτοι οι κεραμικοι ( το εχω σναντησει πολλες φορες στους θαλασσι πυκνωτες οπως ειπα πριν ) .

• Like
Δεν βάζω φρέσκο ζευγάρι, για ολόκληρη 4άδα ούτε λόγος !

Μπήκε το ζευγάρι που γλίτωσε στην παλιά βλάβη.. τότε που άλλαξα τα τρανζίστορς χωρίς λόγο.

IMG_20251022_002538.jpg

Δεν τα κόλλησα ακόμα και κακώς κόλλησα τα ποδαράκια στο αριστερό ζευγάρι.. ξεχάστηκα αφού λέμε να εκκινήσουμε τον ενισχυτή με τα ισχύος εκτός..

Θα φάνε 20 πόντους πλέγμα τσάμπα και βερεσέ ..

Το ένα κανάλι δηλαδή θα έχει τα εργοστασιακά, το άλλο τα παλιά ανταλλακτικά και ότι θέλει ας κάνει...

Ερώτηση.. γίνεται να είναι στο ένα κανάλι συνδεδεμένα (τα ισχύος) και στο άλλο όχι ;;;
(Μη φρικάρετε, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για μας τους ερασιτέχνες)

Ερώτηση.. γίνεται να είναι στο ένα κανάλι συνδεδεμένα (τα ισχύος) και στο άλλο όχι ;;;
(Μη φρικάρετε, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για μας τους ερασιτέχνες)
Ναι , μονο στο καναλι που καηκε θα ειναι αποσυνδεδεμενα τα τελικα τρανζιστορ .

• Like
Επίσης τα 10pf μπορεί να είναι υπερβολικά λίγα για να τα μετρήσει το tester.
Θυμήθηκα ότι τον παραδιπλανό του (δεξιά από το αλλαγμένο τρανζίστορ), μια χαρά τον μέτρησε το tester.
Βέβαια δεν είναι 10pF αλλά 30.
Και αν θυμάμαι καλά τον "έβγαλε" στα 29pF

Τέλος πάντων δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν αγοράσω τόσο μικρούς πυκνωτές, το θέμα είναι να υπάρχουν.

Μετρα τον με ωμομετρο εαν δεν ειναι βραχυκυκλωμενος ξαναβαλτον στην θεση του , συνηθως βραχυκυκλωνουν αυτοι οι κεραμικοι ( το εχω σναντησει πολλες φορες στους θαλασσι πυκνωτες οπως ειπα πριν ) .

Τον μέτρησα (στην 1η κλίμακα του οργάνου, μπίπερ & μέχρι 200Ω) και δεν είναι βραχυκυκλωμένος

Μετρα τον καλου κακου και σε πιο μεγαλη κλιμακα για να ειμαστε σιγουροι .
Μέχρι που να φτάσω μη τον τινάξω;;
Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση δηλαδή...

Μέχρι τα 20Κ δεν δείχνει βραχυκύκλωμα

Παραπάνω θα πάω μόνο αν μου πεις..

Οχι , μια χαρα ειναι , απλα σου ειπα να πας σε πιο μεγαλη κλιμακα διοτι μερικες φορες δεν βραχυκυκλωνουν τελειως , αλλα παρουσιαζουν μια υψηλη αντισταση , πεστο "διαροη" , ενω ο καλος πυκνωτης ως γνωστων εχει απειρη αντισταση αναμεσα στα ποδαρακια του .