Last edited:
Δυστυχώς.....
View attachment 259811
View attachment 259812
Φυσικά πριν από το tester πέρασαν από το πολύμετρο πριν τα ξηλώσω εντελώς..
Εδώ ένα φρέσκο:
View attachment 259813
Συνεχίζω το τσεκ και στο άλλο κανάλι..
Ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι ανέπαφο.
Σπανια ( εως σπανιοτατα ) χαλανε οι"φακες' , μετρα τον με καπασιτομετρο , 10 pF ειναι αυτος , χαλανε μονο σε τηλεορασεις εκει που εχει υψηλη ταση και υψηλες συχνοτητες , switching τροφοδοτικα κ.τ.λ , συνηθως χαλανε κατι μπλε ( θαλασσι χρωμα ) στα 1 , 2 και 3KV , αλλα "φακες" δεν θυμαμαι να βρηκα χαλασμενο κανεναν .Φτου και πάλι φτου....
View attachment 259804
View attachment 259805
Τι είναι αυτό τώρα;;;
10pF ;;;;
2 σετ έχω, ακατάλληλα και τα 2 ;;
(Αφού είναι ίδια.. να θυμόμουν και τι έχω να μην αγοράζω το ίδιο πράγμα 2 φορές...)
View attachment 259806
Αύριο αγορά σετ με μικρές φακές...
(κάτι μου λέει ότι αυτό τα είχε τινάξει από την παλιά βλάβη)
Σπανια ( εως σπανιοτατα ) χαλανε οι"φακες' , μετρα τον με καπασιτομετρο , 10 pF ειναι αυτος , χαλανε μονο σε τηλεορασεις εκει που εχει υψηλη ταση και υψηλες συχνοτητες , switching τροφοδοτικα κ.τ.λ , συνηθως χαλανε κατι μπλε ( θαλασσι χρωμα ) στα 1 , 2 και 3KV , αλλα "φακες" δεν θυμαμαι να βρηκα χαλασμενο κανεναν .
Πάρε και το service manual για να λυθεί το μυστήριο με τα καμένα εξαρτήματα.

Ναι , μονο στο καναλι που καηκε θα ειναι αποσυνδεδεμενα τα τελικα τρανζιστορ .Ερώτηση.. γίνεται να είναι στο ένα κανάλι συνδεδεμένα (τα ισχύος) και στο άλλο όχι ;;;
(Μη φρικάρετε, αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για μας τους ερασιτέχνες)
Θυμήθηκα ότι τον παραδιπλανό του (δεξιά από το αλλαγμένο τρανζίστορ), μια χαρά τον μέτρησε το tester.Επίσης τα 10pf μπορεί να είναι υπερβολικά λίγα για να τα μετρήσει το tester.
Μετρα τον με ωμομετρο εαν δεν ειναι βραχυκυκλωμενος ξαναβαλτον στην θεση του , συνηθως βραχυκυκλωνουν αυτοι οι κεραμικοι ( το εχω σναντησει πολλες φορες στους θαλασσι πυκνωτες οπως ειπα πριν ) .
Μέχρι που να φτάσω μη τον τινάξω;;Μετρα τον καλου κακου και σε πιο μεγαλη κλιμακα για να ειμαστε σιγουροι .
Χαχα , δεν υπαρχει περιπτωση να τον καψει το ωμομετρο , 200ΚΩ ... μετρα και μην φοβασαι !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.