Dm 800 και κινητο πιάτο

Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=41438&d=1247341034

Καλησπέρα και πάλι σε όλους ! Λοιπόν επειδή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καθίσω να στήσω το κινητό κάτοπτρο που αγόρασα πρόσφατα ( gibertini offset OP125L με βάση polar mount gibertini, 18άρι actuator superjack και positioner της Clarke-Tech ) σε συνδυασμό με το σταθερό κάτοπτρο που ήδη έχω, ένα 1,40 με τρία LNB ( 13Ε, 16Ε, 19,2Ε ) θα ήθελα να διευκρινίσω τι ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο μενού του 800άρι μου στην επιλογή " Aνεύρεση υπηρεσιών / Εγκατάσταση tuner ". Μπορεί κάποιος φίλος να εξηγήσει λεπτομερώς τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να μην φάω καμιά εβδομάδα στο ψάξιμο ; Εάν γίνεται να ανεβάσετε και μερικά screenshots για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για τους τρεις δορυφόρους που έχω στο σταθερό ; Οι δορυφόροι Hotbird, Eutelsat & Astra είναι στο DiSEqC (SPAUN DiSEqC 4x1 SAR 411 F) ως εξής : Hotbird LNB 1, Eutelsat LNB 2 & Astra LNB 3 άρα μου μένει η θέση 4 για να συνδέσω το κινητό. Εάν είναι εύκολο σας παρακαλώ όποιος ήδη το δουλεύει με αυτόν τον συνδυασμό να μου δώσει τα φώτα του όσο πιο λεπτομερώς γίνεται !

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό βράδυ σε όλους τους φίλους του avclub ! :grinning-smiley-043
για καθε δορυφορο θα επιλεξεις διαφορετικο lnb

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    37.8 KB · Views: 51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

για καθε δορυφορο θα επιλεξεις διαφορετικο lnb
Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε leo06 ! Εννοείς ότι σύμφωνα με το screenshot που ανέβασες το μόνο που αλλάζω είναι τα LNB για τον κάθε δορυφόρο ; Ούτε το " δεσμευμένη εντολή DiSEqC " δεν αλλάζω ; Για τα 3 LNB που έχω στο σταθερό ισχύουν ακριβώς τα ίδια ; Συγγνώμη αν σε κουράζω με τις απορίες μου απλά θέλω να καταλάβω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω στον 800άρι μου !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε leo06 ! Εννοείς ότι σύμφωνα με το screenshot που ανέβασες το μόνο που αλλάζω είναι τα LNB για τον κάθε δορυφόρο ; Ούτε το " δεσμευμένη εντολή DiSEqC " δεν αλλάζω ; Για τα 3 LNB που έχω στο σταθερό ισχύουν ακριβώς τα ίδια ; Συγγνώμη αν σε κουράζω με τις απορίες μου απλά θέλω να καταλάβω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω στον 800άρι μου !
ναι,τα 3 οπως τα εχεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

ναι,τα 3 οπως τα εχεις
Συγγνώμη γιατί μπερδεύτηκα τώρα... :damnyou:
Τα τρία που έχω από το σταθερό τα έχω με την επιλογή απλό / DiSEqC A, B, C, D (κάπως έτσι, είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να δω τον 800άρι μου τώρα) εννοείς έτσι θα τα αφήσω ή θα τα αλλάξω ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Συγγνώμη γιατί μπερδεύτηκα τώρα... :damnyou:
Τα τρία που έχω από το σταθερό τα έχω με την επιλογή απλό / DiSEqC A, B, C, D (κάπως έτσι, είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να δω τον 800άρι μου τώρα) εννοείς έτσι θα τα αφήσω ή θα τα αλλάξω ;
τα 3 τωρα τα εχεις ΑΑ,ΑΒ,ΒΑ τα αφηνεις ετσι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

τα 3 τωρα τα εχεις ΑΑ,ΑΒ,ΒΑ τα αφηνεις ετσι
Δηλαδή αφήνω το : Mode παραμετροποίησης : " απλά ", Mode : DiSEqC A/B/C/D, Πόρτα Α : Hotbird 13.0E, Πόρτα B : Eutelsat/Eurobird 16.0E, Πόρτα C : Astra 19.2E, Πόρτα D : Δεν έχει συνδεθεί τίποτα. Το κάνω save αυτό και μετά ξαναμπαίνω στο μενού και επιλέγω αυτά που έχεις στο screenshot ξεχωριστά κά8ε φορά για κά8ε δορυφόρο ; Κάθε φορά που επιλέγω έναν δορυφόρο επιλέγω και ένα διαφορετικό LNB κάνω save σκανάρω και μετά ξαναμπαίνω και επαναλαμβάνω τα ίδια για άλλον δορυφόρο και ούτω καθ' εξής ; Το δεσμευμένη εντολή DiSEqC πάντα παραμένει BB ; :damnyou:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

Δηλαδή αφήνω το : Mode παραμετροποίησης : " απλά ", Mode : DiSEqC A/B/C/D, Πόρτα Α : Hotbird 13.0E, Πόρτα B : Eutelsat/Eurobird 16.0E, Πόρτα C : Astra 19.2E, Πόρτα D : Δεν έχει συνδεθεί τίποτα. Το κάνω save αυτό και μετά ξαναμπαίνω στο μενού και επιλέγω αυτά που έχεις στο screenshot ξεχωριστά κά8ε φορά για κά8ε δορυφόρο ; Κάθε φορά που επιλέγω έναν δορυφόρο επιλέγω και ένα διαφορετικό LNB κάνω save σκανάρω και μετά ξαναμπαίνω και επαναλαμβάνω τα ίδια για άλλον δορυφόρο και ούτω καθ' εξής ; Το δεσμευμένη εντολή DiSEqC πάντα παραμένει BB ; :damnyou:
αν το αφησεις "απλο" δεν θα μπορεις να επιλεξεις diseqc 1.2 μετα οποτε επιλεγεις προχωρημενω και βαζεις
lnb1 hotbird δεσμευμένη εντολή DiSEqC AA
lnb2 16e
δεσμευμένη εντολή DiSEqC AB
lnb3 astra
δεσμευμένη εντολή DiSEqC BA
τους υπολυπους δορυφορους διαφορετικο lnb 4,5,6......
δεσμευμένη εντολή DiSEqC BB για ολους και τυπος diseqc 1.2 αν το πιατο θα το κινει ο δεκτης και οχι το positioner,νομιζω γινεται εαν το positioner υποστιρηζει diseqc 1.2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο π

αν το αφησεις "απλο" δεν θα μπορεις να επιλεξεις diseqc 1.2 μετα οποτε επιλεγεις προχωρημενω και βαζεις
lnb1 hotbird δεσμευμένη εντολή DiSEqC AA
lnb2 16e
δεσμευμένη εντολή DiSEqC AB
lnb3 astra
δεσμευμένη εντολή DiSEqC BA
τους υπολυπους δορυφορους διαφορετικο lnb 4,5,6......
δεσμευμένη εντολή DiSEqC BB για ολους και τυπος diseqc 1.2 αν το πιατο θα το κινει ο δεκτης και οχι το positioner,νομιζω γινεται εαν το positioner υποστιρηζει diseqc 1.2
Φίλε leo06 σε υπερευχαριστώ για την βοήθεια σου ! Δύο διευκρινήσεις ακόμα και τελείωσα (έτσι θέλω να πιστεύω). Για τους τρεις πρώτους δορυφόρους που αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα σου (αυτούς που έχω στο σταθερό πιάτο) πάλι θα επιλέξω DiSEqC 1.2 ή θα επιλέξω κάτι άλλο ; Επίσης στο screenshot που ανέβασες κάτω κάτω έχει τις επιλογές : " Longitude " και " Latitude " αυτά να τα συμπληρώσω με τα δεδομένα για την πόλη μου ; Δηλαδή : " Longitude " : 22.500 και " Latitude " : 40.267 ; Τα Ανατολή και Βορράς μένουν όπως είναι ; Τέλος έχει μια επιλογή : " Χρησιμοποιήστε usals για αυτόν τον δορυφόρο ". Τι επιλέγω Ναι ή Όχι ; Εάν επιλέξω Όχι μου βγάζει μια τελευταία επιλογή που λέει : " Τοποθεσία αποθήκευσης 001 " . Αυτό για κάθε δορυφόρο θα το αλλάζω λογικά εάν επιλέξω : " Χρησιμοποιήστε usals για αυτόν τον δορυφόρο " : Όχι σωστά ; Επισυνάπτω και δυο screenshots για να γίνω πιο κατανοητός : screenshot 1 και screenshot 2

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο π

Φίλε leo06 σε υπερευχαριστώ για την βοήθεια σου ! Δύο διευκρινήσεις ακόμα και τελείωσα (έτσι θέλω να πιστεύω). Για τους τρεις πρώτους δορυφόρους που αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα σου (αυτούς που έχω στο σταθερό πιάτο) πάλι θα επιλέξω DiSEqC 1.2 ή θα επιλέξω κάτι άλλο ;
Για τους τρεις πρώτους δορυφόρους (τα σταθερά lnb) θα επιλέξεις ΑΑ,ΑΒ,ΒΑ με επιλογή Diseqc 1.0

Καλησπέρα σε όλους ! Λοιπόν τα κατάφερα και έστησα το 800αράκι μου με σταθερό κάτοπτρο με 3 LNB (13Ε, 16Ε και 19,2Ε) και το καλώδιο από το LNB του κινητού κατόπτρου να πηγαίνει στην τέταρτη έξοδο του DiSEqC που έχω για το σταθερό. Μάλιστα όλες οι εντολές για την κίνηση του κατόπτρου δίνονται από το τηλεκοντρόλ του DM χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου το τηλεκοντρόλ του positioner ! Το μόνο πρόβλημα που έχω και δεν κατάφερα να λύσω είναι όταν βάζω τα settings του Vhannibal για κινητό κάτοπτρο σε Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.11G2 που δοκίμασα μόλις πάω να επιλέξω ένα κανάλι βγάζει γρανάζια και μπουτάρει συνεχώς και αναγκάζομαι να βγάλω το βύσμα της τροφοδοσίας για να κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης. Με Newnigma2 v2.8 ενώ στην αρχή μου έβγαλε κάποια γρανάζια και ψιλοκολλούσε τώρα πλέον όλα καλά ! Με Gemini E2 4.40 δεν το δοκίμασα ακόμα, με EDG-Nemesis RC3 που το δοκιμάζω τώρα τα ίδια μου κολλάει. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ; Μήπως επειδή έχω σταθερό με κινητό μαζί σε ένα DiSEqC γίνεται κάποιο μπέρδεμα ;

Περιμένω τα φώτα σας και τις ιδέες σας... :grinning-smiley-043

Καλησπέρα σε όλους ! Λοιπόν τα κατάφερα και έστησα το 800αράκι μου με σταθερό κάτοπτρο με 3 LNB (13Ε, 16Ε και 19,2Ε) και το καλώδιο από το LNB του κινητού κατόπτρου να πηγαίνει στην τέταρτη έξοδο του DiSEqC που έχω για το σταθερό. Μάλιστα όλες οι εντολές για την κίνηση του κατόπτρου δίνονται από το τηλεκοντρόλ του DM χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου το τηλεκοντρόλ του positioner ! Το μόνο πρόβλημα που έχω και δεν κατάφερα να λύσω είναι όταν βάζω τα settings του Vhannibal για κινητό κάτοπτρο σε Nabilosat Enigma2 Black Hole - DM800 v0.11G2 που δοκίμασα μόλις πάω να επιλέξω ένα κανάλι βγάζει γρανάζια και μπουτάρει συνεχώς και αναγκάζομαι να βγάλω το βύσμα της τροφοδοσίας για να κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης. Με Newnigma2 v2.8 ενώ στην αρχή μου έβγαλε κάποια γρανάζια και ψιλοκολλούσε τώρα πλέον όλα καλά ! Με Gemini E2 4.40 δεν το δοκίμασα ακόμα, με EDG-Nemesis RC3 που το δοκιμάζω τώρα τα ίδια μου κολλάει. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει ; Μήπως επειδή έχω σταθερό με κινητό μαζί σε ένα DiSEqC γίνεται κάποιο μπέρδεμα ;

Περιμένω τα φώτα σας και τις ιδέες σας... :grinning-smiley-043
δοκιμασες με του likra?παντος δεν φταιει το οτι εχεις σταθερό με κινητό μαζί σε ένα DiSEqC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dm 800 και κινητο πιάτο

δοκιμασες με του likra?παντος δεν φταιει το οτι εχεις σταθερό με κινητό μαζί σε ένα DiSEqC
Καλησπέρα φίλε leo06 ! Δεν δοκίμασα με του likra, αλλά τώρα που δοκιμάζω ξανά με το Nabilosat παρατηρώ πως ενώ τα κανάλια του Astra και του Eutelsat μου τα ανοίγει μια χαρά με το που επιλέξω ένα κανάλι του Hotbird κολλάει ο δέκτης και χρειάζεται να βγάλω το βύσμα για να κάνει επανεκκίνηση... :chinscratch:

kκαλησπερα πωσ μπορω να δινω όλες οι εντολές για την κίνηση του κατόπτρου δίνονται από το τηλεκοντρόλ του DM χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου το τηλεκοντρόλ του positioner. δηλ ποιεσ ρυθμησεισ πρεπει να κανω? ευχαριστω

kκαλησπερα πωσ μπορω να δινω όλες οι εντολές για την κίνηση του κατόπτρου δίνονται από το τηλεκοντρόλ του DM χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου το τηλεκοντρόλ του positioner. δηλ ποιεσ ρυθμησεισ πρεπει να κανω? ευχαριστω
το positioner πρεπει να υποστιρηζει diseqc 1.2

εχω ποσισιονερ gbox v 2000 , καιμ αποτι βλεπω υποστηριζει diseqc 1,2. αρα τι πρει να κανω απο εδω και περα?

εχω ποσισιονερ gbox v 2000 , καιμ αποτι βλεπω υποστηριζει diseqc 1,2. αρα τι πρει να κανω απο εδω και περα?
θα σου απαντησει ο Jorgito γιατι εγω δεν εχω positioner

θα βάλεις ακριβώς τους είδους δορυφόρους σε ίδιες θέσεις σε gbox και dream

το καλώδιο από το lnb το βάζεις στο gbox (το lnb )και το άλλο (το reciver ) το συνδέεις με το dream

προσωπική γνώμη να χρησιμοποιείς το positioner