Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Κωστή ευχαριστώ για την απάντηση, το σκάψιμο δεξιά αριστερά στο σοβά το έχω κάνει ήδη!!

Τι δίσκο έχεις;
Οπως ειπα και πιο πανω το ειδος του δισκου ειναι συμαντικο θεμα και καλο ειναι ο φιλος να αναφερει τι και πως...οχι τιποτε αλλο για να μην παιδευται τσαμπα...

Κωστή ευχαριστώ για την απάντηση, το σκάψιμο δεξιά αριστερά στο σοβά το έχω κάνει ήδη!!

Ωραιος....οποτε συνεχιζεις ακαθεκτος.....!!1

Φωτο απο το αποτελεσμα να μας βαλεις...!!!!

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Τι δίσκο έχεις;

Ο γωνιακός τροχός είναι για Φ=115 mm. Θα πάω μεθαύριο να αγοράσω ειδικό δίσκο για τούβλα-πέτρα. Μάλλον διαμαντόδισκο από ότι διαβάζω με 15-20 ευρώ. Υποθέτω θα αξίζει.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Με τέτοιο δίσκο έχω κόψει μπετό πολύ εύκολα. Το τούβλο θα είναι σαν βούτυρο.

Για μένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η σκόνη.
Έχω κρατήσει παλιά ηλεκτρική σκούπα με μεγάλο σωλήνα για καμιά τέτοια δουλειά.
Τη βγάζεις έξω (δεν έχω γείτονες κοντά μου) χωρίς σακούλα μόνο με τα σφουγγαράκια μήν περάσει κομμάτι και πετάει όλη τη σκόνη έξω.

Θωδωρη εχω της Bosch το δισκο και ειναι οτι πρεπει για αυτην την δουλεια...θαρρω οτι δεν θα δυσκολευτει....

Οσο αφορα την σκονη το μελος Νικολας ανεφερε μια πατεντα σε βιντεο και εαν μπορει να την κανει καποιος αξιζει....ειδαλως βαζεις ναιλον περιμετρικα εαν αφορα κλειστο χωρο και προσωπικα μετρα ασφαλειας με γυαλια και μασκα για την σκονη...μια βαθεια "αναπνοη" και ξεκινας...!!!!

Καλησπέρα σας, σε ανοιγόμενο δίφυλλο παράθυρο αλουμινίου 3 ετών στα μέσα του παραθύρου και από τις δυο μεριές (τις ακριανές) νιώθω ότι μπαίνει ήχος και ελάχιστος αέρας (αν και έχει τρία λάστιχα). Αν με το χέρι μου σπρώξω λίγο τα σημεία σφραγίζει απόλυτα.

Θέλει ρύθμιση; Από την τοποθέτηση το είχα παρατηρήσει αλλά ο μάστορας μου είχε πει πως δεν παίρνει άλλη ρύθμιση,

Κακή τοποθέτηση από την αρχή;

Σκέφτηκα να βάλω βαμβάκι ανάμεσα στις εγκοπές του αλουμινίου στα σημεία αυτά μπας και κάνω κάτι.

Η άποψη σας;

Θα σου πρότεινα να ανάψεις ένα τσιγάρο και να πλησιάσεις το παράθυρο μια μέρα που να φυσάει. Θα καταλάβεις ακριβώς που μπάζει και μακάρι να το ρυθμίσεις σωστά και να σφραγίσει. Ετσι είχα ξεκινήσει και εγώ και ένα ένα τα παράθυρα και διαπίστωνα ότι μπάζουν όλα. Έβαλα σχεδόν σε όλα αυτό το μαύρο μονωτικό των σωληνώσεων ώστε να σταματήσω τον αέρα .. μέχρι που φέτος και πριν μια εβδομάδα έφτασα σε αυτό το σημείο που βλέπεις στην φωτογραφία. Ελπίζω να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο αλλά εμένα ήταν όλα λάθος τα κουφώματα ! και πήρα την μεγάλη απόφαση

Γνώριζει κάποιος κάποια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που να κατασκευάζει πλαστική πτυσόμενη-φυσαρμόνικα πόρτα εσωτερική;
Έστω συρόμενη πόρτα ξύλινη φαρδιά; Γιατί πχ γνωστή αλυσίδα έχει μόνο με πλάτος 83 cm.

Πριν πολλα χρονια ειχα αγορασει μια τετοια πτυσσομενη πορτα, σαν φυσαρμονικα, για να αντικαταστησω μια μικρη πορτα σε ενα wc γκαρσονιερας που δεν βολευε.
Θυμαμαι την ειχα παρει απο καταστημα συνοικιακο με περσιδες, κουρτινοξυλα μοκετες και συναφη.
Θυμαμαι επισης οτι ηταν Ελληνικης κατασκευης και οτι ακομα ζει, μετα απο καμμια 20αρια χρονια, οντας πληρως λειτουργικη παρα την καθημερινη χρηση.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Γνώριζει κάποιος κάποια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που να κατασκευάζει πλαστική πτυσόμενη-φυσαρμόνικα πόρτα εσωτερική;
Έστω συρόμενη πόρτα ξύλινη φαρδιά; Γιατί πχ γνωστή αλυσίδα έχει μόνο με πλάτος 83 cm.
Με το μέτρο τις πουλάνε. Δεν ξέρω αν είναι ελληνική αλλά υπάρχει. Δίνεις διαστάσεις και στην ετοιμάζει.

Στο praktiker ειδες...;
https://www.praktiker.gr/p/porta-ptyssomeni-budget-drys-108397

Tην συρωμενη την ξυλινη αστην...το προβλημα δεν η πορτα αλλα ο οδηγος που εχει 80-100+ και εχει μανουρα η τοποθετηση...

1) Την είδα αλλά έχει πλάτος 84 cm όταν εγώ θέλω τουλάχιστον 90 cm. Έχει μια άλλη κιόλας με ίδιο πλάτος που λέει ότι παράγεται στην ελλάδα.
Έχω δει και 1-2 ελληνικά sites που παραγγέλνεις custom αλλά δεν αναφέρεται χώρα κατασκευής, και προτιμώ ελληνικά προϊόντα.
2) Για αυτό θέλω πτυσόμενη ;) Επειδή η συρόμενη έχει επιπλέον κόστος + δυσκολότερη τοποθέτηση.

Παλιά πουλούσα τέτοιες πόρτες, απευθύνσου σε κατάστημα με κουρτινόξυλα. Βγαίνουν σε μεγάλα ύψη και πλάτη κατόπιν παραγγελίας.

Καλημέρα σε όλους σας,

αποφασισα επιτέλους να κάνω αυτή την πολυπόθητη ανακαίνιση στο σπίτι την οποία χρειαζόμαστε για πολλούς και διάφορους λόγους με πρώτο και καλύτερο τη βελτίωση της ψυχολογίας μπαίνοντας σε ένα σπίτι που όταν το βλέπεις να θέλεις να σε κρατάει μέσα και να το καμαρώνεις.
Κάλεσα εχτές την αρχιτέκτονα για να της πω τι ακριβώς θέλω να κάνω σε όλο το σπίτι και θεωρητικά θα πρέπει να περιμένω 1-2 εβδομάδες για να μου βγάλει τα σχέδια. Επειδή όμως δε μου αρέσει να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και επειδή θέλω να ξεκινήσω να ψάχνομαι για να κάνω και τις πρώτες αγορές, έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα που θα χρειαστώ.
Το πρώτο και βασικότερο που θέλω να ρωτήσω αφορά το φωτισμό στα ταβάνια και κυρίως τον κρυφό.
Θα γίνει φυσικά με ταινίες led. Και εδώ έρχεται η πρώτη ερώτηση. Ποια επιλογή σε watt είναι η καλύτερη; Δε θέλω η ταινία που θα μπει να είναι αδύναμη, αλλά ούτε να μου έρχεται στο τέλος του μήνα ένα καλό μπουγιουρντί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που θα μου ρίχνει το σαγόνι κάτω. Και επειδή μιλάμε για πολλά μέτρα σε όλα τα δωμάτια θα ήθελα να μην ξεφύγω.
Σκεφτόμουν να έβαζα RGBW ταινίες για να μπορώ να επιλέγω μεταξύ χρωμάτων, κυρίως μεταξύ θερμού και ψυχρού λευκού. Να μη βάλω δηλαδή ένα ψυχρό και τελικά να μη μου αρέσει και να βάζω μετά θερμό ή το αντίστροφο. Επίσης επειδή μου αρέσει και η λογική του smart home, έλεγα να πάρω και το WiFi controller για να τα συνδέσω με κάποια Alexa ενδεχομένως και να τα χειρίζομαι από την εφαρμογή του τηλεφώνου. Εδώ έρχεται η δεύτερη ερώτηση.. πως θα μπορέσω να χειρίζομαι τα φώτα και από την εφαρμογή αλλά και από έναν ροοστάτη στον τοίχο;

Τέλος έχω να κάνω την προς το παρόν τελευταία ερώτηση και αυτή έχει να κάνει με το βάψιμο ενός τοίχου. Ήθελα να κάνω ένα κομμάτι τοίχου που να φαίνεται σαν τσιμέντο. Υπάρχει κάποιο ειδικό χρωμα που το κάνει αυτό ή κάποια τεχνική; Σκεφτόμουν να πάρω μια απόχρωση του γκρι που να θυμίζει τσιμέντο ανοιχτό και μετά με γυαλόχαρτου να κάνω τα σπασίματα στο χρωμα ούτως ώστε να το φέρω στην όψη που επιθυμώ.

Ειμαι όλος αυτιά για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας!!

Καλή συνέχεια σε όλους και Καλή Σαρακοστή!!!

Τέλος έχω να κάνω την προς το παρόν τελευταία ερώτηση και αυτή έχει να κάνει με το βάψιμο ενός τοίχου. Ήθελα να κάνω ένα κομμάτι τοίχου που να φαίνεται σαν τσιμέντο. Υπάρχει κάποιο ειδικό χρωμα που το κάνει αυτό ή κάποια τεχνική; Σκεφτόμουν να πάρω μια απόχρωση του γκρι που να θυμίζει τσιμέντο ανοιχτό και μετά με γυαλόχαρτου να κάνω τα σπασίματα στο χρωμα ούτως ώστε να το φέρω στην όψη που επιθυμώ.

Οσο αφορα αυτο το σκελος ειναι υποθετικο για το τι μπορει να μοιαζει τσιμεντι στο τοιχο....

Ειδικο χρωμα δεν υπαρχει.υπαρχουν ομως ειδικα υλικα σε μορφη στοκου οπου χρωματιζονται και βγαινει το αναλογο αποτελεσμα..επειτα τριβονται-καθαριζονται και περνουνται με ειδικο βερνικι σταθεροποιησης...

Δεν ξερω εαν λες κατι τετοιο...καθως η υλοποιηση προυποθετει φαντασια επιτευξης και δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο μοτιβο εργασιας για να ακολουθησεις....
https://i2.wp.com/www.texnotropieskaidiakosmisi.com/wp-content/uploads/2013/02/Διακοσμητικές-εμπνεύσεις-από-τσιμέντο7.jpg

• Like
Reactions: argate7
Δεν το έχω δει ποτέ στην πράξη - μόνο σε πραγματικό τσιμεντένιο τοίχο, που δεν σοβατίστηκε από άποψη. Αλλά επειδή δεν βλέπω και πολλές απαντήσεις θα σου πρότεινα να κάνεις καμιά αναζήτηση για "τεχνοτροπία μπετού/τσιμέντου" ή για "faux concrete" να μαζέψεις ιδέες.

• Like
Reactions: argate7