Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Μην παίζεις με τις λέξεις και τις ερμηνείες, έγραψες ανακρίβειες..
Όταν κάποιος αναφέρει ότι τα gen2 έχουν γραμμική τροφοδοσία εννοεί εξ' ολοκλήρου..
Όταν γράφει κάποιος αυτό που γράφω εγώ αναλυτικά για τις τροφοδοσίες με τις διαφορές τους είναι όλα ξεκάθαρα..
Δεν γνωρίζεις τεχνικά πράγματα, μην αρχίζεις πάλι τα δικά σου, να διαβάζεις προσεκτικά τι αναφέρουν οι εταιρείες των προϊόντων και μετά να γράψεις ότι θέλεις σωστά, χωρίς λάθη...
Αν θέλεις να στησεις πάλι καυγά μαζί μου παίξε μόνος σου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω ξανά, θέλω να μιλάω με σοβαρούς ανθρώπους που γνωρίζουν τεχνικά πράγματα πάνω στα μηχανήματα...
Καλή συνέχεια, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ με εσένα και θα το κάνω..
Ο μόνος λόγος που σου απαντώ αυτή τη στιγμή είναι για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα...
Κατσε να μιλάς μόνος σου...

Γραμμένο είναι τι έχω γράψει και τι έχεις γράψει εσύ ότι έγραψα εγώ.

Πάλι με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκες και λες ότι σε απήγαγε η γίδα.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι οι συνήθεις φλυαρίες, μήπως και πείσεις τον εαυτό σου ότι έχεις δίκιο...

Δεν περνάνε λέμε σε εμένα αυτά που έχεις συνηθίσει να κάνεις σε άλλους. Είσαι απολύτως προβλέψιμος και για μια ακόμη φορά καληνυχτάκιας. Και πάλι θα ξαναγράψεις είναι το μόνο βέβαιο...

Capture2.JPG
Capture1.JPG

Last edited:
Κάτσε λίγο.
Το δικό σου από μαμά,δεν είχε καλύτερο τροφοδοτικό?
Αν ναι , αν βάλω το τροφοδοτικό του μαμά ME στο δικό μου απλό,δεν θα παίξει καλύτερα?

Μιχάλη, για να μην μπερδεύεσαι. Τα Gen 1 και Gen 2 δεν έχουν interchangable τροφοδοτικά. Εκτός αν θες να κάψεις τίποτε.

Τα απλά με τα M.E. έχουν το ίδιο τροφοδοτικό. Στα Gen 1 είναι άλλο και στα Gen 2 είναι άλλο.

Για να κλείσει το θέμα των Α6 gen1 και gen2
Το Α6 gen1 έχει διακοπτικη τροφοδοσία παντού, δηλαδή και στο αναλογικό στάδιο και στο ψηφιακό κομμάτι..

Στο gen2 η Eversolo έβαλε γραμμική τροφοδοσία στο αναλογικό κομμάτι του streamer και άφησε διακοπτικο για τα υπόλοιπα.. γι'αυτό το αναφέρω ως dual..

Και στις 2 γενιές οι τροφοδοσίες είναι ίδιες συμμετρικές και με ίδιες τάσεις...

Ότι άλλο θα διαβάσετε από ανθρώπους μη τεχνικούς δεν ισχύει...
Όλα αυτά τα αναφέρει και η Eversolo...
Φυσικα τα έχουμε δει και εμείς στην πράξη..
Αυτά..🙂

Βλαδίμηρε,Τάκη, και όποιος άλλος βάλει το Πολωνικό, λίγο μάτι το κουκλί..
(Βρείτε τις διαφορές με το σκουπιδοστοκ τροφοδοτικό)IMG_20250429_102749.jpg

• Like
Reactions: vlad66
Ελευθερία,
Το τροφοδοτικό του δικού σου, μπαίνει στο δικό μου;;

(υποθέτω ότι το ΜΕ έχει το καλύτερο τροφοδοτικό από το δικό μου απλό)
Στα Gen1 είτε Α6 απλό είτε Α6 ME τα τροφοδοτικά είναι ίδια, δεν έχει νόημα να βάλεις το μαμά τροφοδοτικό του ME στο δικό σου που είναι το απλό..
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ένα γραμμικό το Πολωνικό πχ για να έχεις μια σωστή αναβάθμιση..
Αυτό που δίνει η Audiophonics, αλλά δεν συμφέρει χρηματικά του Γάλλου, είναι 100 ευρώ πάνω..
(Στο λέω γιατί αυτό σε ενδιαφέρει εσένα)
Φυσικά όλους μας ενδιαφέρει το χρηματικό.

• Like
Reactions: mdvq and vlad66
Τα υποσυστήματα στο Gen 2 είναι διαφορετικά από το Gen 1 οπότε προσοχή στο τι διαβάζετε για τη συμβατότητα των τροφοδοτικών.
Αυτό σημαίνει ότι στέλνονται άλλες τάσεις σε συγκεκριμένα υποσυστήματα που έχουν ή δεν έχουν οι δύο γενιές.

Από κει και πέρα, εάν κάποιος έχει όρεξη για πειραματισμούς, ας έχει και έναν πυροσβεστήρα πρόχειρο... .

Παρακαλω θα ήθελα να αναρτηθούν σχηματικά τροφοδοσιων από τα τροφοδοτικά των A6 gen1 και gen2...
Θα ήθελα να προσθέσω ότι ΠΟΤΕ δεν ανέφερα να βάλει κάποιος γραμμικό τροφοδοτικό από το gen1 στο gen2 ή το αντίθετο, αυτά είναι σενάρια ενός πωλητή..
Όποιος έχει gen1 να βάλει τροφοδοτικό για αυτό και όποιος έχει gen2 να βάλει τροφοδοτικό για αυτό..

Περιμένω ανάρτηση των σχηματικων τροφοδοσίας των δύο διαφορετικών συσκευών...

Είπε κανείς κάτι τέτοιο ;;

Για να καταλάβεις, το δικό σου έχει trigger 12V και τα pins είναι σχεδιασμένα να στέλνουν εκεί, στο υποσύστημα αυτό δηλαδή τάση. Σκέψου τι ρισκάρει κάποιος αν βάλει τροφοδοτικό που είναι σχεδιασμένο για την Gen 1.

Αυτό εδώ το κόκκινο είναι αυτό που είπε και είναι ως συνήθως λάθος.

Εγώ απλώς κοιτάζω να μην την πατήσει κανείς από τα λεγόμενά του.

Capture3.JPG

Παρακαλω θα ήθελα να αναρτηθούν σχηματικά τροφοδοσιων από τα τροφοδοτικά των A6 gen1 και gen2...
Θα ήθελα να προσθέσω ότι ΠΟΤΕ δεν ανέφερα να βάλει κάποιος γραμμικό τροφοδοτικό από το gen1 στο gen2 ή το αντίθετο, αυτά είναι σενάρια ενός πωλητή..
Όποιος έχει gen1 να βάλει τροφοδοτικό για αυτό και όποιος έχει gen2 να βάλει τροφοδοτικό για αυτό..

Περιμένω ανάρτηση των σχηματικων τροφοδοσίας των δύο διαφορετικών συσκευών...

Παρακάλα και περίμενε... . Συνηθισμένος είσαι.

Για να καταλάβεις, το δικό σου έχει trigger 12V και τα pins είναι σχεδιασμένα να στέλνουν εκεί, στο υποσύστημα αυτό δηλαδή τάση. Σκέψου τι ρισκάρει κάποιος αν βάλει τροφοδοτικό που είναι σχεδιασμένο για την Gen 1.

Αυτό εδώ το κόκκινο είναι αυτό που είπε και είναι ως συνήθως λάθος.

Εγώ απλώς κοιτάζω να μην την πατήσει κανείς από τα λεγόμενά του.

View attachment 268226

Κανείς δεν είπε να μπει το τροφοδοτικό του ενός στο άλλο.

Αυτό που υπογραμμίζεις είναι οι τάσεις και είναι λογικό να είναι ίδιες.

Εκτός αυτού, νομίζω ότι οι κονέκτορες σε κάθε μοντέλο είναι διαφορετικοί , αλλά αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει αλλάξει τροφοδοτικά και στις 2 γενιές.

Αυτό που υπογραμμίζει είναι οι τάσεις και είναι λογικό να είναι ίδιες.

Εκτός αυτού, νομίζω ότι οι κονέκτορες σε κάθε μοντέλο είναι διαφορετικοί , αλλά αυτό μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος που έχει αλλάξει τροφοδοτικά και στις 2 γενιές.
Ζήτησα σχηματικό, δεν το ανεβάζει..
Θέλω να μας δείξει πόσα pin έχει στην έξοδο του το τροφοδοτικό και με τις τάσεις δουλεύουν όλα τα κυκλώματα...
Εγώ γνωρίζω τι γίνεται και στις 2 γενιές, σε αντίθεση με κάποιους που λένε μεγάλα λόγια, παίρνουν πυροσβεστήρες, και στέλνουν λογαριασμούς...
Επισης σε κανένα μου σχόλιο δεν ανέφερα να βάλει κάποιος τροφοδοτικό από το ένα στο άλλο...
Υπαρχει μεγάλο πρόβλημα τελικά με τον άνθρωπο...
Ρε συ Βλαδίμηρε τι θα γίνει τελικά εδώ μέσα οπότε θα γράψω κάτι, πάντα θα έχω έναν τύπο να χαλάει την κουβέντα που γίνεται;
Υπαρχει τρόπος να βρεθεί κάποια λύση;;

Αυτό που υπογραμμίζεις είναι οι τάσεις και είναι λογικό να είναι ίδιες.

Εκτός αυτού, νομίζω ότι οι κονέκτορες σε κάθε μοντέλο είναι διαφορετικοί , αλλά αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος που έχει αλλάξει τροφοδοτικά και στις 2 γενιές.

ΔΕΝ είναι ίδιες οι τροφοδοσίες, ακριβώς γιατί τα pins (οι κονέκτορες που λες) στέλνουν σε διαφορετικά υποσυστήματα τις τάσεις. Εξ' ορισμού λοιπόν οι τροφοδοσίες ΔΕΝ είναι ίδιες και φυσικά ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΕΣ οι τάσεις για κάθε υποσύστημα.

Εσύ απλώς θα περιμένεις την απάντηση του Πολωνού, αν και πάω στοίχημα πως αν δεν έχει ειδικά τροφοδοτικό για τη δεύτερη γενιά θα σου πει όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλοι κατασκευαστές έχουν ειδικά για τη δεύτερη γενιά ΑΛΛΑ τροφοδοτικά.
Αυτά είναι τα σημαντικά και για να τα γνωρίζεις, μην σε ψήσει κανείς να βάλεις του Πολωνού αν δεν είναι για το Gen 2.

Επίσης μην περιμένεις καμιά τεράστια διαφορά μόνο από την αλλαγή του τροφοδοτικού. Ειδικά επειδή έχεις το Gen 2 και παίζει ήδη γραμμικό τροφοδοτικό.

Last edited:
Έκανα την εξής απλοϊκή σκέψη...
Αν το ΜΕ είχε καλύτερο τροφοδοτικό από το δικό μου,να ζητήσω από κάποιον φίλο που είχε βάλει το καλό,να μου πουλήσει το δικό του.
Αλλά εφόσον είναι ίδιο,το θέμα θεωρείται λήξαν!
Τροφοδοτικό γιοκ

Μόλις πριν λίγο έμαθα ότι το ιστορικό ράλλυ Ακρόπολις,γίνεται σε περίοδο που θα είμαι Αθήνα.
Άρα το τροφοδοτικό θα γίνει ένα ωραιότατο Σ/Κ στα βουνά της Φθιώτιδας.🌲🌳
(αν δεν έχετε ακούσει 2λίτρο μοτέρ bdx να στροφαρει κοντά στις 9000rpm ,δεν ξέρετε τι χάνετε...τι διάφανα πριμα και βαθύ χαμηλό μου λέτε....
ουρλιαχτό και λύσσα κακιά λεμεεεεεεε😀)

Last edited:
Κοίταξα τις σημειώσεις και έχουμε τα εξής:

Γενιά 1:
+12v 2A
-12v 0,5A
5v,3v, 1,κάτι volt δημιουργούνται στην mainboard από regulator

Γενιά 2:

+12v 2.8A
-
5v,3v,1.κατι volt πάλι δημιουργούνται στην mainboard από regulator.

Άρα επειδή δεν θυμόμουν απ'εξω τις σημειώσεις μου τώρα τις κοίταξα γιατι έλειπα από το πρωί από τον χώρο μου, έχουν κάποια διαφορά στο - 12ν τα gen 2...
Στην ουσία δεν έχουν την ίδια τροφοδοσία και άρα τα γραμμικά τροφοδοτικά του εμπορίου για τα Gen1 δεν ισχύουν για τα Gen2...
Το θέμα λύθηκε.

Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι θυμόμουν ότι το Gen 1 έχει συμμετρική τροφοδοσία + - 12ν
Όπως και στο Gen2 έχουμε πάλι 12ν , αλλά όχι και στο -
(Δεν έχει συμμετρική τροφοδοσία)
Οι υπόλοιπες τάσεις είναι ίδιες στην mainboard 5/3/1.κατι νοlt...
Μόλις διάβασα τις σημειώσεις μου στο σπίτι μου σιγουρευτηκα..

Κοίταξα τις σημειώσεις και έχουμε τα εξής:

Γενιά 1:
+12v 2A
-12v 0,5A
5v,3v, 1,κάτι volt δημιουργούνται στην mainboard από regulator

Γενιά 2:

+12v 2.8A
-
5v,3v,1.κατι volt πάλι δημιουργούνται στην mainboard από regulator.

Άρα επειδή δεν θυμόμουν απ'εξω τις σημειώσεις μου τώρα τις κοίταξα γιατι έλειπα από το πρωί από τον χώρο μου, έχουν κάποια διαφορά στο - 12ν τα gen 2...
Στην ουσία δεν έχουν την ίδια τροφοδοσία και άρα τα γραμμικά τροφοδοτικά του εμπορίου για τα Gen1 δεν ισχύουν για τα Gen2...
Το θέμα λύθηκε.

Έτσι μπράβο.

Now go get your shine box....