Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ Κυριάκο.

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι φυτό είναι το παρακάτω; μοιάζει με μπαλίτσα ο ανθός του. Το έπιασε ο μικρός μου και άρχισε να κλαίει πολύ. Το έπιασα για να δω και είναι γεμάτο αγκάθια και πολύ οξυς πόνος όταν σε τρυπαει. Του έβαλα πολύ νερό και του ξεπλυνα τα χέρια, τώρα γυρίσαμε σπίτι και δεν τον πονάει πια. Του έβαλα και ελαιόλαδο στα χεράκια μήπως έχει μείνει καμία αγκαθα.

Ο γιατρός μου είπε αν δεν έχει κοκκινίλα η κάποιο εξάνθημα στο χεράκι να μην ανησυχήσω.

Μπορεί να μου κάνεις τι είναι; σε μια μεριά έχει γεμίσει το χωράφι από δαύτα.
c060237f72679345b459adaa7662c02b.jpg
ed6d49284c6b995c05541b8901372a49.jpg
9ec0976beb47e097386d364ef43e25e3.jpg

Στάλθηκε από το LDN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Στουκνιδες είναι. Μερικοι τις κάνουν και ομελέτα. Αλλά δεν ξέρω ποιες από αυτές. Έβλεπα να τις πιάνουν με τρόπο και να μην έχουν φαγούρα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι φυτό είναι το παρακάτω; μοιάζει με μπαλίτσα ο ανθός του. Το έπιασε ο μικρός μου και άρχισε να κλαίει πολύ. Το έπιασα για να δω και είναι γεμάτο αγκάθια και πολύ οξυς πόνος όταν σε τρυπαει. Του έβαλα πολύ νερό και του ξεπλυνα τα χέρια, τώρα γυρίσαμε σπίτι και δεν τον πονάει πια. Του έβαλα και ελαιόλαδο στα χεράκια μήπως έχει μείνει καμία αγκαθα.

Ο γιατρός μου είπε αν δεν έχει κοκκινίλα η κάποιο εξάνθημα στο χεράκι να μην ανησυχήσω.

Μπορεί να μου κάνεις τι είναι; σε μια μεριά έχει γεμίσει το χωράφι από δαύτα.
c060237f72679345b459adaa7662c02b.jpg
ed6d49284c6b995c05541b8901372a49.jpg
9ec0976beb47e097386d364ef43e25e3.jpg

Τσουκνίδες πολύ κοινό φυτό και το συναντάμε παντού. Διαθέτει πολύ μικρά αγκαθακια τόσο λεπτά που εισέρχονται στο δέρμα πανεύκολα και εκκρίνουν δηλητήριο άλλα πολύ ισχυρό και άλλα ελαφρύτερο. Προκαλούν φαγούρα προσωρινά και σε κάποιους πιο ευαίσθητος αλλεργικές καταστάσεις. Το φυσικό αντίδοτο είναι η μολόχα άλλο φυτό με πλατιά φύλλα. Όπως και φαρμακευτικές αλοιφές σαν το φενιστίλ αλλά και με οποιαδήποτε κορτιζονουχα αντιαλλεργικη κρέμα. Συνήθως το τσούξιμο περνάει σε λίγα λεπτά. Η τσουκνίδα είναι από τα πιο χρήσιμα φυτά γιατί βοηθά σε κάποιες παθήσεις και χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική και στην βοτανολογία. Καλό είναι να αποφεύγουμε το άγγιγμά της όταν την συναντήσουμε.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ παιδιά.... Το άκουγα σαν φυτό αλλά δεν το είχα συναντήσει ποτέ!

Όλα καλά, και ο μικρός είναι οκ τώρα. Έπιασε ο καημένος με όλη του τη δυναμη αυτά τα ανθάκια-μπαλίτσες και την πάτησε άσχημα!

Και τα φύλλα να έπιανε το ίδιο θα πάθαινε... Ευτυχώς όμως είναι προσωρινός ο πόνος και η φαγούρα και ακίνδυνος.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εγώ έχω αυτό: https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...thamnokoptiko-venzinokinito-bc415-2-61884004/
Τότε το είχε προσφορά βέβαια στα 90 κάτι ευρώ.
Αν εξαιρέσεις οτι έχει το πιο χάλια σύστημα αλλαγής μεσινέζας κατά τα άλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Και με χρήση 2-3 φορες το χρόνο σε μεγάλα χωράφια.
Σε παραπλήσιες τιμές μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα χορτοκοπτικά.

Προσωπικά προτιμάω πάντα τα βενζινοκίνητα σε αυτά τα εργαλεία.
Εκτος του ότι σε βολεύει αφάνταστα η φορητότητά τους (το παίρνεις και σε εκείνο το χωράφι στη μέση του πουθενά. Κι αφού το έχεις θα σε «τρώει» να το χρησιμοποιήσεις ή να το δανείσεις) θεωρώ και επικίνδυνο να έχεις καλώδια μες στα πόδια σου όταν εκτελείς γεωργικές εργασίες.

Πριν μερικές μέρες πήρα το McCULLOCH B26 PS. Το αγόρασα με την προοπτική να του αγοράσω αργότερα και κάποιους έξτρα προσαρμογείς, όπως πριόνι, μπορνουροψάλιδο κτλ. Μου κάνει φοβερή εντύπωση το πόσο γρήγορα "τρώγεται" η μισινέζα. Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα Tap N Go που έχει δε με βολεύει ιδιαίτερα. Μάλλον θα πάρω μια άλλη κεφαλή που να βάζω κομμάτια σκληρής μισινέζας για μεγαλύτερη διάρκεια.

Ερώτηση:
Είχε μέσα και μια λεπίδα "Grass Blade". Έχοντας πάνω αυτή τη μεταλλική λεπίδα, αφήνοντας το γκάζι ενώ πέφτουν οι στροφές του κινητήρα, λόγω αδράνειας της λεπίδας στιγμιαία ξανασηκώνει στροφές το μοτέρ, υπάρχει περίπτωση να του κάνω ζημιά;

Αυτό το tap n go μόνο εμένα βολεύει ? Τυλίγω μεσονεζα και σταματάω σε μια ώρα για ανάγωμοση.

Αυτό το tap n go μόνο εμένα βολεύει ? Τυλίγω μεσονεζα και σταματάω σε μια ώρα για ανάγωμοση.

εγώ σε 1 ώρα είχα φάει τουλάχιστον 5-6 μέτρα μισίνα. Στο ενδιάμεσο δε, σταμάτησα άλλες τόσες φορές για κολλούσε το σύστημα και δεν την άφηνε ελεύθερη. είμαι και πρωτάρης βέβαια, μην το ξεχνάμε αυτό.

Αν κόβετε χοντρά και σκληρά χόρτα, πχ βάτα κλπ, ξεχάστε τις μεσινέζες... Κάθε 10" λεπτά θα σταματάτε για αλλάγή.
Η μόνη λύση είναι κεφαλή με πλαστικές λεπίδες. Εγώ σώθηκα μ´αυτές.

1790002_1.jpg

φαίνεται πολύ καλό, ακριβούτσικη βέβαια η κεφαλή αλλά για να το λές αξίζει τον κόπο.

Στην παραπάνω μου ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στο στο μηχανάκι χρησιμοποιώντας μεταλλική λεπίδα λόγω αδράνειας που αναφέρω;

Θα σωθείς μ´αυτά, πίστεψέ με... Θερίζει τα πάντα και διαρκεί πάρα πολύ.
Στο τέλος θα σου βγεί πολύ πιο φτηνά απ´τις μεσινέζες, για να μην πω για τα νεύρα σου...
Τι εννοείς μεταλική λεπίδα; Κάτι σαν αυτό; Εγώ στο δικό μου έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και δίσκο αλλά και τετραπλή κεφαλή με λεπίδες σε σχήμα σταυρού.
Ότι και να χρησιμοποιήσεις αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να είναι ζυγισμένο σωστά.

3-tands-slagmes-_-F103.jpg

Είναι σαν τον παρακάτω

44444.jpg

απλά αφήνοντας το γκάζι ενώ πάνε να πέσουν οι στροφές, λόγο αδράνειας της "βαριάς" λεπίδας που περιστρέφεται το μοτέρ ανεβάζει πάλι στροφές και δεν ξέρω αν το ταλαιπωρεί.

Μια χαρά είναι αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πέτα τα όλα όμως και δοκίμασε αυτά που σου είπα παραπάνω. Θα λύσεις το πρόβλημά σου.

Είναι σαν τον παρακάτω

View attachment 159969

απλά αφήνοντας το γκάζι ενώ πάνε να πέσουν οι στροφές, λόγο αδράνειας της "βαριάς" λεπίδας που περιστρέφεται το μοτέρ ανεβάζει πάλι στροφές και δεν ξέρω αν το ταλαιπωρεί.

Δεν μπορεί να ανεβάζει στροφές για αυτόν το λόγω επειδή όταν αφήνεις το γκάζι αποσυμπλεκει ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο που ενωνει το κοντάρι με το μοτέρ και δεν υπάρχει μετάδοση κινησης.Κοιτα μήπως κολλάει το γκάζι από ντίζα ή από μεμβράνη καρμπυρατέρ.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το πόσο γρήγορα θα τελειώσει η πετονιά έχει να κάνει με τους εξής λόγους.
Η ποιότητα της πετονιάς.
Το είδος των ζιζανίων. Αν είναι τρυφερά θα κοπούν πιο εύκολα και η πετονιά θα αντέξει. Όταν σκληραίνει το στέλεχος τους όμως γίνεται αυτό μαχαίρι. Όπως ο βελιουρας που και τρυφερός ακόμα κόβει.
Ο χειριστής. Ο τρίτος παράγοντας. Όσο πιο κοντά στο έδαφος κόβει τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η πετονιά.

Οι κεφαλές τύπου αυτόματες που βγάζουν λίγο λίγο την πετονιά βγάζουν προβλήματα του μηχανισμού τους αλλά και λόγω της ταχύτητας η πετονιά θα ζεσταθεί και θα κολλήσει μεταξύ της. Ο πιο αποτελεσματικός συνδιασμός είναι κεφαλή που δέχεται κομμάτι κομμάτι την πετονιά, στο μήκος που αντεχει το εργαλείο, καλή εποχή κοψιματος και όχι σύριζα στον έδαφος.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk