... αλλα νομιζω οτι ειναι υπερβολη![]()
Δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα? :BDGBGDB55:
Τσουκνίδες πολύ κοινό φυτό και το συναντάμε παντού. Διαθέτει πολύ μικρά αγκαθακια τόσο λεπτά που εισέρχονται στο δέρμα πανεύκολα και εκκρίνουν δηλητήριο άλλα πολύ ισχυρό και άλλα ελαφρύτερο. Προκαλούν φαγούρα προσωρινά και σε κάποιους πιο ευαίσθητος αλλεργικές καταστάσεις. Το φυσικό αντίδοτο είναι η μολόχα άλλο φυτό με πλατιά φύλλα. Όπως και φαρμακευτικές αλοιφές σαν το φενιστίλ αλλά και με οποιαδήποτε κορτιζονουχα αντιαλλεργικη κρέμα. Συνήθως το τσούξιμο περνάει σε λίγα λεπτά. Η τσουκνίδα είναι από τα πιο χρήσιμα φυτά γιατί βοηθά σε κάποιες παθήσεις και χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική και στην βοτανολογία. Καλό είναι να αποφεύγουμε το άγγιγμά της όταν την συναντήσουμε.Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι φυτό είναι το παρακάτω; μοιάζει με μπαλίτσα ο ανθός του. Το έπιασε ο μικρός μου και άρχισε να κλαίει πολύ. Το έπιασα για να δω και είναι γεμάτο αγκάθια και πολύ οξυς πόνος όταν σε τρυπαει. Του έβαλα πολύ νερό και του ξεπλυνα τα χέρια, τώρα γυρίσαμε σπίτι και δεν τον πονάει πια. Του έβαλα και ελαιόλαδο στα χεράκια μήπως έχει μείνει καμία αγκαθα.
Ο γιατρός μου είπε αν δεν έχει κοκκινίλα η κάποιο εξάνθημα στο χεράκι να μην ανησυχήσω.
Μπορεί να μου κάνεις τι είναι; σε μια μεριά έχει γεμίσει το χωράφι από δαύτα.![]()
![]()
![]()
Στάλθηκε από το LDN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ έχω αυτό: https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...thamnokoptiko-venzinokinito-bc415-2-61884004/
Τότε το είχε προσφορά βέβαια στα 90 κάτι ευρώ.
Αν εξαιρέσεις οτι έχει το πιο χάλια σύστημα αλλαγής μεσινέζας κατά τα άλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Και με χρήση 2-3 φορες το χρόνο σε μεγάλα χωράφια.
Σε παραπλήσιες τιμές μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα χορτοκοπτικά.
Προσωπικά προτιμάω πάντα τα βενζινοκίνητα σε αυτά τα εργαλεία.
Εκτος του ότι σε βολεύει αφάνταστα η φορητότητά τους (το παίρνεις και σε εκείνο το χωράφι στη μέση του πουθενά. Κι αφού το έχεις θα σε «τρώει» να το χρησιμοποιήσεις ή να το δανείσεις) θεωρώ και επικίνδυνο να έχεις καλώδια μες στα πόδια σου όταν εκτελείς γεωργικές εργασίες.
Αυτό το tap n go μόνο εμένα βολεύει ? Τυλίγω μεσονεζα και σταματάω σε μια ώρα για ανάγωμοση.
Είναι σαν τον παρακάτω
View attachment 159969
απλά αφήνοντας το γκάζι ενώ πάνε να πέσουν οι στροφές, λόγο αδράνειας της "βαριάς" λεπίδας που περιστρέφεται το μοτέρ ανεβάζει πάλι στροφές και δεν ξέρω αν το ταλαιπωρεί.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.