Επανέρχομαι…
Σήμερα έκανα κάποιες γρήγορες δοκιμές αλλά και πάλι καταλήγω σχεδόν στις ίδιες διαπιστώσεις.
Αρχικά μα πω οτι το θέμα το ξεκίνησα για να συζητήσουμε τη μεγάλη διαφορά των δύο τεχνολογιών στόν τρόπο που κάνουν το engraving και τις διαφορές που έχουν.
Άν έχουν κι αν αυτές που έχουν είναι θέμα τεχνολογίας κι όχι κάποια λάθος λειτουργία κάποιου από τα μηχανήματα.
Η μέχρι τώρα συζήτηση όμως αφορά στη δύναμη χάραξης των μηχανημάτων κι όχι στην ποιότητα.
Έτσι, σπό τα λεγόμενα του Δημήτρη, διαπίστωσα οτι ίσως να μην πάει κάτι καλά με το δικό μου S30 των 20Watt στη δύναμη, κάτι που μέχρι τώρα δεν με είχε απασχολήσει.
Το πρώτο που έκανα ήταν κάνω καινούρια εγκατάσταση του S30 σαν GRBL μηχάνημα και να δω αν θα δω κάποια διαφορά.
Δεν είδα απολύτως καμία, και με τους καινούριους drivers η δύναμη παρέμεινε η ίδια.
Χάραξα μια εικόνα να συγκρίνω κι εκεί καμία διαφορά.
Οι παρακάτω φωτογραφιες είναι με ρυθμίσεις 4000/20 η κάτω και 3100/30 η πάνω.
Το S9 που αναφέρεις Δημήτρη πόσα Watt είναι;
Γιατί στη ρύθμιση που γράφεις (5000/20) το δικό μου δεν καίει καν.
Αυτά σε οτι αφορά στη δύναμη του μηχανήματος και στο πιθσνό πρόβλημα του.
Πάμε τώρα στο λόγο που ξκεκίνησε αρχικά αυτή η κουβέντα και δεν έχει να κάνει με τη δύναμη αλλά με την ποιότητα που καίει το κάθε μηχάνημα.
Εγώ διαπιστώνω οτι το αποτέλεσμα που δίνει, στο ίδιο αρχείο, το Co2 μηχάνημα είναι πολύ καλύτερο, με τεράστια διαφορά στίς διαβαθμίσεις του γκρί με το ανάλογο αποτέλεσμα σε ευκρίνεια και καθαρότητα.
Και η ερώτηση είναι γιατί συμβάνει αυτό;
Επίσης, μα υο air-assist κλειστό και στα δύο το διόδου είναι πολύ καθαρό ενώ το CO2 κιτρινίζει.
Διόδου
CO2