LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

:laugh: Πέτρο, αυτά με την ετικέτα pc που περιγράφεις πρέπει να τα στείλουμε στην LG με τίτλο:

"LG: Life has never been better"

Λοιπόν, τώρα τα έχουν όλοι σε 2 γλώσσες και αναλυτικότατα στα ελληνικά και μαζεμένα όλα σε 1 ποστ.

Ωραίος ο Πέτρος, ξενύχτησε αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά ^^

Δηλαδη ρε παιδια, πηραμε τηλεοραση το 2009 και δεν μπορουμε να βλεπουμε σωστα Blue Ray Disk σωστα?

Πωπω τυρι πολυτελειας που εχουμε φαει!!!:bigcry:

Και εψαχνα τοσο καιρο για το best-buy και τελικα εκανα το worst-buy. :award:

Η χειροτερη μου αγορά ever!!!

Οποτε μαλλον σιγα-σιγα θα πρεπει να σκεφτομαστε για την επομενη αγορα!!!

Κι εγω που εχω 47" που να την βαλω μετα? :flipout:

Οι hi-endάδες του νήματος τι έχουν να πουν για την πατέντα του Πέτρου (στο post #559) που απενεργοποιεί το trumotion σε 60άρα συχνότητα εφόσον ξεγελάσεις την τηλεόραση; :grandpa:

...Έτσι εξηγείται γιατί δεν είχα καθόλου σπασίματα σε @60hz στο pc με RGB. Σήμερα θα δοκιμάσω (επιβεβαιώσω; ) τα γραφόμενα με σύνδεση σε HDMI θύρα. :chinscratch:

Α, και ένα μεγάλο ευχαριστώ, βέβαια, στον Πέτρο για το αναλυτικότατο post - σημείο αναφοράς για μένα :SFGSFGSF:

Και εγω ευχαριστω για τον ιδιο λογο τον Πετρο. Θα δοκιμασω να κοροιδεψω το truemotion και θα τα πουμε.

Θα δοκιμάσω κι εγώ το κολπάκι αυτό όταν πάω σπίτι.

"Είδατε που κατηγορείτε την κακομοίρα την LG, με όλα αυτά ακονίζει και κρατάει σε εγρήγορση το μυαλό μας, μας κάνει εφευρετικούς. Για αυτό το κάνουν, δεν..."

Re: Απάντηση: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι hi-endάδες του νήματος τι έχουν να πουν για την πατέντα του Πέτρου (στο post #559) που απενεργοποιεί το trumotion σε 60άρα συχνότητα εφόσον ξεγελάσεις την τηλεόραση; :grandpa:

...Έτσι εξηγείται γιατί δεν είχα καθόλου σπασίματα σε @60hz στο pc με RGB. Σήμερα θα δοκιμάσω (επιβεβαιώσω; ) τα γραφόμενα με σύνδεση σε HDMI θύρα. :chinscratch:

Α, και ένα μεγάλο ευχαριστώ, βέβαια, στον Πέτρο για το αναλυτικότατο post - σημείο αναφοράς για μένα :SFGSFGSF:

Αν αναφερεσαι σε μενα το ξερω εδω και λιγο καιρο αλλα δεν ειχα την TV να το κανω και εχω πει οτι εχω με 6 ατομα τα απο αγγλια επικοινωνια για τα προβληματα της LG εκ τον οποιον οι 2 πηραν τα λεφτα τους πισω.

Δεν προκειτε εγω να συμβιβαστο με τετοια μετρα γιατι απλα οπως ειχε πει ενας φιλος εδω μεσα δεν γουσταρω να βλεπω πινακες ρυθμισεων συνεχεια.

Ποσες φορες θα σου πουμε οτι το RGB(κλασικο VGA) δεν εχει προβλημα?

ΜΟΝΟ ΤΟ HDMI.

Εγώ περιμένω να δω πότε επιτέλους θα μας δώσουν απάντηση από την αντιπροσωπεία, έχει αρχίσει να μου την δίνει η όλη αναμονή από την ώρα που τα προβλήματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ.

Θα πέσει πολύ γέλιο πάντως αν μας κάνουν καμια πρόταση αντικατάστασης με κάποιο από τα νέα μοντέλα και έχουν τα ίδια προβλήματα και τα νέα :laugh:

Εγώ περιμένω να δω πότε επιτέλους θα μας δώσουν απάντηση από την αντιπροσωπεία, έχει αρχίσει να μου την δίνει η όλη αναμονή από την ώρα που τα προβλήματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ.

Θα πέσει πολύ γέλιο πάντως αν μας κάνουν καμια πρόταση αντικατάστασης με κάποιο από τα νέα μοντέλα και έχουν τα ίδια προβλήματα και τα νέα :laugh:

Αυριο το μεσημερι (15:00) τους παιρνω τηλεφωνο και βλεπουμε.

Αν παμε απο δευτερα και μας τα μασανε θα αλαξουμε τακτικη.

Δεν θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αλλά στη σελίδα 84 του εγχειριδίου χρήσης αναφέρεται για το trumotion ότι:
"...Υψηλό:
Παρέχει ομαλότερη κίνηση της εικόνας
Χαμηλό:
Παρέχει ομαλή κίνηση της εικόνας
Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση αυτή για την τυπική χρήση
Off (Απενεργοποιημένο)
Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση αυτή όταν οι ρυθμίσεις "Υψηλό" και "Χαμηλό" έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θορύβου
"
Και αμέσως παρακάτω λέει εμφατικά σε ράστερ:

"Αν ενεργοποιήσετε το Trumotion, ενδέχεται να εμφανιστεί θόρυβος στην οθόνη.
Αν συμβεί αυτό, θέστε το Trumotion στη θέση "off" (απενεργοποιημένο)"

Το βάζω σαν προβληματισμό για επικείμενο αντίλογο σε επιστροφές κλπ, με την έννοια ότι ήξεραν τι μας πούλησαν στο στυλ "ναι μεν έχουμε trumotion αλλά..."

Για όσους δεν έχουν κατεβάσει το manual:
http://hellas.lge.com/support/download_manual.jsp

Το εγχειρίδιο παρέχεται και στο cd που έρχεται με την τηλεόραση :p

Ο θόρυβος δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα σπασίματα / κολλήματα :p

Καλησπέρα,

Ως μανιακός υποστηρικτής της Αρχής RTFM ("Read The Fucking Manual"), βεβαίως και διάβασα το εγχειρίδιο πριν λειτουργήσω την τηλεόραση. Συνήθως ξεκινάω το διάβασμα από το τέλος, καθώς παραδοσιακά εκεί βρίσκονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά. (Ως φίλος μάλιστα του Ανοιχτού Λογισμικού χάρηκα πολύ όταν είδα ότι η τηλεόραση τρέχει linux κι άρχισα να κάνω όνειρα για modding. Τέλος πάντων, να έχουμε να παίζουμε).

Θα αναφερθώ μόνο στο κυριότερο πρόβλημα για τα γούστα μου, που είναι η υποστήριξη του 1080p24. Οι σελίδες 15 και 27 του εγχειριδίου αναφέρουν ρητά τα 24 Hz ως υποστηριζόμενα στην οικεία ανάλυση της τηλεόρασης (1920 Χ 1080). Αυτό το χαρακτηριστικό σαφώς και δεν υφίσταται. Ας λύσουν λοιπόν αυτό πρώτα από την LG και μετά συζητάμε για θόρυβο, αχό, σκόνη και κουρνιαχτό. Άλλωστε έχουμε δύο χρόνια εγγύησης μπροστά μας για τις συνομολογημένες ιδιότητες της συσκευής :D

Πέτρος

Κανένα νέο από τους αγαπητούς(!) υπεύθυνους της LG; Σχετικά με τα δύο χρόνια εγγύησης, δεν νομίζω ότι μετα τους 6 μήνες μπορείς να απαιτήσεις επιστροφή χρημάτων. Επισκευή ναι (το αν δεν φτιάχνεται είναι άλλο καπέλο...) αλλά όχι χρήματα ή αντικατάσταση. Βέβαια, με την Philips που είχα πρόβλημα, μετά από έναν χρόνο από την αγορά, μου πρότειναν το νέο μοντέλο αλλά με επιπλέον χρήματα. Λόγω του ότι το ποσό που ζητούσαν ήταν πολύ μεγάλο, σχεδόν το 1/3 της αξίας που είχα πληρώσει, δεν το δέχτηκα και τελικά μου έδωσαν τα χρήματά μου πίσω, στην τιμή που την είχα αγοράσει αρχικά! Κουτό εκ μέρους τους αφού θα μπορούσαν να έχουν γλυτώσει με πολύ μικρότερο κόστος και να έχουν και έναν ευχαριστημένο πελάτη ενώ τώρα ούτε που θέλω να ακούσω για αυτή την εταιρία! Και συμβουλεύω να την αποφύγουν όσοι γνωστοί μου την σκέπτονται.
Φιλικά,
Γιάννης

Καλημέρα,
Αν κατάλαβα καλά, σου έδωσαν πίσω όλα τα λεφτά σου, και μάλιστα μετά από ένα χρόνο, και έχεις και παράπονο;
Αν γίνει αυτό εδώ με την LG θα στηθεί πάρτι! :flipout:

...Στο οποίο εγώ μάλλον δεν θα συμμετάσχω γιατί έκανα και τις δοκιμές που μου έλειπαν (σε συνέχεια του εκτενούς μου post στη σελίδα 47).
Τότε είχα κάνει δοκιμή με θύρα rgb (έμεινα πολύ ικανοποιημένος) και χτες όπως είχα προαναγγείλει έκανα δοκιμή με θύρα hdmi από δανεικό laptop.

Στο δια ταύτα τώρα...
Όντως στα 1080p @60hz με σύνδεση hdmi υπάρχουν σπασίματα στο γνωστό demo με την κοπέλα που τρέχει, τα οποία όμως δεν εμφανίζονται ούτε σε *.mkv που δοκίμασα, ούτε σε DVD. Για να μην ξαναλέω κι εγώ τα ίδια, τα σπασίματα μπορεί να είναι από ήπια έως πολύ έντονα, ανάλογα με τη σκηνή και τις ρυθμίσεις του trumotion. Απλά εμένα δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί αν και όταν εμφανίζονται οι ατέλειες αυτές, μπορούν να παρακαμφθούν αν απενεργοποιηθούν τα γνωστά καλούδια. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην ποιότητα είναι απειροελάχιστη, για να μην πω μη αόρατη, ΓΙΑ ΜΕΝΑ (με κεφαλαία).
Επαναλαμβάνω επίσης ότι με τα ίδια σεταρίσματα και στα ίδια βίντεο δεν υπάρχουν σπασίματα αν χρησιμοποιηθεί θύρα rgb.
Και για να μην μου επιτεθούν πάλι οι γνωστοί hi-endάδες, αντιγράφω την άποψή μου από την απάντηση που έδωσε σε αντίστοιχη ερώτηση ένας άλλος σκληροπυρηνικός user σε αγγλικό νήμα:
"You probably wouldn't be able to tell the difference between using VGA and HDMI".
Τι σημαίνει αυτό; Όχι ότι είναι και καλά καλύτερη η rgb, αλλά φτιάχτηκε για pc, η hdmi όχι! Αν τώρα κάποιος τόοοοοοσο μεγάλο πρόβλημα, αποκλειστικά με τις συνδέσεις hdmi, ας παίξει κατά περίπτωση με τα εξής:
1) Έκδοση λογισμικού
2) Συσκευή αναπαραγωγής (συχνότητες και αναλύσεις)
3) Αρχείο αναπαραγωγής
4) Ρυθμίσεις 24p (συνδυασμοί realcinema - trumotion)
Τέλειο μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα, αλλά αν δεν ψειρίζει κάποιος υπερβολικά πιστεύω ότι θα μείνει πολύ ικανοποιημένος. Και αναφέρομαι στο μέσο χρήστη. Οι υπόλοιποι που επιμένουν, αν ξεμπερδέψουν με την αντιπροσωπεία, ας ετοιμάζονται από τώρα να βάλουν - ξανά - το χέρι στην τσέπη. Μάλλον πολύ βαθιά.
Όσον αφορά εμένα για επιστροφές κλπ.: Επιμένω ότι είναι value for money. Για βρείτε μου μια καλύτερη τηλεόραση 42'' στα 790 ευρώ που μου στοίχισε αυτή! :grinning-smiley-043

ΥΓ:
Να διευκρινίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για τρίτους που παρακολουθούν την κουβέντα μας ότι το τηλεοπτικό σήμα είναι τζάμι (βλέπω μέσω nova). Απλά πάνω στη βιασύνη μου να δοκιμάσω την tv δεν είχα κάνει αρχικά σωστά τη σύνδεση με το δέκτη (necobox cx ci combo) και τα περιφερειακά του.
Οφείλω να δώσω τα εύσημα (ακόμα μια φορά) στον αγαπητό Ζαφείρη που είχε προβλέψει την αιτία του κακού σήματος και να τον ευχαριστήσω με την ευκαιρία και για τις ρυθμίσεις εικόνας που έδωσε στο νήμα "μύθος ή πραγματικότητα" (αν και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και με τον ενσωματωμένο intelli-sensor της συσκευής). -bye-

Last edited:
Σε vga η οθόνη έδειχνε μάπα με το 3.07 firmware. Με το 3.22 δε ξανάβαλα γιατί παραλίγο να τυφλωθώ από το τρεμόπαιγμα της vga και το πόσο χάλια ήταν τα χρώματα κλπ.

Σε οθόνη TN panel 3 ετών που έχω για pc, όντως vga -dvi δεν είναι μεγάλες οι διαφορές ( φαίνονται όμως ), αλλά στην εν λόγω τηλεόραση ήταν Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

(Πάντα μιλάμε για 1920χ1080 ανάλυση )

Garret μάλλον είναι τα γραφικά σου. Άλλαξε τις ρυθμίσεις ή παίξε με άλλο pc και θα δεις ότι θα παίζει αλφάδι η RGB, κρύσταλλο εικόνα και - το κυριότερο - χωρίς σπασίματα!
Αλλά φυσικά κι έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα με τις HDMI...

Δεν έχω τη τηλεόραση εδώ και 10 μέρες για να κάνω κι άλλα τεστ.

Δεν ήταν θέμα γραφικών, ίσως firmware ή έστω καλωδίου αλλα αμφιβάλλω ότι ήταν το 2ο.

Ακριβώς αυτό, είναι πολλά τα προβλήματα και τα ημίμετρα δεν αναιρούν την ουσία...