...Στο οποίο εγώ μάλλον δεν θα συμμετάσχω γιατί έκανα και τις δοκιμές που μου έλειπαν (σε συνέχεια του εκτενούς μου post στη σελίδα 47).
Τότε είχα κάνει δοκιμή με θύρα rgb (έμεινα πολύ ικανοποιημένος) και χτες όπως είχα προαναγγείλει έκανα δοκιμή με θύρα hdmi από δανεικό laptop.
Στο δια ταύτα τώρα...
Όντως στα 1080p @60hz με σύνδεση hdmi υπάρχουν σπασίματα στο γνωστό demo με την κοπέλα που τρέχει, τα οποία όμως δεν εμφανίζονται ούτε σε *.mkv που δοκίμασα, ούτε σε DVD. Για να μην ξαναλέω κι εγώ τα ίδια, τα σπασίματα μπορεί να είναι από ήπια έως πολύ έντονα, ανάλογα με τη σκηνή και τις ρυθμίσεις του trumotion. Απλά εμένα δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί αν και όταν εμφανίζονται οι ατέλειες αυτές, μπορούν να παρακαμφθούν αν απενεργοποιηθούν τα γνωστά καλούδια. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην ποιότητα είναι απειροελάχιστη, για να μην πω μη αόρατη, ΓΙΑ ΜΕΝΑ (με κεφαλαία).
Επαναλαμβάνω επίσης ότι με τα ίδια σεταρίσματα και στα ίδια βίντεο δεν υπάρχουν σπασίματα αν χρησιμοποιηθεί θύρα rgb.
Και για να μην μου επιτεθούν πάλι οι γνωστοί hi-endάδες, αντιγράφω την άποψή μου από την απάντηση που έδωσε σε αντίστοιχη ερώτηση ένας άλλος σκληροπυρηνικός user σε αγγλικό νήμα:
"You probably wouldn't be able to tell the difference between using VGA and HDMI".
Τι σημαίνει αυτό; Όχι ότι είναι και καλά καλύτερη η rgb, αλλά φτιάχτηκε για pc, η hdmi όχι! Αν τώρα κάποιος τόοοοοοσο μεγάλο πρόβλημα,
αποκλειστικά με τις συνδέσεις hdmi, ας παίξει κατά περίπτωση με τα εξής:
1) Έκδοση λογισμικού
2) Συσκευή αναπαραγωγής (συχνότητες και αναλύσεις)
3) Αρχείο αναπαραγωγής
4) Ρυθμίσεις 24p (συνδυασμοί realcinema - trumotion)
Τέλειο μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα, αλλά αν δεν ψειρίζει κάποιος υπερβολικά πιστεύω ότι θα μείνει πολύ ικανοποιημένος. Και αναφέρομαι στο μέσο χρήστη. Οι υπόλοιποι που επιμένουν, αν ξεμπερδέψουν με την αντιπροσωπεία, ας ετοιμάζονται από τώρα να βάλουν - ξανά - το χέρι στην τσέπη. Μάλλον πολύ βαθιά.
Όσον αφορά εμένα για επιστροφές κλπ.: Επιμένω ότι είναι value for money. Για βρείτε μου μια καλύτερη τηλεόραση 42'' στα 790 ευρώ που μου στοίχισε αυτή!
ΥΓ:
Να διευκρινίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για τρίτους που παρακολουθούν την κουβέντα μας ότι το τηλεοπτικό σήμα
είναι τζάμι (βλέπω μέσω nova). Απλά πάνω στη βιασύνη μου να δοκιμάσω την tv δεν είχα κάνει αρχικά σωστά τη σύνδεση με το δέκτη (necobox cx ci combo) και τα περιφερειακά του.
Οφείλω να δώσω τα εύσημα (ακόμα μια φορά) στον αγαπητό Ζαφείρη που είχε προβλέψει την αιτία του κακού σήματος και να τον ευχαριστήσω με την ευκαιρία και για τις ρυθμίσεις εικόνας που έδωσε στο νήμα "μύθος ή πραγματικότητα" (αν και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και με τον ενσωματωμένο intelli-sensor της συσκευής).