Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Το ίδιο ακριβώς είναι με το Hypedesmo T. το έχω δοκιμάσει και αυτό.

Όπως και να έχει περαστεί, είναι δυνατόν το υλικό που εγγυώνται 15 χρόνια, να έκανε ρηγματώσεις σε 1 χρόνο;
Αναμένω να δω κι εγώ , μόλις τελείωσα την διαδικασία με ΕΥΛΑΒΙΚΗ σειρά όπως την έγραψα παραπανω.
Για ασταρι χρησιμοποίησα το δικό του για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ήταν καλό ασταρι κλπ.
Όντως έγινε σαν γυαλί η επιφάνεια. Δεν έκανα καμία αραίωση.
Αρμός εδώ αρμός εκεί, έφυγε το 1 λίτρο. Ασταρι έμεινε πολύ.
Δεν αναφέρει και σε προηγούμενα ποατ πως το έκανε..
Οπότε είναι λογικό να αναφέρεις τα παραπάνω.
Επεισης στα προηγούμενα ποστ γράφει ότι δεν πέρασε το βερνικι προστασία Α500 όπως ορίζει η Alchimica τελευταίο χέρι..

Οπότε δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε.

Όσο για.το.δικο σου εάν έκανες αυτά που πρέπει δεν έχεις λόγο να φοβάσαι..

Βάλε και μια φώτο Τάσο να δουν και οι υπόλοιποι πως έγινε..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Δεν αναφέρει και σε προηγούμενα ποατ πως το έκανε..
Οπότε είναι λογικό να αναφέρεις τα παραπάνω.
Επεισης στα προηγούμενα ποστ γράφει ότι δεν πέρασε το βερνικι προστασία Α500 όπως ορίζει η Alchimica τελευταίο χέρι..

Οπότε δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε.

Όσο για.το.δικο σου εάν έκανες αυτά που πρέπει δεν έχεις λόγο να φοβάσαι..
Τι βερνίκι προστασίας; Δεν πέρασα τίποτα τέτοιο. Βερνίκι στο βερνίκι; Μήπως θέλει η Alchimica να χτίσουμε και κανά τοίχο από πάνω για μεγαλύτερη σιγουριά; :rolleyes:Το παραξειλώσαμε.....

• Haha
Reactions: enduras1
Τι βερνίκι προστασίας; Δεν πέρασα τίποτα τέτοιο. Βερνίκι στο βερνίκι; Μήπως θέλει η Alchimica να χτίσουμε και κανά τοίχο από πάνω για μεγαλύτερη σιγουριά; :rolleyes:Το παραξειλώσαμε.....
Τα έχεις μπερδέψειτα τα 2 υλικα και είναι φυσιολογικό.. τώρα μαθαίνεις...και σου ειπα μην βιάζεσαι...:p
Έχουμε 2 συστήματα το hyoerdesmo lv και το hyperdesmo T που ΔΕΝ κανουν την ιδια δουλεια..

Ο φιλος μιλάει για μόνωση ταράτσας σε μπετο με hyperdesmo lv που είχε περαστεί παλιοτερα.
Σε παλιότερη ανάρτηση του δεν αναφέρει πως περαστηκε,πόσο αραιωθηκε και εν τέλει γράφει ότι δεν πέρασε το τελικό βερνικι προστασίας Α500 που αλειφαντικο μετά το Hyperdesmo Lv..
Μπορείς να πας πίσω στο νήμα να τα βρεις..

Αυτό το βερνίκι δεν έχει καμία σχέση με την δική διαδικασία..

Εσύ έβαλες σιλικονη, ασταρι primer T και τέλος 2 χέρια hyperdesmo Τ που είναι για άλλη δουλειά όπως η δική σου..

Παδια κακως κανετε τετοιες εργασιες σε περιοδους που η υγρασια φτανει το 80 και 90%
Θα συμφωνήσω...
Εάν η επιφάνεια έχει υγρασία σε τετοια επίπεδα τότε η πρόσφυση των υλικών είναι δύσκολη να επιτευχθεί 100%...

Στην περίπτωση του Σωκράτη που αφορούσε μόνο αρμούς εαν καθάρισε καλά και στεγνωσαι το σημείο τότε βαζοντας το αστάρι πριν την τοποθέτηση της πολυρεθανικης μαστίχας δεν έχει πρόβλημα..

Στην άλλη περίπτωση δεν έγινε τώρα...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Είχα κάνει τον Ιούνιο του 2017 υγρομόνωση στην ταράτσα του 2όροφου που μένω (κατασκευής '70) και έβαλα το Hyperdesmo LV με το δικό του primer.
Σαν υγρομονωτικό είναι αρκετά καλό αλλά δυστηχώς επειδή στην ταράτσα δεν είχαν γίνει ποτέ σωστές ρύσεις , όποτε βρέχει έχω λιμνάζοντα νερά οπότε μετά από τόσα χρόνια έχει αρχίσει η φθορά.Εαν κάποια στιγμή ξανακάνω υγρομόνωση θα το κάνω σωστά από την αρχή ώστε να μην ξαναέχω τέτοια θέματα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Και απ' ότι βλέπω και 50% πιό ακριβό από το Hyperdesmo T.
Τα 2 υλικά Hyperdesmo T και Maritrans έχουν ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες...όντως έχει τα διπλά.χρηματα το.δευτερο..

Δεν γλυστράει όμως; ειδικά αν είναι και βρεγμένη;

Εάν είναι βρεγμένη η επιφάνεια απαγορεύεται η εφαρμογή...πρεπει να ειναι στεγνή η ελαφρά ινοτισμενη...

Παρακάτω βάζω 2 φωτο απο τις οδηγίες εφαρμογής και των 2 υλικών...
Μόνη εστανση δική μου είναι ότι η κατάναλωση την οποία αναφέρουν ειναι υπερβολικη και στους 2 αφού και να θες να αφήσεις τόσο υλικο δεν μπορείς..!!!

Hypedesmo T.

Screenshot_20250130_142724_OneDrive.jpg
Screenshot_20250130_142631_OneDrive.jpg

...και το Maritrans..

Screenshot_20250130_142933_OneDrive.jpg

Οι διαφορές είναι άπειρο ελάχιστες και ο τρόπος εφαρμογής και πεδίου ίδιος σχεδον..

Last edited:
Είχα κάνει τον Ιούνιο του 2017 υγρομόνωση στην ταράτσα του 2όροφου που μένω (κατασκευής '70) και έβαλα το Hyperdesmo LV με το δικό του primer.
Σαν υγρομονωτικό είναι αρκετά καλό αλλά δυστηχώς επειδή στην ταράτσα δεν είχαν γίνει ποτέ σωστές ρύσεις , όποτε βρέχει έχω λιμνάζοντα νερά οπότε μετά από τόσα χρόνια έχει αρχίσει η φθορά.Εαν κάποια στιγμή ξανακάνω υγρομόνωση θα το κάνω σωστά από την αρχή ώστε να μην ξαναέχω τέτοια θέματα.
Κανονικά εκεί που λιμνάζουν τα νερά θέλει πρώτα αυτοεπιπεδουμενο υλικό ώστε να έρθει ευθεία από μόνο του..
Εποιτα βάζεις ξανά το ίδιο υλικό..

Κανονικά εκεί που λιμνάζουν τα νερά θέλει πρώτα αυτοεπιπεδουμενο υλικό ώστε να έρθει ευθεία από μόνο του..
Εποιτα βάζεις ξανά το ίδιο υλικό..
Ναι.Αυτά δεν τα γνώριζα.Την επόμενη φορά πιστεύω να γίνει πιο σωστή δουλειά.Και μιας και κοίταξα τα κιτάπια μου , ας πω και τις τιμές που είχα πάρει το LV τότε να συγκρίνετε με τις τρέχουσες τιμές.
Λοιπόν : 5 ΔΟΧΕΙΑ 25kgr HYPERDESMO LV 500€ , 1 ΔΟΧΕΙΟ MICROSEALER-50 20kgr 130€ (+ένα 5κιλο MICROSEALER-50 το οποίο δεν έχω σημειώσει τιμή) , συν 2 δοχεία διαλύτη 5κιλα τα οποία επίσης δεν σημείωσα τιμή.Το γενικο σύνολο πήγε με την έκπτωση 655€. Tιμές 2017.

• Like
Reactions: KOSSTV
ΠΟΛΥ φθηνότερο το LV από το Τ.
Ε ναι..Έχει και άλλη επεξεργασία παραγωγής βέβαια.. πιο εξειδικευμενο υλικό..
Φαντάσου ότι σε 20λιτρο που είχα πάρει κάποτε είχε 280 το δοχείο..
Είναι φαρμάκι η τιμη αλλά γίνεται δουλειά..

Ναι.Αυτά δεν τα γνώριζα.Την επόμενη φορά πιστεύω να γίνει πιο σωστή δουλειά.Και μιας και κοίταξα τα κιτάπια μου , ας πω και τις τιμές που είχα πάρει το LV τότε να συγκρίνετε με τις τρέχουσες τιμές.
Λοιπόν : 5 ΔΟΧΕΙΑ 25kgr HYPERDESMO LV 500€ , 1 ΔΟΧΕΙΟ MICROSEALER-50 20kgr 130€ (+ένα 5κιλο MICROSEALER-50 το οποίο δεν έχω σημειώσει τιμή) , συν 2 δοχεία διαλύτη 5κιλα τα οποία επίσης δεν σημείωσα τιμή.Το γενικο σύνολο πήγε με την έκπτωση 655€. Tιμές 2017.
Τα άλλα 2 από 30-35 το microsealer 50 ( καταπληκτικο ασταρι) περίπου και 20-25 το Solvent(αραιωτικο).

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία καθώς έχω περάσει πλέον από πάνω το PU 500

Όχι, δεν είχα περάσει το βερνίκι του, αλλά δικαιολογείται να παρουσιάσει ρωγμές σε 1 χρόνο:

Όπως είπα, δεν ξέρω εάν το αντίστοιχο της ISOMAT είναι καλύτερο.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία καθώς έχω περάσει πλέον από πάνω το PU 500

Όχι, δεν είχα περάσει το βερνίκι του, αλλά δικαιολογείται να παρουσιάσει ρωγμές σε 1 χρόνο:

Όπως είπα, δεν ξέρω εάν το αντίστοιχο της ISOMAT είναι καλύτερο.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Κανονικά δεν δικαιολογηται αλλά δεν ξέρουμε πως περαστηκε αφού δεν θυμάσαι δεν γνωρίζεις και δεν υπάρχει φωτο απο αυτό..

Περίπτωση "κρακελαρισματος" συμβαίνει μονο όταν περαστει από πάνω από άλλο υλικό χωρίς ασταρι η να είναι αραιωμένο το υλικο..