Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Δεν κάνει αυτή που πήρα; Η μαστίχα πιάνει μούχλα. Αστάρι κάποιο ειδικό; Μου έχει περισσέψει που έκανα πέρσι το πέρασμα με το βερνίκι στα εξωτερικά πλακάκια, αν θυμάσαι.

Δεν κάνει αυτή που πήρα; Η μαστίχα πιάνει μούχλα. Αστάρι κάποιο ειδικό; Μου έχει περισσέψει που έκανα πέρσι το πέρασμα με το βερνίκι στα εξωτερικά πλακάκια, αν θυμάσαι.
Κάνει αλλά είναι υποδεέστερη...
Όλες οι μαστίχες πιάνουν μουχλες γιατί υγροποιουνται...δεν το αποφεύγεις αυτό..!!!
Ασταρι νερού εάν.εχεις είναι μια χαρά.(δεν θυμάμαι τι είχες)..με.πινελο.ρηγας ότι πρέπει..

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πιασει πάνω στο πλαστική..
Εάν δεν είναι σε κολλωδες κατάσταση δεν θα γίνει δουλειά...
Μιλάω πάντα σε διαφανή που είναι μακράν οι καλύτερες...

Bison Poly Max Crystal Express Μαστίχη Διάφανη 300ml 20982 | Skroutz.gr https://share.google/qPQBncS6OBjt7sCl3

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Πήρα άσπρη. Διάφανη θα φαίνεται η μαύρη γραμμή γύρω γύρω το κενό.

Αυτό είχα πάρει. Κάνει;
Δεν πειράζει...το.οπτικο υπερτερει του τεχνικου και της ποιοτητας ορισμενες φορες..τώρα αυτήν έχεις και θα βάλεις.

Ναι κάνει το primer T.

Στεγανοποίηση μπανιέρας.
Το κλασσικό θέμα. Η μπανιέρα είναι πλαστική , Περιμετρικά είχε μπει σιλικόνη. Ο αρμός από το πλακάκι που πάτάει πάνω στην μπανιέρα, έχει ανοίξει και είχε μπει σιλικόνη πριν πολλάααααααα χρόνια. Με τα νερά και με συστολές-διαστολές του πλαστικού, η σιλικόνη ξεκόλλησε και πέρναγε υγρασία (δείτε πως έγινε η σιλικόνη απο πίσω)
Αφαίρεσα τώρα την παλιά σιλικόνη πολύ καλά με ασετόν κλπ (βασικά είχε ξεκολλήσει τελείως από την πλαστική μπανιέρα, βγήκε σαν κορδόνι) . Πήρα τώρα αυτή να βάλω.
Η ερώτηση είναι η εξής:
Μήπως να στοκάρω πρώτα με αρμόστοκο πλακιδίων τα 1-2 χιλιοστά κενό και μετά από πάνω την σιλικόνη ή να βάλω την σιλικόνη κατευθείαν;
Την επόμενη φορα που θα εχεις κατι αντιστοιχο παρε αυτην και θα με θυμηθεις.

1763105485542.webp

10 χρόνια τωρα γυρω απο την μπανιερα μου, στην συνδεση παγκου και πλακιδιου στην κουζινα ΔΕΝ εχει κάνει κιχ και παραμένει όπως την πρώτη μέρα που την έβαλα.

Την επόμενη φορα που θα εχεις κατι αντιστοιχο παρε αυτην και θα με θυμηθεις.

View attachment 260854

10 χρόνια τωρα γυρω απο την μπανιερα μου, στην συνδεση παγκου και πλακιδιου στην κουζινα ΔΕΝ εχει κάνει κιχ και παραμένει όπως την πρώτη μέρα που την έβαλα.

Δεν έχω κάνει δουλειά ακόμα. Προλαβαίνω. Κολλάει όμως αυτή σε πλαστικό υλικό; (μπανιέρα) ;

Όλα καλά. Ασταρι με πινελακι ζωγραφικής και μπλε χαρτοτανία. Τελικά έβαλα την everbuild. Έγινε η πρώτη στρώση. Θα πρέπει να ξαναπεράσω ασταρι για την δεύτερη στρώση ή από πάνω όπως είναι;

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Όλα καλά. Ασταρι με πινελακι ζωγραφικής και μπλε χαρτοτανία. Τελικά έβαλα την everbuild. Έγινε η πρώτη στρώση. Θα πρέπει να ξαναπεράσω ασταρι για την δεύτερη στρώση ή από πάνω όπως είναι;
Κατευθείαν 2η στρώση..

Φαντάζομαι την ταινία την έβγαλες μετα από 5 λεπτα και δεν την έχεις αφήσει πάνω..

Από σήμερα.ξεκιναει σιγα-σιγα ένα πολυ μεγάλο project...Αυτό της θερμοπροσοψης..!!!
Μπαλκόνια μπρος-λισω πλαινα τοιχια(ανοικτο στο καιρο)7και τέλος ταράτσα...!!!
Θα το κάνω μόνος και στα δύσκολα θα έχω βοήθεια...νομίζω ότι έχω τις τεχνικές γνώσεις αλλά και από παρουσία μου δουλειές άλλων να το κάνω..

Όλα μαζί δεν θα γίνουν,ειδικά η ταρατσα που είναι 90τμ και καιρός δεν θα είναι βοηθός από εδώ και πέρα,αλλά τμηματικά...
Θα ξεκινησω απο το μπαλκονι το μπροστινο και ενα πλαινο τοιχιο..
Ανατολικη-Βορειοανατολικη πλευρά.

Μεγάλο και δύσκολο project το οποίο θέλει αρκετό χρόνο και υπομονή καθώς έχει διάφορες δουλειές και διαδικασιες να γίνουν..!!!

Θα ενημερώνω βήμα-βήμα το τι και πως την εξέλιξη και την διαδικασία...

Θα ξεκινήσω με το αμπαλάζ..
Σημαντικό είναι στα αλουμίνια να μπει ταινία ή οποια να αντεξει αρκετές μέρες άσχετα εάν δεν τα βλέπει συνέχεια ο ήλιος ώστε όταν βγει να μείνει κόλλα επάνω και καθαρίζω...
Επιλέχτηκε η μπλε ταινία της Benmann που χρησιμοποιώ κατά κόρον..

20251115_093615.jpg
20251115_163857.jpg

Ομοίως και για το πάτωμα επιλέχτηκε η ίδια με χαρτονι..

20251116_162444.jpg

20251116_154935.jpg
20251116_154947.jpg

Σε δεύτερη φάση φτιάχτηκαν βρύση με.προεκταση,προέκταση σωλήνας για πρίζα και μεταφέρθηκε A/C στην ταρατσα και έπρεπε να σταθεροποιηθουν οι σωληνώσεις..

Στην πρίζα πατέντα με Φ63μμ μήκους 8εκ...

20251116_145456.jpg

Προέκταση οριχαλκινη 9εκ
20251115_103457.jpg

Το A/C ηρθε φιλος ψυκτικος και το πηγαμε πανω ...Δέσιμο με άσπρη ταινία και με τσερκι υδραυλικού.
Screenshot_20251129_222333_Gallery.jpg

Τέλος η επιλογή του φενιζολ της Isomat by Basf ..Neopor grafite eps 80 100X60 80mm

20251117_183954.jpg

Αυτά προς ώρας...θα ξαναγράψω όταν θα έχει προχωρήσει αρκετά..

Σχετικά με την θερμοπρόσοψη, μένω σε πολυκατοικία στο ισόγειο, κολώνες και τοιχοποιεία έχει κάποια ζημιά από υγρασίες και νερά που μπαίνουν στις κολώνες από την ταράτσα τα οποία δεν θα φτιαχτούν άμεσα για διάφορους λόγους. Θέλω να βάλω θερμοπρόσοψη στο ισόγειο. Έχει νόημα κάτι τέτοιο; δηλαδή να επισκευαστούς οι κολώνες στο ύψος του ισογείου και από πάνω να μπεί θερμοπρόσοψη; ή σε κάποια χρόνια θα μπουν πάλι υγρασίες κτλπ.. επίσης στην πάνω πλευρά της θερμομόνοσης τι μπορεί να μπει για να μην ισχορούν νερά της βροχής ;