σαρεσει το χρωματακι εεε;;;![]()
ρε φιλαρακ είπαμε να κανεις μια ερώτηση , εσυ γιατί έκανες την ίδια δυο φορές?![]()
Να κάνω μια ερώτηση ελπίζοντας ότι δε θα χαρακτηριστώ εκτός θέματος.
Έχετε δουλέψει καθόλου με το gimp?
Σήμερα το απόγευμα ασχολήθηκα αρκετά και τολμώ να πω ότι δε περίμενα ένα free πρόγραμμα να προσφέρει τόσα πολλά!
Το έχει δουλέψει κανείς? σε σχέση με το photoshop υστερεί κάπου?
Ειδικα στα χρωματα... ξερω οτι ολες οι ρυθμισεις υποκεινται στο συνεχες evaluation/αξιολογηση απο μερους μας, αλλα πως ειμαστε σιγουροι (αν φυσικα θελουμε να ειμαστε σιγουροι) οτι δεν υπερβαινουμε καποια ορια? Κοινως υπαρχει κατι, (πχ διαγραμμα, info) που να μας λεει ποτε καιμε, κρασαρουμε κτλ οτι ρυθμιζουμε?
θα ηθελα κι ενα παραδειγμα με cross processing... εχω διαβασει σε μερικες σελιδες στο net τον τροπο, αλλα μενω με την απορια γιατι δεν μπορω να το κανω κι εγω ετσι...
Ηλία αυτό που κάνεις με το shadows/highlights καλό είναι να το αποφεύγεις.
Ποιο ακριβως Τασο?
Όσο για το color contrast, είναι ένα φιλτράκι της Nik Software.
Το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι πολυ καλο τελικα... δηλαδη εχει μερικα καλα φιλτρα... εμενα μου αρεσε το bleach pass η καπως ετσι...
Κανονικά κατά τη μετατροπή του raw:
Βλέπω την πρόταση του ACR στο auto για την έκθεση.
Εννια φορες στις δεκα πειραζει μονο το brightness/contrast... δε μου φαινεται σωστο... πολυ μπακαλιστικο νομιζω ειναι το auto που εχει...οχι οτι δεν βελτιωνει την αρχικη εικονα βεβαια
Πειράζω τα curves.
Με το ματι η με καποιο ιστογραμμα? Πως καταλαβαινεις πχ οτι ανεβαζοντας τη φωτεινοτητα στα λευκα δεν καις καποιες λεπτομερειες που επανεφερες με το recovery νωριτερα?
Τι ειναι το cross processing..? :slapface:
Ηλία το Cross Processing είναι μια τεχνική της αναλογικής φωτογραφίας,
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.