Προστιμο για παρκαρισμα

Γιάννη αυτό με τις ταμπελίτσες ανά 100 μέτρα το έχω παρατηρήσει και εγώ. Το μέταλλο πάει χαμένο και το κόστος ανεβαίνει. Πάρε για παράδειγμα τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο - Τρίπολη - Καλαμάτα και κάνε τις πράξεις!!!!!:flipout:

Εδώ που είμαι οι ταμπελίτσες αυτές τοποθετούνται ανά 500 μέτρα.

Παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος ή ανάγκης με αυτές τις ταμπελίτσες μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε το σημείο που βρίσκεστε, δεν είναι άσχημο που υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος ή ανάγκης με αυτές τις ταμπελίτσες μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε το σημείο που βρίσκεστε, δεν είναι άσχημο που υπάρχουν.

Σωστό, αλλά, το θεωρώ τουλάχιστον overkill ακόμα και σε μια τέτοια αναγκαία περίπτωση. Εξάλλου, υπάρχουν οι κανονικές ανά ένα χιλιόμετρο.

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Δεν έχουν λεφτά τα Γερμανά να φτιάξουν πινακίδες, εμείς τα λάρτζ έχουμε κάθε 3 χλμ!!:flipout:

Αδιάφορο που οι μισές γράφουν 50 χλμ/ω!! Μια φορά το έκανα...πήγα με 50, παραλίγο να με στουκάρουν 3 από πίσω!! Νόμιζαν ότι είμαι χαλασμένος.

Για τα όρια ας μην μιλήσουμε διότι έχουν...παραγραφεί. Όντως, σε πολλά σημεία, ιδίως επαρχιακών δρόμων, αν πας σύμφωνα με τα όρια έχεις 80-90% πιθανότητες να προκαλέσεις ατύχημα. Και μιας και μιλάω για πινακίδες...

Έχετε παρατηρήσει σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους τις ταμπελίτσες που μετράνε ανά 100 μέτρα???????

Ε ρε μέταλλο που πάει χαμένο!! Τι μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια ένδειξη, ο θεός και η ψυχή τους...:D

Εδώ πάντως δεν τολμάς μέσα σε πόλη να πας με πάνω από 50, έχει παντού κάμερες! Άντε στην καλύτερη να πας με 55, μετά σου έρχεται φωτογραφία με την κλήση ταχυδρομικώς στο σπίτι. Βέβαια εδώ δίπλα στην Ελβετία είναι ακόμα χειρότερα, δε τολμάς να πας ούτε με 51, και τα πρόστιμα πολλαπλάσια.

Επίσης στην Γερμανία έχουν και το άλλο κουλό. Μια μέρα τον χρόνο έχουν κάτι σαν γιορτή της κάμερας! Το λένε Blitzmarathon και γεμίζει ο τόπος εκτός από τις σταθερές κάμερες και με επιπλέον κρυμμένες κινητές κάμερες που κάνεις δεν ξέρει που μπορεί να είναι. Περιττό να πω πως εκείνη την μέρα πάω στην δουλειά με ποδήλατο.

Τα πρόστιμα δεν είναι πολύ ακριβά. Αν πας με καμία 10-20 χλμ πάνω από το όριο η κλήση είναι κάπου στα 20-30 ευρώ. Όσο περισσότερο όμως το ξεπερνάς, αυξάνεται το πρόστιμο εκθετικά. Μία φορά με έπιασε κάμερα για καμία 10ρια χλμ και αν θυμάμαι καλά είχα πληρώσει 20 ευρώ. Στην Ελβετία όμως τα 80 φράγκα πρόστιμο τα πληρώνεις για την πλάκα (μένω πάνω στα σύνορα).

Last edited:
Σε εμας υπενθυμιζω οτι τα προστιμα ειναι, μεχρι 20 χλμ υπερβαση 40 ευρω, 20-30 χλμ 100 ευρω, >30 χλμ, 350 ευρω και 2 μηνη αφαιρεση διπλωματος. Ή 6,8%, 17% και 59,7% του κατωτερου μισθου του ανω των 25.

Απλά η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα μπορεί να τα παραβιάζεις καθημερινώς και να πληρώσεις κλήση μια φορά στα 2 χρόνια. Στην Γερμανία αν τα παραβιάζεις καθημερινώς ακόμα και αν ξέρεις που βρίσκονται οι κάμερες δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει εβδομάδα και να μην την αρπάξεις την κλήση.

Αληθεια, μια και το θεμα αφορα την αφαιρεση πινακιδων σε πςριπτωση παρανομης σταθμευσης, γνωριζει κανεις να μου απαντησει *υπευθυνα* σε ποιο αρθρο του ΚΟΚ εδραζεται η ανωτερω κυρωση για παραβιαση πινακιδας Ρ-40 (σταση-σταθμευση); Γιατι ουτε στο αρθρο 4 παρ. 11 (80 ευρω διοικητικο προστιμο), ουτε στο αρθρο 104 βλεπω να προβλεπεται τετοια αφαιρεση, μονο στον συνοπτικο συγκεντρωτικο πινακα κυρωσεων που εχουν οι εντυπες εκδοσεις του ΚΟΚ στο τελος τη βλεπω. Αλλα δεν γινεται να μην προβλεπεται σε καποιο αρθρο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οκ το βρηκα μονος. Α 103 παρ. 8 του ΚΟΚ. Εχει ειδικη παραγραφο για την πινακιδα Ρ-40. Προσοχη μονο Ρ40. Ρ-39 (σταθμευση) η Ρ-41 και Ρ-42, δεν εχουν αφαιρεση.

- Σταμάτημα για έλεγχο σε stop βγάζοντας όλη τη μούρη του αυτοκινήτου στον κάθετο δρόμο
-

:)
Σταυρο και ομως μερικες φορες εινα αναποφευκτο!
Εχω ενα 407 που η μουρη του ειναι δυο μετρα (παπορι ειναι η μ@λ@κια) και οταν ο αλλος εχει παρκαρει ακριβως (και βαλε) στην γωνια ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα βγει η μουρη (ποοοοοοολυ σιγα βεβαια).
Αν ο αλλος περναει γρηγορα και "ξυστα" ο κινδυνος ειναι τεραστιος.
Εχω κλ@σει μεντες ουκ ολιγες φορες (ευτυχως χωρις αλλες συνεπειες εκτος της μυρωδιας!!) ....και το θεμα ειναι οτι ο αλλος τυπικα εχει δικιο.
Και αν ειναι αυτοκινητο ,λες παει στο διαλο λαμαρινες ειναι.
Αν κτυπησεις μηχανακι (παρολιγο!!) θα μπλεξεις και δεν θα φταις ουσιαστικα.

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Ναι ,δώσαμε για παράβαση της γυναίκας μου το δίπλωμα μιας φίλης της πού δεν οδηγεί ποτέ
Δεν μπορούν να εξακριβώσουν ,ακόμη και από κάμερα ,ποιός οδηγούσε
Επιβεβαιωνω.
Βεβαια εγω εδωσα της γυναικας μου, γιατι δεν ηθελε να δωσουμε της κορης μου μην τυχον και το....μαγαρισω!!!
(αναγκαστηκε να το κανει γιατι στον καυγα που ειχαμε να δωσω τι δικο μου , της ειπα οτι εγω δεν οδηγαω χωρις διπλωμα την μηχανη και θα πηγαινε με τα ποδια για ψωνια!!!)

Το παραλογο της υποθεσης με το ενιαιο διπλωμα (moto-auto) ειναι οτι σου το παιρνουν για παρανομια που δεν μπορεις να διαπραξεις με το αλλο μεσον.
Εννοω οτι μου παιρνουν το διπλωμα του αυτοκινητου για κρανος και την μηχανης για ζωνη!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Επιβεβαιωνω.
Βεβαια εγω εδωσα της γυναικας μου, γιατι δεν ηθελε να δωσουμε της κορης μου μην τυχον και το....μαγαρισω!!!
(αναγκαστηκε να το κανει γιατι στον καυγα που ειχαμε να δωσω τι δικο μου , της ειπα οτι εγω δεν οδηγαω χωρις διπλωμα την μηχανη και θα πηγαινε με τα ποδια για ψωνια!!!)

Το παραλογο της υποθεσης με το ενιαιο διπλωμα (moto-auto) ειναι οτι σου το παιρνουν για παρανομια που δεν μπορεις να διαπραξεις με το αλλο μεσον.
Εννοω οτι μου παιρνουν το διπλωμα του αυτοκινητου για κρανος και την μηχανης για ζωνη!!!!!!!!

Ναι,γιατί βλέπουν ότι την παραβατικότητα την <<έχεις>> στο dna σου,οπότε δεν τίθεται θέμα μεταφορικού μέσου,αλλά οδηγού

Για να πάρεις το δίπλωμα πρέπει να κάνεις επιτυχημένα την πρώτη σου παράβαση αφού! :eviltongue:
Που να σε πιάσει μπαλούρδος να σε εξετάζουν στην οπισθογωνία και να μην ξέρει ποιανού το δίπλωμα να πάρει!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Ναι,γιατί βλέπουν ότι την παραβατικότητα την <<έχεις>> στο dna σου,οπότε δεν τίθεται θέμα μεταφορικού μέσου,αλλά οδηγού
Κοιτα...με το αυτοκινητο ειμαι κανιβαλος....με την μηχανη κοτα.
Αρα????

Μου το παιρνουν λογω.....ψυχολογικων προβληματων (διχασμενη προσωπικοτητα):flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Κοιτα...με το αυτοκινητο ειμαι κανιβαλος....με την μηχανη κοτα.
Αρα????

Μου το παιρνουν λογω.....ψυχολογικων προβληματων (διχασμενη προσωπικοτητα):flipout:

Τη λέξη την έβαλα μέσα σε εισαγωγικά,δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε σένα.
Διχασμένη προσωπικότητα δεν είσαι,φοβάσαι τη μηχανή.
Αν της πάρεις τον αέρα και ξεπεράσεις τον φόβο σου,σε βλέπω σούζα στη μία ρόδα,Γλυφάδα-Κηφισιά:flipout:

Re: Απάντηση: Προστιμο για παρκαρισμα

Αληθεια, μια και το θεμα αφορα την αφαιρεση πινακιδων σε πςριπτωση παρανομης σταθμευσης, γνωριζει κανεις να μου απαντησει *υπευθυνα* σε ποιο αρθρο του ΚΟΚ εδραζεται η ανωτερω κυρωση για παραβιαση πινακιδας Ρ-40 (σταση-σταθμευση); Γιατι ουτε στο αρθρο 4 παρ. 11 (80 ευρω διοικητικο προστιμο), ουτε στο αρθρο 104 βλεπω να προβλεπεται τετοια αφαιρεση, μονο στον συνοπτικο συγκεντρωτικο πινακα κυρωσεων που εχουν οι εντυπες εκδοσεις του ΚΟΚ στο τελος τη βλεπω. Αλλα δεν γινεται να μην προβλεπεται σε καποιο αρθρο!

Οκ το βρηκα μονος. Α 103 παρ. 8 του ΚΟΚ. Εχει ειδικη παραγραφο για την πινακιδα Ρ-40. Προσοχη μονο Ρ40. Ρ-39 (σταθμευση) η Ρ-41 και Ρ-42, δεν εχουν αφαιρεση.

Ναι αλλα στην περιπτωση που συζηταμε ηταν μισο αυτοκινητο αν καταλαβα καλα παρανομα παρκαρισμενο (πανω στο πεζοδρομιο) και μισο παρασκαρισμενο στον λεωφορειοδρομο.

Μηπως για αυτο του εβαλαν και το μπονους του περαστε να ακουμπησετε πινακιδες ?

Δεν μου λέτε ρε παλικάρια, έχω στο αμάξι ανάμεσα στην πόρτα και στην θέση του οδηγού ένα καδρόνι 40 πόντους για παν ενδεχόμενο.
Τι παίζει αν σε έλεγχο το βρούνε ?
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια έναν τροχαίο, να κατεβαίνει λαχανιασμένος και κάθιδρος απο το περιπολικό και να θέλει να με πάει αυτόφορο 10 το πρωί για υπερβολική ταχύτητα γιατί πίστευε οτι ήμουν μεθυσμένος και δεν θέλω να το ξαναπεράσω.. :blush:

Τίποτα δεν γίνεται. Κατσαβίδι στο ντουλαπάκι, γρύλο κάτω απο το κάθισμα, μπουλονόκλειδο στην εταζέρα και είσαι ΟΚ... :)

Απλά να θυμάστε να κάνετε αργές κινήσεις, να μιλάτε ήρεμα και καθαρά. Κατα κάποιο τρόπο, να προσπαθείτε να "ηρεμήσετε" τον εκάστοτε αστυνομικό. Ούτε εμείς ξέρουμε αυτούς, ούτε οι αστυνομικοί ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν κάθε φορά.