Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Νασο μου ηρθε στο μυαλο η μερα που πηγα για τεστ στην πεζο για το 307
μα θελω το 14αρι .........οοοοοχι δεν υπαρχει πουθενα, μονο το 16αρι

Φίλοι μου καλημέρα!!!

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Φίλε isovith η άποψή σου είναι-λοιπόν-τα ATC...

θα σημειώσω την συμβουλή σου για τον Hegel και το Unison Unico cd,όταν με το καλό φτάσεις εκείνη η ώρα ...

Nickola καλημέρα...

α αντιπρόσωπος-πράγματι-μπορεί να λέει την αλήθεια...δεν αντιλέγω...όμως-όπως και εσύ συμφωνείς-πως μπορείς ν´αγοράσεις ένα ηχείο (και μάλιστα 3.000 ευρώ..) χωρίς να το ακούσεις με κάποιο τρόπο????

γι αυτό και έγραψα παραπάνω ότι θα ήθελα να κάνω ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων...μπορεί να μην σου καθήσει καλά ,λόγω ηχητικού γούστου...

η εκτίμησή μου είναι ότι ο αντιπρόσωπος δεν ενδιαφέρεται να τα πουλήσει,αλλιώς θα τάχε demo για ακρόαση...

από κει και πέρα ατύχησε η σχέση μου με τα Vienna....τα Mozart ΔΕΝ μου έκαναν "κλικ"...

πέρα από την θολούρα στα χαμηλά είναι θέμα η δυσκολία στο στρώσιμο...ένα άλλο σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουν χαρακτήρα...είχα συνηθήσει αλλιώς ν´ακούω τα cd μου....

Φίλοι μου καλημέρα!!!

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Φίλε isovith η άποψή σου είναι-λοιπόν-τα ATC...

θα σημειώσω την συμβουλή σου για τον Hegel και το Unison Unico cd,όταν με το καλό φτάσεις εκείνη η ώρα ...

Nickola καλημέρα...

α αντιπρόσωπος-πράγματι-μπορεί να λέει την αλήθεια...δεν αντιλέγω...όμως-όπως και εσύ συμφωνείς-πως μπορείς ν´αγοράσεις ένα ηχείο (και μάλιστα 3.000 ευρώ..) χωρίς να το ακούσεις με κάποιο τρόπο????

γι αυτό και έγραψα παραπάνω ότι θα ήθελα να κάνω ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων...μπορεί να μην σου καθήσει καλά ,λόγω ηχητικού γούστου...

η εκτίμησή μου είναι ότι ο αντιπρόσωπος δεν ενδιαφέρεται να τα πουλήσει,αλλιώς θα τάχε demo για ακρόαση...

από κει και πέρα ατύχησε η σχέση μου με τα Vienna....τα Mozart ΔΕΝ μου έκαναν "κλικ"...

πέρα από την θολούρα στα χαμηλά είναι θέμα η δυσκολία στο στρώσιμο...ένα άλλο σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουν χαρακτήρα...είχα συνηθήσει αλλιώς ν´ακούω τα cd μου....

Ξέρεις την προτίμησή μου για τα ATC. Αλλά δεν μπορώ να αποφύγω το παρακάτω σχόλιο.
Είναι δυνατόν,στο σχετικά μεγάλο χώρο του,να ήθελε να οδηγηθούν και να παίξουν με τα 40-50 W τα Vienna;Επειδή τ' έχω ακούσει,πιστεύω ότι ήταν ζήτημα οδήγησης κι όχι στρωσίματος(άν ήταν κι αυτό ακόμα χειρότερα-τι σε φώναξε ν' ακούσεις;.
Ημαρτον!

Καλημέρα Διονύση....

ακριβώς ήμαρτον!!!!

αυτό λέω κι εγώ....

κι εγώ το σκέφτηκα ότι είναι-ίσως-θέμα οδήγησης....τι να πω...ο άνθρωπος δεν ήθελε να πουλήσει...αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω...

όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι-μέχρι τώρα-μου ετοίμαζαν τα ηχεία που ήθελα ν´ακούσω με τον καλύτερο τρόπο....

εδώ έχουμε κάτι άλλο...

παρεπιπτώντος-πράγματι-ο sonneter έβγαζε 30 watt (ο ίδιος ο αντιπρόσωπος μου το είπε στην σχετική ερώτησή μου....γιατί τον ρώτησα,επειδή ψαχνόμουν,επειδή κάτι δεν πήγαινε καλά με τα ηχεία....)

δεν εχω ακουσει τα ΑΤC
αλλα απο τα χαρακτηριστικα που βλεπω δεν κατεβαινουν και πολυ χαμηλα παντα σε σχεση με τον ογκο τους
τι λενε οι κυριοι που γνωριζουν κατι πανω σε αυτο?

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

δεν εχω ακουσει τα ΑΤC
αλλα απο τα χαρακτηριστικα που βλεπω δεν κατεβαινουν και πολυ χαμηλα παντα σε σχεση με τον ογκο τους
τι λενε οι κυριοι που γνωριζουν κατι πανω σε αυτο?

Σοβαρό χαμηλό σε ATC από το 50άρι και πάνω κατά την γνώμη μου.Σου δίνουν τα μικρότερα την αίσθηση πως ότι δεν μπορούν να αποδώσουν άριστα το κόβουν τελείως.Βέβαια όπως είναι γνωστό συνήθως τα ηχεία της εταιρίας αυτής θέλουνε ρεύματα για να παίξουνε όπως πρέπει.

Λέγοντας τα παραπάνω τα ηχεία που αρέσανε στον Νάσο πρέπει να είναι ένας καλός συγκερασμός των παραπάνω.Είναι προφανώς ευκολότερα από ότι συνηθιζότανε στην οδήγηση και στο χαμηλό είναι αξιοπρεπέστατα.Μην ξεχνάμε και την κατηγορία τιμής.Μην περιμένουμε χαμηλό όπως το 50άρι..

Οι απόψεις αυτές καθαρά χομπίστικες και όχι τεχνικής φύσεως όπως βλέπετε έπειτα από ακροάσεις που έχω κάνει περιστασιακά..Δεν έχω "ζήσει" με κανένα ATC ποτέ..Προς αποφυγίν παρεξηγήσεως..

Μην ξεχνάμε,ότι η "μικρή" σειρά της ATC είναι ακουστικής ανάρτησης.Η τεxνοτροπία αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά κι αρκετά προβλήματα.Ετσι τα σχετικά μειωμένα μπάσσα είναι αναμενόμενα-μετρήθηκε στα 35 Hz.Το ίδιο η χαμηλή ευαισθησία(81,5 db για το ATC 40,ενώ πέφτει και στα 5,5 ohm-μετρήσεις απο το Hi Fi News).

Το θέμα είναι ότι στα λεφτά του,ότι κάνει το κάνει πολύ καλά(όσο λίγα άλλα ηχεία),παίζοντας πολύ ισορροπημένα και χωρίς ψεύτικους εντυπωσιασμούς,αρκεί να του δώσεις υψηλής κλάσης ενισχυτικά και πηγή...

Εξάλλου,πόσα ηχεία και σε τι τιμή μπορούν να τα κάνουν όλα καλά;

Τα ATC δεν είναι δύσκολα φορτία, όπως συχνά-πυκνά λέμε...
Αναίσθητα είναι, με αποτέλεσμα να ζητούν ισχυρό ενισχυτή για να πιάσουμε κάποιες εντάσεις.
Έτσι και αλλιώς, σε ένα κόσμο γεμάτο bass reflex ηχεία, λογικό είναι να αισθανόμαστε ότι μας "λείπει" το "μπάσο", γιατί στα κλειστά τύπου ηχεία δεν ακούμε τους συντονισμούς της "τρύπας" και τη "βρωμιά" που έρχεται από αυτή και το θεωρούμε "μπάσο" :-(

Καλημέρα σε όλους...

σας ευχαριστώ για τις σημειώσεις σας σχετικά με τα ATC...ο ήχος τους μου ταιριάζει...δεν θέλω ψευτο-εντυπωσιασμούς...

θυμηθείτε ότι ζω τόσα χρόνια με τα Spendor....

και φυσικά ΔΕΝ μπορούμε τα συγκρίνουμε τα 50άρια ATC των 6.500-7000 ευρώ...είναι άλλη κατηγορία...

Καλημέρα επίσης...

Αν το σκεφτείς ATC & Spendor, δεν έχουν και πολλά κοινά...
Η ATC παίζει με τη στιβαρότητα της καμπίνας της, τα Spendor χρησιμοποιούν την καμπίνα τους, συμβάλλει στο απότέλεσμα, η ATC απαιτεί μεγάλο ενισχυτή, η Spendor όχι (π.χ. το 8άρι, το 2/3 κλπ, μπορεί να λειτουργήσει με 30άρι ενισχυτή, παρουσιάζοντας τον "καλό" του χαρακτήρα και ψιλοκρύβοντας τις αδυναμίες οδήγησης, το ATC όχι), η ATC ακολουθεί τον ήχο της εποχής, έχοντας πάντα κατά νου τον παραδοσιακό της ήχο με σύγχρονες "πινελιές", η spendor έχει "κολλήσει" στο παρελθόν (αν και αναφέρουν "πηγές" του εξωτερικού, ότι τα νέα της μοντέλα θα είναι πολύ "σύγχρονα" και ώς εμφάνιση και ως ήχο, θα δουμε και θα ακούσουμε...) κλπ

Συμφωνείτε?

Και τα δυο είναι σχεδιασμένα με την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο στόχο...Να αναπαράγουν πιστά την ηχογραφημένη μουσική...

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Καλημέρα επίσης...

Αν το σκεφτείς ATC & Spendor, δεν έχουν και πολλά κοινά...
Η ATC παίζει με τη στιβαρότητα της καμπίνας της, τα Spendor χρησιμοποιούν την καμπίνα τους, συμβάλλει στο απότέλεσμα, η ATC απαιτεί μεγάλο ενισχυτή, η Spendor όχι (π.χ. το 8άρι, το 2/3 κλπ, μπορεί να λειτουργήσει με 30άρι ενισχυτή, παρουσιάζοντας τον "καλό" του χαρακτήρα και ψιλοκρύβοντας τις αδυναμίες οδήγησης, το ATC όχι), η ATC ακολουθεί τον ήχο της εποχής, έχοντας πάντα κατά νου τον παραδοσιακό της ήχο με σύγχρονες "πινελιές", η spendor έχει "κολλήσει" στο παρελθόν (αν και αναφέρουν "πηγές" του εξωτερικού, ότι τα νέα της μοντέλα θα είναι πολύ "σύγχρονα" και ώς εμφάνιση και ως ήχο, θα δουμε και θα ακούσουμε...) κλπ

Συμφωνείτε?

Eτσι.Τα μεγάλα Spendor όπως έχω ξαναγράψει μου αρέσουν πολύ-ιδιαίτερα με λάμπα.Αλλά πολύ μπαούλα ρε παιδί μου...

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Και τα δυο είναι σχεδιασμένα με την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο στόχο...Να αναπαράγουν πιστά την ηχογραφημένη μουσική...
Μα ολες οι εταιριες κατασκευης ηχειων υψηλης πιστοτητας αυτο τον στοχο και σκοπο δεν εχουν? Απλα απο πλευρας φιλοσοφιας σχεδιασης atc και spendor δεν εχουν και πολλα κοινα.

Ουδεμία σχέση έχει ο ήχος της ATC με την Spendor.
H παλιά πλέον Spendor έχει χρωματισμένο ζεστό ήχο, για νεοεισερχόμενους και μεγάλες ηλικίες, προσπαθώντας να είναι "ευκολη" στα αυτιά.Πριν 1-2 δεκαετίες´ήταν ωραίος ήχος...πλέον ξεπερασμένος......με τη σειρά S8, S9, κλπ "εκσυγχρονίστηκε". Ομως η Spendor που ξέρατε-με είναι παρελθόν, δεν υπάρχει πλεον Spencer & Dorothy, την πούλησαν την εταιρεία και αυτό φαίνεται και θα φανεί στον ήχο της. Φυσικά δεν είναι και κακό μια εταιρεία να αλλάζει χέρια, φιλοσοφία, ήχο, κλπ η εξέλιξη δεν σταματά, φθάνει να το ξέρει ο καταναλωτής. Για παράδειγμα τα νέα ηχεία της Quad κατά γενική παραδοχή είναι καλύτερα από τα προηγούμενα στα σημεία κι ας τα πήραν Κινέζοι. (βέβαια οι λάτρεις του Vintage ήχου μπορεί διακαιολογημένα να διαφωνούν).

Τα ATC είναι άλλη ιστορία, θεωρώ πολύ καλύτερα και διαφορετικά από Spendor. Αλλά σε όλα αυτά υπάρχει πάντα το προσωπικό γούστο και το τι θέλει να ακούει κάποιος. Σαφώς πιο ώριμη επιλογή, αλλά μην "τσιγκουνευτείς" στα συνοδά.

Και η σειρά Domus της Sonus Faber πολύ καλή. Επίσης γράφτηκε ότι έρχονται τα Ascendo, πρόκειται για πολύ καλη περίπτωση άκουσε κι αυτά όταν έλθουν, φαντάζομαι στην έκθεση θα παρουσιαστούν.

Καλή συνέχεια Νάσο.

ΚΟΨ σε ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σου...

εννοείται ότι η σειρά Domus της Sonus Faber είναι πολύ καλή...μακάρι νάχαμε πάντα τέτοιου είδους διλήμματα...

..για να διαβάσω το θέμα με τα Ascendo...

Μα... δεν υπάρχει Ascendo στα 3.000 !!!

Εκτός και αν εννοείτε τα βάσης, καλοφτιαγμένα μεν αλλά -προσωπική γνώμη- άσχημα...