Εστω και με καθυστερηση -και λογω καυσωνα- τελικως καταφερα και εκανα αρκετες δοκιμες με το DCG3 (και με τελεστικα) και μπορω πλεον,
να μεταφερω καποιες γενικότερες προσωπικες μου εκτιμήσεις για τον προενισχυτη.
Βασικα δοκιμασα 5 διαφορετικα τελεστικα επανω στο DCG3.
Τα AD823, OP275, LME49720, OPA2227 και OPA2134. Ειχα και ένα 6ο που ειχα βγαλει από μια essence, το JRC2114 αλλα δεν ειχα άλλο κουραγιο, αν και δεν είναι κατι σπουδαιο ούτως η' αλλως.
Το αρχικως προτεινομενο AD823 δεν ηταν κακο, ομως καπως κρατημενο ηχητικα, ισως και λιγο βαρυ σε σχεση με αλλα,παρολα αυτα ηταν πολυ μουσικο.
Το 275 που είναι και προσωπικα το καλυτερο μου οπου το εχω χρησιμοποιησει, εδω δυστυχως "πατωσε", ηταν στεγνο, λεπτοηχο με οχι και πολυ καθαρο ηχο.
Το 49720 εβγαλε τελειως λαμπατο χαρακτηρα όχι απαραίτητα με την καλη εννοια του ορου. Πολύ ευφωνικος χαρακτήρας με μειωμενη εκταση των υψηλων και λιγο θολο.
Χαμηλο χαλια, πολυ φουσκωμενο και αργο.
Το OPA2227 τα πηγε πολύ καλυτερα από τα προηγουμενα με πιο ισορροπημενο ηχο σε ολο το φασμα, πολύ μουσικο χαρακτηρα και καλυτερο χαμηλο από τα προηγουμενα.
Τελος το OPA2134 ηταν και το καλυτερο απο ολα και φυσικα εμοιαζε πολυ οπως ηταν φυσικα αναμενομενο με το OPA2227 αλλα ηταν πολυ πιο ανοιχτο ηχητικα και ακομα πιο βελτιωμενο σε ολο το φασμα με απιθανο χαμηλο.
Εν ολιγοις το DCG3 με το OPA2134 επανω, ειναι σκετη απολαυση. Ηχος αμεσος, ρεαλιστικος, ταχύτατος καλοκουρδισμενος με χαμηλο εκπληκτικο και παραλληλα τοσο μουσικο και εθιστικο χαρακτηρα που σε κανει να "κολλας" μαζι του ατελειωτα.
Εχει βεβαια και καποια σημεια που μειονεκτει, πχ οπως η αναλυση και η πληροφορια στο βαθος της σκηνης, παντα ομως σε σχεση με προενισχυτες
reference κατηγοριας.
Το DCG3 αν ειχε βγει στο εμποριο απο καποια αρκετα επωνυμη εταιρια ανετα θα πουλιοταν στα 5-6 χιλιαρικα και θα μιλουσαν ολοι για
giant killer κιολας.
Σίγουρα το ποτενσιόμετρο 10Κ ανοίγει πιο εύκολα ένταση από ότι το 20Κ αλλά και 23 βήματα δεν είναι πολλά ειδικά όταν το κέρδος είναι σε μεγάλη επάρκεια για κάποιο δεδομένο σύστημα. Αν τον χρησιμοποιήσεις μόνο για Line Level Preamp μπορείς να τον κάνεις και 2Χ χωρίς να σου λείψει δύναμη.
Τελικως δοκιμασα το 2Χ αλλα εχασε σε διαυγεια και γενικα μου ακουγοταν καπως αδιαφορο ηχητικα και λιγο στεγνο ισως ? Εδώ δεν ξερω όμως ποια ηταν η κυρια αιτια του όχι καλου αποτελέσματος, δηλαδή ισως να φταιει το μειωμενο gain αλλα ισως και να φταινε οι αντιστασεις που χρησιμοποιησα. Δλδ, ηδη στο gain χρησιμοποιώ τις ιαπωνικες Akane για το 3Χ και για να ριξω το gain όμως επειδή δεν ειχα αλλες προσεθεσα Dale αντιστασεις τις οποιες δεν συμπαθω καθολου γιατι -παντα προσωπικα- μου "ακουγονται" στεγνες με λιγο (εως πολύ) γκριζο ηχητικο χαρακτηρα.
Δεν ξερω δεν θα ορκιστω για το ποιο φταιει περισσοτερο τελικα, σιγουρα όμως κατεληξα ότι το 3Χ ακούγεται πολύ καλυτερα. Ειδικα με το πικαπ είναι τελειο το gain, στο ψηφιακο με βασανιζει περισσοτερο λογω των 5v εξοδο και των 128dB S/N. Όμως το ψηφιακο το χρησιμοποιώ σπανια οποτε δεν με ενδιαφερει και πολυ.
Πολλά καλώδια "φουντωτά" βλέπω ακόμα, φαντάζομαι θα τα στρίψεις και κοντύνεις πάραυτα.
Χαλι μαυρο είναι, τα παρα-αφησα αλλα επειδή ειναι εσωτ. καλωδιωση της Siltech και λυπάμαι να τα κοψω γιατι δεν μπορω να τα ξαναβρω (νομιζω δεν πωλουνται στο εμποριο) απλα θα τα συστρέψω μεταξυ τους τουλαχιστον για να μη δειχνουν τοσο χαλια.
Τελος να πω κι εγω ένα μεγαλο respect και πολλα συγχαρητηρια για αυτό το μεγαλο δωρο γενικοτερα στην audiophile κοινοτητα. :worshippy:
Και να κλεισω με ένα τελευταιο οφτοπικ όμως ερωτημα, παιζει να μπορει και το SFSP να υλοποιηθει σε balanced μορφη όπως και το DCG3 ?

fftopic:
:2thumb22sup: