Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Επειδη ειναι λιγο εξεζητημενα αυτα τα τρυπανακια, βαλε 'τρυπανι CYL-9 ceramics' και δες μια λιστα του skroutz να δεις τι υπαρχει κοντα σου.

Λοιπόν, σήμερα πρωί πρωί στο χωριό, δοκίμασα το εργαλείο για μπάλες. Έβγαλα μία 15 mm και μία 25 mm. Η πρώτη βγήκε πολύ ωραία, η δεύτερη μου βγήκε λίγο παρακεντρη, γιατί όταν το γύρισα ανάποδα το ξύλο δεν το έβαλα μάλλον σωστά. Το ξύλο είναι οξυά και το κόβει σαν βούτυρο.
Με λίγη προσοχή πιστεύω ότι κάνει δουλειά. Επίσης υπάρχουν και παρόμοια κοπτικα, χωρίς το τρυπάνι για τόρνο, όπου εκεί πιστεύω ότι θα βγαίνω πολύ καλύτερα η μπάλα...
490cc3d45ae619403d52f991ba532288.jpg
7ea8603497142b94ba88ecaad1ea3d57.jpg
59a77049dc1a79600c42e8bcadb1859b.jpg
a74dbeb5f1d11dd4c8e4c98940cc48eb.jpg
1d4fa074d7ed91b277b0b1c7ec388afb.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σε προσφατο τεστ που εκανα με τρυπανια μπετου το CYL-9 ειχε μεχρι και 10 δευτερολεπτα διαφορα στον χρονο διατρησης απο τα απλα τρυπανια για μπετον παλι της Bosch. Μιλαμε για τεραστια διαφορα.

Αρα το ειδες και εσυ οτι εχει μεγαλη διαφορα.....

Θα παρω ενα 6αρη ceramics και εγω....

Nαι το ειδα, το ανεφερα μαλιστα αναλυτικα στα αποτελεσματα των τρυπανιων για μπετον/πετρα που εκανα πριν καμμια βδομαδα. Συγκρινα αρκετους τυπους κοινων και SDS τρυπανιων.

Ωραίος Παμπλίτο...
Ξεκίνα τώρα τα κομπολογάκια... Με υγρό γυαλί θα φτιάξεις παπάδες!

Δεν το πήρα για κομπολόγια. Ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω ποδαράκια από μπαλίτσες, καθώς και φινιαλ και τότε το θυμήθηκα.
2dac674a75239f567fdb0f38564bdd3f.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλη ιδεα Παυλο!!
Και η ´ζωνη' στη μεση που αφηνει το φρεζακι κατα την κοπη μπορει να ειδωθει σαν 'σχεδιο'.

Σήμερα παρέδωσε πνεύμα το Bit silverline 6mm (από εργαλειόγατο). Ξεκινάω ένα πέρασμα 5 χιλιοστά βαθύ σε ελάτη και αφού έβγαλε τα πρώτα 15 εκατοστά, κόπηκε. Δεν το είχα δουλέψει και ιδιαίτερα πολύ, ίσως τα 5 χιλιοστά βάθος "με την μία" να ήταν πολλά ακόμα και για μαλακό ξύλο.

Μετά την αντίστοιχη αποτυχία με το μπιτ 1/2" αντιγραφής όπου έγινε φύλλο και φτερό το ρουλεμάν, και το σετ τρυπάνια φρέζας πολύ μέτριας ποιότητας, νομίζω τελείωσα με αυτήν την μάρκα...

20190407_1147011_zpsbqzvehhr.jpg

Δημήτρη μήπως το πήγες πολύ γρήγορα;
Βέβαια με 2,5 ούτε καλό τρυπάνι δεν αγοράζεις, πόσο μάλλον μπιτ για ρούτερ.
Και είναι και επικίνδυνο στις στροφές που γυρίζουν αυτά.

Η κανονική ταχύτητα που κόβω πάντα (τον ρυθμό τον έχω αντιγράψει από τα μεγάλα κεφάλια του youtube). Για την τιμή έτσι είναι όπως τα λες. Το ξενέρωμα είναι να μένεις στα μισά της δουλειάς Κυριακή πρωί που είναι και τα μαγαζιά κλειστά. Με τα μικρής διαμέτρου ίσια μπιτ, κάνω μόνο αυλάκια οπότε μεταξύ μπιτ και μάστορα υπάρχει το ξύλο. Φυσικά πάντα μάσκα προστασίας (και ωτοασπίδες) από συνήθεια - η κίνηση γίνεται μηχανικά πριν πατηθεί το "on".

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Η κανονική ταχύτητα που κόβω πάντα (τον ρυθμό τον έχω αντιγράψει από τα μεγάλα κεφάλια του youtube). Για την τιμή έτσι είναι όπως τα λες. Το ξενέρωμα είναι να μένεις στα μισά της δουλειάς Κυριακή πρωί που είναι και τα μαγαζιά κλειστά. Με τα μικρής διαμέτρου ίσια μπιτ, κάνω μόνο αυλάκια οπότε μεταξύ μπιτ και μάστορα υπάρχει το ξύλο. Φυσικά πάντα μάσκα προστασίας (και ωτοασπίδες) από συνήθεια - η κίνηση γίνεται μηχανικά πριν πατηθεί το "on".

Σωστός !

Από τα μπιτ του banggood είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής - δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ ακόμα για να έχω και την πιο έγκυρη άποψη.

Μια δοκιμη που εκανα σε τρυπημα γυαλιου (tempered glass) κατεληξε σε ηχηρη καταστροφη..!!

46839471294_1640d42d72_b.jpg

Το λαθος δικο μου. Λεπτομερειες αργοτερα μαζι με τις επιτυχημενες δοκιμες και τα ειδικα τρυπανακια γυαλιου.

Μια δοκιμη που εκανα σε τρυπημα γυαλιου (tempered glass) κατεληξε σε ηχηρη καταστροφη..!!

[/IMG]

Το λαθος δικο μου. Λεπτομερειες αργοτερα μαζι με τις επιτυχημενες δοκιμες και τα ειδικα τρυπανακια γυαλιου.

Μιχάλη γυαλιά,γάντια,καί κράνος !!!!!

...συν φορμα ολοσωμη μαζι με ωτοασπιδες :)

Οταν σπαει τετοιο ειδος γυαλιου ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
Δεν πεταχτηκε τιποτα, δεν σκορπισε τιποτα, ολα εγιναν μικρα ελαχιστα κομματακια τα οποια μαζευτηταν αμεσα με ενα φαρασι.

Προσοχή Μιχάλη....!!!!
Το γυαλί είναι άτιμο πράγμα...προστασια πάνω από όλα...
Τι είδος τρυπανιου δοκίμασες...;

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Συγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι τρυπάει το tempered glass. Πάντα θα μαζεύεις κομμάτια...

χεχε, ακριβως ετσι, το βρηκες!! Δεν τρυπαει αυτου του ειδους το γυαλι. Το ανεκαλυψα αργα και με τον δυσκολο τροπο :))

Η τρυπα πηγε να γινει στο κατω δεξια ακρο και το γυαλι "εξερραγει" στην αρχη μολις του τρυπηματος.
46839472834_b8701ba85b_c.jpg

Το τρυπανακι ηταν ο τυπος του CYL-9 ceramics, τα τρυπανια με κεφαλη βελους, αλλα η κινεζικη εκδοση, φαινεται στην φωτο, των 3 μολις χιλιοστων.

Εχοντας ακομα μια εμπειρια με το tempered glass προχωρησαμε στο κανονικο γυαλι ~6μμ οποτε τα πραματα επανηλθαν στα γνωριμα λημερια.

Εδω ενα τρυπανι γυαλιου 4μμ πανω στην κινηση. Ο αφρος εχει δημιουργηθει απο το νερο που μπηκε σαν λιπαντικο.
46839472174_fffd4afc13_z.jpg

Δεν δοκιμασα το CYL-9 ceramics αφου ξερω οτι αν τρυπησει το κινεζικο καλα το γυαλι, το CYL-9 θα το τρυπησει καλυτερα και γρηγοροτερα.

Η διαδικασια ειναι αρκετα πιο αργη απο την διατρηση πλακιδιου. Θελει υπομονη και την δευτερη ταχυτητα του τρυπανιου, ειτε αναλογα τι ταχυτητα θελει το τρυπανι που εχετε.
Η τρυπα με πηρε περιπου 1.5 με 2 λεπτα με τρυπανακι 4μμ σε γυαλι 6χιλιοστων.

Η τρυπα βγηκε πολυ καλη με το κινεζικο τρυπανακι.
47510327972_ed9bc2f802_z.jpg

Για ανοιγμα μεγαλυτερης τρυπας σε γυαλι, πχ. 8μμ, συνισταται να ανοιχτει μια μικρη τρυπα οδηγος των 3 η 4μμ, και μετα απο πανω να χρησιμοποιηθει το μεγαλο τρυπανι.
Η διαδικασια θα ειναι πιο συντομη απο το να επιχειρησει κανεις να ανοιξει μια τρυπα 8μμ μονομιας. Το τρυπανι των 8μμ χρειαστηκε μολις 30 δευτερολεπτα για να μεγαλωσει την τρυπα.

Εδω η μεγαλωμένη τρυπα των 8μμ και το τρυπανι των 8μμ. Πανω απο την τρυπα ειναι η προσπαθεια για να ανοιξω κατευθειαν τρυπα 8μμ αλλα θα με επαιρνε αρκετη ωρα.
33688272078_5edc6b73ca_z.jpg

46839471294_1640d42d72_b.jpg

Αυτο το γυαλι ειναι περιεργο πραμα. Μια φορα ειχα βγαλει του φουρνου να το καθαρισω και μου επεσε με τη γωνια απο 2mm (κυριολεκτικα) υψος. Εμεινα να κραταω δυο κομματακια στις ακρες με το υπολοιπο σε κομματια στο πατωμα. Το κοιταζα καλα-καλα, σιγουρος οτι καποιος το πυροβολησε... 😛
Κατι με εσωτερικη πιεση που εχουν απο κατασκευης κτλ κτλ. Υπο συνθηκες και σε συγκεκριμενα σημεια δεν αντεχει ουτε μNt πιεσης. Του διαβολου πραματα.
Τρυπιεται αυτο, γενικα;