The incredible Sony MH1 /MH1c!

Επ, περίμενε!
Το πρώτο βήμα (σφάξιμο) είναι εύκολο.
Μετά θέλει, αναπτήρα (ζέσταμα), τράβηγμα τις άκρες, ζέσταμα των άκρων με κολλητήρι και σωστή εφαρμογή σιλικόνης (πιστόλι) για μόνωση, εφαρμογή θερμοσυστελλόμενου και ξανά αναπτήρα για συρρίκνωση και ομοιογενοποίηση της σιλικόνης γύρω από τα σημεία κόλλησης! Το τελευταίο είναι και το δυσκολότερο βήμα!! Η μαγκιά είναι να προκύψει κάτι το οποίο επ'ουδενί δεν θα ενοχλεί στο αυτί.

που μενεις να μου το φτιαξεις,καλα μιλαμε με απογοητευσες εντελως.
και να σου πω πιανουν τα χερια μου εδω κοτζαμ ylod εφτιαξα sto ps3 με (φλογοβολο) αλλα δεν μου βγαινουν οι κολησεις,δεν χω σταθερο χερι μαλλον

Σταύρο, αν έφτιαχνες ένα οδηγό για το "σφάξιμο" κι' αν τον συνόδευες μάλιστα με ένα βιντεάκι στο Youtube...
Θα σου είμαστε ευγνώμονες! :worshippy:

Ζητάμε πολλά; :rolleyes:

Μόλις παρέλαβα κι εγώ ένα (με 8.90 λίρες, θα ήταν αμαρτία να μην δοκίμαζα έστω!).

Δεν έχω πρόχειρο tire-up στο σπίτι, κρατώντας πατημένο το κουμπί κατάλαβα στα 5 δεύτερα μεγάλη διαφορά, ακούγοντας από το κινητό, και μάλιστα όχι σε κομμάτι με μπάσα (adagio sostenuto της Hammerklavier). Ευχαριστώ! Δεν είμαι της μοντιφιάς ή ιδιαίτερα απαιτητικός, πειράζει να περιοριστώ στη λύση του tire-up?

Σταύρο, αν έφτιαχνες ένα οδηγό για το "σφάξιμο" κι' αν τον συνόδευες μάλιστα με ένα βιντεάκι στο Youtube...
Θα σου είμαστε ευγνώμονες! :worshippy:

Ζητάμε πολλά; :rolleyes:

Sonus, θα προσπαθήσω να ετοιμάσω βίντεο όταν παραλάβω το δεύτερο σετ ΜΗ1.
Ειδάλως θα ετοιμάσω tutorial με φώτο.:2thumb22sup:

Ιδεατά, τα ακουστικά μετά την ανακαλωδίωση θα πρέπει να φοριούνται όπως στην παρακάτω φώτο.
Με την χρήση του συγκεκριμένου (σιλικονούχου) καλωδίου αλλά και τη χρήση κλιπ κάτω από το λαιμό (χαλαρά, όχι σφιχτά), η άνεση κατά την ακρόαση είναι δεδομένη και τα ακουστικά δε βγαίνουν με τίποτα (απορώ γιατί τόση φασαρία στο διαδίκτυο με το μαμά καλώδιο)!!! Ήμουν τυχερός στην δικιά μου κατασκευή. Το πέτυχα με τη μία...

Attachments

• DSC_0668.jpg
    DSC_0668.jpg
    140.3 KB · Views: 336
μόλις φόρεσα τα 650 - μετά την ακρόαση του αγαπημένου bring on the night (Police) με τα ΜΗ1 - και τα ξαναέβγαλα (τα 650!) ....
Το μπάσο των ΜΗ1 μου "θύμισε" βιαστικά αυτό των LCD2 (ιεροσυλία? - μη βαράτε!). Κάτι μαγικό κάνει αυτό το ακουστικό ρε παιδί μου...
Η πλάκα είναι ότι δε τίθεται θέμα οδήγησης από τον ενισχυτή.

Κατι δε μου καθεται καλα αν ενα ζευγαρι in ear τοσο οικονομικο προτιμαται απο τα hd650 που οδηγουνται σωστα :hmmmm:

Πρεπει να πω οτι μου εχουν εξαψει την περιεργεια,αλλα δυστυχως δε με βολευουν αυτου του ειδους τα ακουστικα...

Να ρωτησω κατι,και συγγνωμη που πιθανως να εχει απαντηθει αυτο προηγουμενως,αλλα υπαρχουν αρκετες σελιδες πισω για αναζητηση...

Αν θελησω να αγορασω ενα τετοιο μοντελο,βρισκεται καπου σε κανα public/plaisio/sony centre κτλ? Και ποιο μοντελο πρεπει να αναζητησω για να μην κανω τα κολπα με τα πατημενα κουμπια κτλ κτλ...
Ισως να χτυπουσα κανα ζευγαρι να εδινα μια δευτερη ευκαιρια σε αυτου του τυπου μοντελα,και αν παλι δεν...να τα εκανα δωρακι σε καποιον αλλο στην τελικη.

Δοκίμασε pc1.gr αλλά θα τα βρεις σε retail price (30+ e).
Θα πάρεις το MH1 (με το πράσινο λόγο της Sony Ericcsson) για κινητό 2011 και πίσω (π.χ. Sony Ericsson), ή το MH1c για νεώτερα κινητά.
Αν δεν σου αρέσουν τα ΙΕΜ γενικότερα, δεν θα σ' αρέσουν ούτε αυτά, δυστυχώς.
Από ήχο όμως (εφόσον περάσεις το σκόπελο της άνεσης), και εφόσον τα οδηγήσεις σωστά, θα πάθεις τη πλάκα σου!

Α 30+ εχουν,πως καταλαβα εγω οτι εχουν καπου 10 ευρω

Δε παιζουν οπως λετε καλα κατευθειαν απο ipod?

Για 30 ευρω παντως χλωμο,ισως αν τα βρω καμια 15αρια το πολυ ευρω σε κανα μαγαζι.

Τωρα για την ανεση...καποιες λιγες φορες δε μου αρεσε η εφαρμογη των in ear.Εχουν πολλα μεγεθη tips στη συσκευασια?

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη και παλι που ρωτω πραγματα που εχουν ξαναειπωθει.

Δεν ξέρω εάν οδηγούνται σωστά, πάντως (με το απλό tire-up) κατευθείαν στην έξοδο του κινητού μου είχαν τεράστια διαφορά με τα samsung των 20 ευρώ που χρησιμοποιούσα.

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Α 30+ εχουν,πως καταλαβα εγω οτι εχουν καπου 10 ευρω

Δε παιζουν οπως λετε καλα κατευθειαν απο ipod?

Για 30 ευρω παντως χλωμο,ισως αν τα βρω καμια 15αρια το πολυ ευρω σε κανα μαγαζι.

Τωρα για την ανεση...καποιες λιγες φορες δε μου αρεσε η εφαρμογη των in ear.Εχουν πολλα μεγεθη tips στη συσκευασια?

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη και παλι που ρωτω πραγματα που εχουν ξαναειπωθει.

30 έχουν στο φθηνότερο κατάστημα στη χώρα μας (το ξεπούλημα του στοκ), 8,90 λίρες η φθηνότερη τιμή από ebay (σχεδόν 11 ευρώ). Μην το σκέφτεσαι, 1 εβδομάδα κάνουν να έρθουν, από Αγγλία. Ήρθαν με 7 ζευγάρια tips (4 πράσινα, 3 μαύρα)

Last edited:
Δεν εχω ασχοληθει ποτε με αγορες μεσω διαδυκτιου.
Οκ θα το σκεφτω και αν το αποφασισω θα τα παραγγειλω εστω μεσω καποιου γνωστου μου εδω.
Ευχαριστω και παλι :-)

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Δεν ξέρω εάν οδηγούνται σωστά, πάντως (με το απλό tire-up) κατευθείαν στην έξοδο του κινητού μου είχαν τεράστια διαφορά με τα samsung των 20 ευρώ που χρησιμοποιούσα.

Εγώ το πάω λίγο παραπέρα: οδηγούμενα σωστά δεν επιθυμείς τίποτα περισσότερο (κυριολεκτικά!), με τα αυστηρότερα κριτήρια. Ο ήχος του τα έχει όλα, ενώ οι όποιες αδυναμίες του είναι πολύ δύσκολα διακριτές.

Χάρη στο συγκεκριμένο thread και των πολύ καλών reviews που υπάρχουν στο net για τα Sony MH1/MH1c, τα παρήγγειλα κι εγώ από Ebay (τα σκέτα MH1) ενώ εχτές τα παρέλαβα.
Σε μια πρώτη ακρόαση μου φάνηκαν αρκετά ισορροπημένα χωρίς κανένα σημαντικό ελάττωμα. Σε σχέση με κάτι μεγάλα ακουστικά Sennheiser που έχω το μόνο που υστερούν είναι η στερεοφωνική εικόνα, δηλαδή τους λείπει λίγο ο αέρινος ήχος και η τριδιάστατη ηχητική εικόνα.

Όσον αφορά την ανακαλωδίωση, νομίζω οτι δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο forum οτι τα ακουστικά παίζουν μια χαρά χωρίς καμία προσαρμογή ή ανακαλωδίωση αν συνδεθούν σε φορητό music player, κάρτα ήχου, headphone amplifier και ο,τιδήποτε άλλο εκτός από συσκευή που δέχεται μικρόφωνο και ακουστικά μαζί με τριπλό καρφί.
Συγκεκριμένα και στο φορητό player μου (Colorfly C3) και στο USB DAC/AMP "Ibasso D-zero" παίζουν μια χαρά, μόνο στο android κινητό και tablet που έχω πρέπει να είναι πατημένο το μεσαίο κουμπί για να ακούγεται σωστά ο ήχος.
Όμως αυτό δε με ενδιαφέρει και τόσο μιας και οδηγούνται οριακά από αυτές τις συσκευές.

Πάντως για όποιον θέλει να τα έχει φτιαγμένα για android, υπάρχει εκτός των άλλων λύση plug-n-play: Ο αντάπτορας Fiio LU1.
Αναφέρουν χρήστες οτι δουλεύει στην προκειμένη περίπτωση κι έτσι τον παρήγγειλα από Amazon πριν παραλάβω τα ακουστικά (τελικά μάλλον δε θα μου χρειαστεί).

Θα ενημερώσω με νέο post όταν τον παραλάβω και τον δοκιμάσω.