Το νήμα της τάξης Δ

Ειδα οτι οι τελικοί της Fosi κοινό κοινό τροφοδοτικό και για τα δύο μονομπλοκ το οποίο έχει ισχύ 480w/10A..
Άρα με το επόμενο στάδιο διαμοιρασμού της ισχύος του τροφοδοτικού με την διπλή έξοδο έχουμε 240w / 48v/5A...

Εγω αν τους είχα έβαζα ξεχωριστά τροφοδοτικά ανά μονομπλοκ δηλαδή δύο τροφοδοτικά (ένα για κάθε τελικό) για να παίξουν ακόμα πιο ξεκούραστα τα τροφοδοτικά και οι τελικοί.. (έτσι θα ακούσεις αλλά πράγματα) και οι θερμοκρασίες των τελικών θα πέσουν πιο κάτω αφού θα παίζουν ποιο άνετα...

Το θέμα είναι αφού το τροφοδοτικό είναι κοινό, βγάζει 120w/8Ω / 48v/5A, 160w/6Ω / 48ν/5Α...
Στα 32v/5A / 55w/8Ω
32ν/5Α / 100w/4Ω...

Εχει μετρήσει κανένας πόσα βόλτ βγάζει το τροφοδοτικό;

Το ωραίο είναι ότι έχει DIP8 με 2x 5532 και εκεί μπορούμε να παίξουμε με άλλα ολοκληρωμένα ώστε να πάρουμε άλλον καλύτερο ήχο...🙂

Όταν θα τοποθετήσετε τα νέα τροφοδοτικά και αν ως τότε δεν έχει πωληθεί ο Primare και αν θελετε, ειδοποιηστε με να τον φέρω ώστε ν' ακούσουμε αν ο παλιός είναι αλλιώς η αν ο νέος είναι ωραίος.
Εννοείται,με τα ATC.

Last edited:
  • Wow
Reactions: Busoni
Έχει ενδιαφέρον όταν ζητούν "κόντρα" από ένα set τελικών των 289 ευρώ με έναν τελικό πολλαπλάσιας τιμης ....
Έτσι βγαινουν τα συμπεράσματα του "παλιού" και των "νέων" ; 😁

• Haha
  • Like
Reactions: Busoni and superfly
Έχει ενδιαφέρον όταν ζητούν "κόντρα" από ένα set τελικών των 289 ευρώ με έναν τελικό πολλαπλάσιας τιμης ....
Έτσι βγαινουν τα συμπεράσματα του "παλιού" και των "νέων" ; 😁
Μην τα "γυρίζεις" τώρα!
Με τα νέα τροφοδοτικά,η τιμολογιακη ψαλίδα θα μικρύνει.
Το δίλημμα είναι Τεχνολογια-στην Τάξη Δ που μετρά καθοριστικα,δεν είναι mosfets εναντίον διπολικων-εναντιον χαρακτηριστε το όπως θέλετε.

Μην τα "γυρίζεις" τώρα!
Με τα νέα τροφοδοτικά,η ψαλίδα θα μικρύνει.
Το δίλημμα είναι Τεχνολογια-στην Τάξη Δ που μετρά καθοριστικα,δεν είναι mosfets εναντίον διπολικων-εναντιον χαρακτηριστε το όπως θέλετε.
Δεν "γυρίζω" τίποτα διότι δεν είναι δικά μου ενισχυτικά, άρα δεν με απασχολεί καθόλου μια τέτοιου είδους κόντρα..
Αν θες κόντρα για να δεις τι παίζει με τους νέους ενισχυτές, βρες κάποιον που έχει Purifi και είναι ίσης αξίας (μάλλον ακόμα πιο φθηνός είναι) από τον δικό σου τελικό..
Εκεί θα είχε νόημα...

Δεν "γυρίζω" τίποτα διότι δεν είναι δικά μου ενισχυτικά, άρα δεν με απασχολεί καθόλου μια τέτοιου είδους κόντρα..
Αν θες κόντρα για να δεις τι παίζει με τους νέους ενισχυτές, βρες κάποιον που έχει Purifi και είναι ίσης αξίας (μάλλον ακόμα πιο φθηνός είναι) από τον δικό σου τελικό..
Εκεί θα είχε νόημα...
Εκεί έχει νόημα μόνο με τον ATC κι αυτός δεν μεταφέρεται.
Εγώ θέλω να δω αν θα επιβεβαιωθεί η ρήση πως σήμερα με λίγα χρήματα παίρνεις ήχο πολλαπλάσιας τιμής.Ο καλύτερος τρόπος επιβεβαίωσης είναι ο εμφύλιος.Γιος εναντίον πατέρα.

Εκεί έχει νόημα μόνο με τον ATC κι αυτός δεν μεταφέρεται.
Εγώ θέλω να δω αν θα επιβεβαιωθεί η ρήση πως σήμερα με λίγα χρήματα παίρνεις ήχο πολλαπλασιασμού τιμής.Ο καλύτερος τρόπος επιβεβαίωσης είναι ο εμφύλιος.Γιος εναντίον πατέρα.
Ρε συ, είναι ιεροσυλία να θες κόντρα με ένα σύνολο των 289 ευρώ, δεν το καταλαβαίνεις;
Πρέπει να κάνεις κόντρα με την κατηγορία σου..
Οποιος έχει Purifi να τον φέρει σπίτι σου, πανάλαφρος είναι...
Μονο φροντισε μην πάρεις αγκαλιά τα woofer των PMC διότι δεν αστειεύεται..
Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις τίποτα, όλα στο σύστημα σου πρέπει να γίνουν που γνωρίζεις καλά!

ΥΓ.
Οταν ο Mark Levinson παρουσίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή του (με Hypex μέσα) παρέα με τα δικά του ηχεία στην Heaven Audio, όταν σε κάποια φάση σήκωσαν μεγάλες στάθμες διότι το ηχείο άντεχε ξύλο και έπαιζε εντελώς ασυμπίεστα, μύρισαν τα Πηνεία των μεγαφώνων για πλάκα, παραλίγο να πάρουν τα 10;ιντσα αγκαλιά χωρίς ίχνος παραμόρφωσης...
Προσοχή με αυτούς τους ενισχυτές, διαθέτουν σοβαρή ισχύ με άπλετα ρεύματα, παίζουν πεντακάθαρα και θα πάρεις αγκαλιά τα ηχεία χωρίς να το καταλάβεις...

Τωρα όσο για την κόντρα των Fosi με τον Primare και τον ATC είναι απλά τραγικό να γίνει αυτή η κόντρα...
Οσοι ξέρουν τι εννοώ, καταλαβαίνουν...

Το ιδανικό είναι τέσσερα διαφορετικά συστήματα. Ένα λαμπάτο, ένα σχετικά καλό Α/Β, ένα προσεγμένο τάξη Δ και μια κακή υλοποίηση τάξης Α.
Οι Imperial Triumphant θα παίζουν στο τρίτο και οι Electric Wizard πχ στο τέταρτο.
Στο πρώτο θα βάζω κλαρίνα, ούτια κλπ και στο δεύτερο Run The Jewels και όλα τα σχετικά.

Edit. Την τάξη G ξεχάσαμε γμτ. :(
Και την Τ, τους τριπαθους.

• Like
Reactions: superfly