Το νήμα της τάξης Δ

Ειδα οτι οι τελικοί της Fosi κοινό κοινό τροφοδοτικό και για τα δύο μονομπλοκ το οποίο έχει ισχύ 480w/10A..
Άρα με το επόμενο στάδιο διαμοιρασμού της ισχύος του τροφοδοτικού με την διπλή έξοδο έχουμε 240w / 48v/5A...

Εγω αν τους είχα έβαζα ξεχωριστά τροφοδοτικά ανά μονομπλοκ δηλαδή δύο τροφοδοτικά (ένα για κάθε τελικό) για να παίξουν ακόμα πιο ξεκούραστα τα τροφοδοτικά και οι τελικοί.. (έτσι θα ακούσεις αλλά πράγματα) και οι θερμοκρασίες των τελικών θα πέσουν πιο κάτω αφού θα παίζουν ποιο άνετα...

Το θέμα είναι αφού το τροφοδοτικό είναι κοινό, βγάζει 120w/8Ω / 48v/5A, 160w/6Ω / 48ν/5Α...
Στα 32v/5A / 55w/8Ω
32ν/5Α / 100w/4Ω...

Εχει μετρήσει κανένας πόσα βόλτ βγάζει το τροφοδοτικό;

Το ωραίο είναι ότι έχει DIP8 με 2x 5532 και εκεί μπορούμε να παίξουμε με άλλα ολοκληρωμένα ώστε να πάρουμε άλλον καλύτερο ήχο...🙂

Όταν θα τοποθετήσετε τα νέα τροφοδοτικά και αν ως τότε δεν έχει πωληθεί ο Primare και αν θελετε, ειδοποιηστε με να τον φέρω ώστε ν' ακούσουμε αν ο παλιός είναι αλλιώς η αν ο νέος είναι ωραίος.
Εννοείται,με τα ATC.

Last edited:
  • Wow
Reactions: Busoni
Έχει ενδιαφέρον όταν ζητούν "κόντρα" από ένα set τελικών των 289 ευρώ με έναν τελικό πολλαπλάσιας τιμης ....
Έτσι βγαινουν τα συμπεράσματα του "παλιού" και των "νέων" ; 😁

• Haha
  • Like
Reactions: Busoni and superfly
Έχει ενδιαφέρον όταν ζητούν "κόντρα" από ένα set τελικών των 289 ευρώ με έναν τελικό πολλαπλάσιας τιμης ....
Έτσι βγαινουν τα συμπεράσματα του "παλιού" και των "νέων" ; 😁
Μην τα "γυρίζεις" τώρα!
Με τα νέα τροφοδοτικά,η τιμολογιακη ψαλίδα θα μικρύνει.
Το δίλημμα είναι Τεχνολογια-στην Τάξη Δ που μετρά καθοριστικα,δεν είναι mosfets εναντίον διπολικων-εναντιον χαρακτηριστε το όπως θέλετε.

Μην τα "γυρίζεις" τώρα!
Με τα νέα τροφοδοτικά,η ψαλίδα θα μικρύνει.
Το δίλημμα είναι Τεχνολογια-στην Τάξη Δ που μετρά καθοριστικα,δεν είναι mosfets εναντίον διπολικων-εναντιον χαρακτηριστε το όπως θέλετε.
Δεν "γυρίζω" τίποτα διότι δεν είναι δικά μου ενισχυτικά, άρα δεν με απασχολεί καθόλου μια τέτοιου είδους κόντρα..
Αν θες κόντρα για να δεις τι παίζει με τους νέους ενισχυτές, βρες κάποιον που έχει Purifi και είναι ίσης αξίας (μάλλον ακόμα πιο φθηνός είναι) από τον δικό σου τελικό..
Εκεί θα είχε νόημα...

Δεν "γυρίζω" τίποτα διότι δεν είναι δικά μου ενισχυτικά, άρα δεν με απασχολεί καθόλου μια τέτοιου είδους κόντρα..
Αν θες κόντρα για να δεις τι παίζει με τους νέους ενισχυτές, βρες κάποιον που έχει Purifi και είναι ίσης αξίας (μάλλον ακόμα πιο φθηνός είναι) από τον δικό σου τελικό..
Εκεί θα είχε νόημα...
Εκεί έχει νόημα μόνο με τον ATC κι αυτός δεν μεταφέρεται.
Εγώ θέλω να δω αν θα επιβεβαιωθεί η ρήση πως σήμερα με λίγα χρήματα παίρνεις ήχο πολλαπλάσιας τιμής.Ο καλύτερος τρόπος επιβεβαίωσης είναι ο εμφύλιος.Γιος εναντίον πατέρα.

Εκεί έχει νόημα μόνο με τον ATC κι αυτός δεν μεταφέρεται.
Εγώ θέλω να δω αν θα επιβεβαιωθεί η ρήση πως σήμερα με λίγα χρήματα παίρνεις ήχο πολλαπλασιασμού τιμής.Ο καλύτερος τρόπος επιβεβαίωσης είναι ο εμφύλιος.Γιος εναντίον πατέρα.
Ρε συ, είναι ιεροσυλία να θες κόντρα με ένα σύνολο των 289 ευρώ, δεν το καταλαβαίνεις;
Πρέπει να κάνεις κόντρα με την κατηγορία σου..
Οποιος έχει Purifi να τον φέρει σπίτι σου, πανάλαφρος είναι...
Μονο φροντισε μην πάρεις αγκαλιά τα woofer των PMC διότι δεν αστειεύεται..
Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις τίποτα, όλα στο σύστημα σου πρέπει να γίνουν που γνωρίζεις καλά!

ΥΓ.
Οταν ο Mark Levinson παρουσίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή του (με Hypex μέσα) παρέα με τα δικά του ηχεία στην Heaven Audio, όταν σε κάποια φάση σήκωσαν μεγάλες στάθμες διότι το ηχείο άντεχε ξύλο και έπαιζε εντελώς ασυμπίεστα, μύρισαν τα Πηνεία των μεγαφώνων για πλάκα, παραλίγο να πάρουν τα 10;ιντσα αγκαλιά χωρίς ίχνος παραμόρφωσης...
Προσοχή με αυτούς τους ενισχυτές, διαθέτουν σοβαρή ισχύ με άπλετα ρεύματα, παίζουν πεντακάθαρα και θα πάρεις αγκαλιά τα ηχεία χωρίς να το καταλάβεις...

Τωρα όσο για την κόντρα των Fosi με τον Primare και τον ATC είναι απλά τραγικό να γίνει αυτή η κόντρα...
Οσοι ξέρουν τι εννοώ, καταλαβαίνουν...

Το ιδανικό είναι τέσσερα διαφορετικά συστήματα. Ένα λαμπάτο, ένα σχετικά καλό Α/Β, ένα προσεγμένο τάξη Δ και μια κακή υλοποίηση τάξης Α.
Οι Imperial Triumphant θα παίζουν στο τρίτο και οι Electric Wizard πχ στο τέταρτο.
Στο πρώτο θα βάζω κλαρίνα, ούτια κλπ και στο δεύτερο Run The Jewels και όλα τα σχετικά.

Edit. Την τάξη G ξεχάσαμε γμτ. :(
Και την Τ, τους τριπαθους.

Ρε συ, είναι ιεροσυλία να θες κόντρα με ένα σύνολο των 289 ευρώ, δεν το καταλαβαίνεις;
Πρέπει να κάνεις κόντρα με την κατηγορία σου..
Οποιος έχει Purifi να τον φέρει σπίτι σου, πανάλαφρος είναι...
Μονο φροντισε μην πάρεις αγκαλιά τα woofer των PMC διότι δεν αστειεύεται..
Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις τίποτα, όλα στο σύστημα σου πρέπει να γίνουν που γνωρίζεις καλά!

ΥΓ.
Οταν ο Mark Levinson παρουσίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή του (με Hypex μέσα) παρέα με τα δικά του ηχεία στην Heaven Audio, όταν σε κάποια φάση σήκωσαν μεγάλες στάθμες διότι το ηχείο άντεχε ξύλο και έπαιζε εντελώς ασυμπίεστα, μύρισαν τα Πηνεία των μεγαφώνων για πλάκα, παραλίγο να πάρουν τα 10;ιντσα αγκαλιά χωρίς ίχνος παραμόρφωσης...
Προσοχή με αυτούς τους ενισχυτές, διαθέτουν σοβαρή ισχύ με άπλετα ρεύματα, παίζουν πεντακάθαρα και θα πάρεις αγκαλιά τα ηχεία χωρίς να το καταλάβεις...

Τωρα όσο για την κόντρα των Fosi με τον Primare και τον ATC είναι απλά τραγικό να γίνει αυτή η κόντρα...
Οσοι ξέρουν τι εννοώ, καταλαβαίνουν...
Τα πράγματα είναι απλά.
Αφαίρεσε το κουτί και την μαρκα από τον Primare και πες την τιμή που τον κοστολογείς.
Κλείνει έτσι η ψαλίδα της τιμής;
Στην ουσία θα συγκριθεί μόνον ο,τι υπάρχει μέσα στα κουτιά.
Όσοι ξέρουν,τι;
Ανευ συγκρίσεως μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.
Η υπόθεση σου περί τραγικής κοντρας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ένας-οποιος κι αν είναι αυτος-θα παίξει τραγικά σχετικά με τον άλλον.
Μ' ενδιαφέρει η σύγκριση αποκλειστικα στα ATC επειδή σκοπεύω να τ' αγοράσω.Επισης θέλω να μου φύγει η περιέργεια σχετικά με το αν ισχύει το λεχθεν πως τα ATC δεν παίζουν καλά με τάξη Δ επειδή όταν αυτό ειπώθηκε, συμπεριελάμβανε και τον ενισχυτή μου.Μηπως έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Τέλος,αυτούς τους ενισχυτές έχουμε αυτούς συγκρίνουμε και με την επιφυλαξη πως λογαριάζω χωρίς τους " ξενοδόχους" @vlad66 και @dimmanoukas
Αν η δοκιμή οριστικοποιηθεί θα φέρω το xlr καλώδιο.

Last edited:
Τα πράγματα είναι απλά.
Αφαίρεσε το κουτί και την μαρκα από τον Primare και πες την τιμή που τον κοστολογείς.
Κλείνει έτσι η ψαλίδα της τιμής;
Στην ουσία θα συγκριθεί μόνον ο,τι υπάρχει μέσα στα κουτιά.
Όσοι ξέρουν,τι;
Ανευ συγκρίσεως μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.
Η υπόθεση σου περί τραγικής κοντρας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ένας-οποιος κι αν είναι αυτος-θα παίξει τραγικά σχετικά με τον άλλον.
Μ' ενδιαφέρει η σύγκριση αποκλειστικα στα ATC επειδή σκοπεύω να τ' αγοράσω.Επισης θέλω να μου φύγει η περιέργεια σχετικά με το αν ισχύει το λεχθεν πως τα ATC δεν παίζουν καλά με τάξη Δ επειδή όταν αυτό ειπώθηκε, συμπεριελάμβανε και τον ενισχυτή μου.Μηπως έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Τέλος,αυτούς τους ενισχυτές έχουμε αυτούς συγκρίνουμε και με την επιφυλαξη πως λογαριάζω χωρίς τους " ξενοδόχους" @vlad66 και @dimmanoukas
Αν η δοκιμή οριστικοποιηθεί θα φέρω το xlr καλώδιο.
Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν έχω τα ενισχυτικά του ανθρώπου που έχει τα Fosi, άρα εγώ δεν έχω καμία συμμετοχή, ούτε κάποια αγωνία για την κόντρα που θέλετε να κάνετε, (κάνεις) μεταξύ των ενισχυτών που αναφέρεις..

Όταν εννοώ "τραγική" κόντρα εννοώ ότι η διαφορά τιμής των Fosi με τον Primare είναι εντελώς σε διαφορετικό πλαίσιο τιμών και δεν έχει καμία ουσία αυτή η κόντρα.
Δεν αναφέρομαι μόνο στην ηχητική μεριά των ενισχυτών...
Ο Primare πρέπει να κοντραρει ενισχυτές της κατηγορίας τιμής του που είναι τα Purifi ή τα Hypex Nilai...

Εάν γνωρίζεις κάποια τεχνικά πράγματα θα καταλαβαίνεις ότι οι Fosi είναι λογικό να μην μπορούν να οδηγήσουν σε λογικά πλαίσια τα συγκεκριμένα ATC που καλείται να γίνει η κόντρα..
Τι περιμένετε να ακούσετε από ενισχυτές των 289 ευρώ οι οποίοι έχουν κοινό τροφοδοτικό, θαύματα δεν γίνονται...

Φυσικά μπορείτε να κάνετε κόντρα με ότι μηχανήματα θέλετε, ότι ηχεία θέλετε κλπ, σωστά συμπεράσματα δεν πρόκειται να βγουν, όλη η κόντρα είναι λάθος!!!

Εάν έχεις σκοπό να πάρεις ΑTC και θες να δεις που έχουν φτάσει οι σημερινοί ενισχυτές class D σε σχέση με τον τελικό σου AB της ATC, πρέπει να δοκιμάσεις κάποιον από τους ενισχυτές που αναφέρω πιο πάνω, (Purifi, Nilai ) διότι μόνο αυτοί έχουν τις τεχνικές προδιαγραφές να οδηγήσουν με άνεση τα ATC...
Εκεί θα δεις αν σου κάνουν ηχητικά σύμφωνα με το δικό σου γούστο σε σχέση με τον AB σου...
Έτσι είναι απλά τα πράγματα, όχι όπως τα φαντάζεσαι, έτσι όπως το σκέφτεσαι ξεκινάς από λάθος δρόμο, (εννοώ για τους Fosi).

Μην ξεχνάς ότι η δοκιμή που έκαναν τα παιδιά με τα ηχεία του Bλαδιμηρου (ATC) δεν πήγε και άσχημα σύμφωνα με αυτά που ανέφεραν τα παιδιά, αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τα "μωρά" της Fosi, ειδικά για την εξευτελιστική τιμή που πωλούνται (289 ευρώ), τι άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή από αυτά τα μηχανάκια;....
Μην έχουμε τρελές απαιτήσεις, και μην βγάζουμε συμπεράσματα για το αν αξίζουν οι class D από μηχανήματα που έχουν ελάχιστο κόστος!!!

Σε συνέχεια αυτού που αναφέρει ο αγαπητός Λευτέρης να αναφέρω οτι η λογική της ακροασης των fosi και η μετέπειτα εδώ μεταφορά των εμπειριών μας δεν ηταν ο αυτοσκοπός της συνάντησης στι σπίτι του Βλαδίμηρου.

Ο κύριος σκοπός ηταν η παραλαβή του σερβαρισμενου μου πικαπ και απλα επι τη ευκαιρία (και καταχραζομενος τη εξαιρετικη φιλοξενία του αλλα και το εξαιρετικο του σύστημα) σκεφτηκα δεν πάω και το fosi s3 εκεί για να έχουμε μια άποψη τι ψάρια πιάνει σε σχεση με το eversolo?

Και πριν καν ο εγκέφαλος επεξεργαστεί τη σκεψη συνεχίζει πιο επιθετικά αυτή τη στιγμή και έρχεται στο προσκήνιο η τολμηρή σκέψη λες να παρω και τα ταπερ (fosi v3 χαχα) μαζί να δουμε εαν θα εκραγούν/ξεβρακωθουν ή οτι αλλο θέλετε απέναντι στα atc?

Γενικά δεν ειμαι και πολυ ενεργός σε μαζώξεις ακροάσεων, εκθέσεων κλπ κυτιως λογω έλλειψης χρόνου, αλλα σε όσες εχω συμμετάσχει (κυριως λόγω ανάγκης αγοραπωλησιας εξοπλισμού) ειμαι παντα ανοιχτός στο να ρουφήξω εμπειρίες, γνώση και το κυριοτερο, μουσικά ερεθίσματα απο το συνακροατη.

Επι του προκειμένου, δεν παρακινώ κανένα ιδιοκτήτη (νυν ή μελλοντικό) να οδηγήσει τα atc του με τα fosi, απλα μετέφερα την εμπειρία μου, οτι ενα σετ ταπερ (που οριακά χωράνε ενα τοστ το κάθε ενα χαχα) μπορούν εαν χρειαστεί να παίξουν με τα atc και προσωπικά το καταευχαριστηθηκα και κυρίως εκτιμω οτι εχει να κανει οτι κατάφερα να πάω μια ferrari βόλτα το τετράγωνο έστω και με κινέζικα λάστιχα.

Δεν εχω πρόβλημα να δειγματίσω τα ταπερ μου όπου μου ζητηθεί (άλλωστε είναι τοσο εύκολη η μεταφορά τους) αλλα προτεραιότητα πρωτίστως εχει ο φίλτατος @Busoni καθως του το εχω υποσχεθεί.

Μετά με χαρα όπου επιθυμείτε με μια μικρή ανοχή λόγω δύσκολου προγράμματος.

Να πούμε επίσης, σε περίπτωση που δεν είναι προφανές μετά από τόσα posts, ότι η τεχνολογία στην τάξη-Δ είναι σε αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία
20 χρόνια. Οπότε το να κοντράρουμε μηχανάκια στην τύχη, για να το πω έτσι, ούτε νόημα έχει ούτε βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Νόημα θα είχε να γίνει κόντρα μεταξύ ενισχυτών ίδιας γενιάς και διαφορετικών προσεγγίσεων(πχ Philips vs Hypex vs Purifi) ή ίδιας προσέγγισης
και διαφορετικών γενεών(πχ Hypex UcD vs Hypex Ncore vs Hypex Nilai).

Να πούμε επίσης, σε περίπτωση που δεν είναι προφανές μετά από τόσα posts, ότι η τεχνολογία στην τάξη-Δ είναι σε αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία
20 χρόνια. Οπότε το να κοντράρουμε μηχανάκια στην τύχη, για να το πω έτσι, ούτε νόημα έχει ούτε βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Νόημα θα είχε να γίνει κόντρα μεταξύ ενισχυτών ίδιας γενιάς και διαφορετικών προσεγγίσεων(πχ Philips vs Hypex vs Purifi) ή ίδιας προσέγγισης
και διαφορετικών γενεών(πχ Hypex UcD vs Hypex Ncore vs Hypex Nilai).
Τίποτα δεν είναι προφανές μέχρι να επιβεβαιωθεί ακουστικά.
Αν εγώ επιμένω για την συγκριση είναι γιατί αν αφαιρέσω τα modules από τον ενισχυτή μου αυτά κοστιζουν όσο οι Fosi.Να γιατι πρέπει να επιβεβαιωθεί η να απορριφθεί το προφανές.
Όσο για το αν οι Fosi οδηγούν τα ATC, εμπιστευομαι αυτούς που τους άκουσαν με τα συγκεκριμένα ηχεια και απάντησαν καταφατικά.

Σε συνέχεια αυτού που αναφέρει ο αγαπητός Λευτέρης να αναφέρει οτι η λογική της ακροάσης των fosi και η μετέπειτα εδώ μεταφορά των εμπειριών μας δεν ήταν ο αυτοσκοπός της συνάντησης στο σπίτι του Βλαδίμηρου.

Ο κύριος σκοπός ήταν η παραλαβή του σερβαρισμένου μου πικαπ και απλα επι της ευκαιρίας (και καταχραζόμενος την εξαιρετική φιλοξενία του αλλα και το εξαιρετικο του σύστημα) σκεφτηκα δεν παω και το fosi s3 εκει για να εχουμε μια γνωμη τι ψαρια πιάνει σε σχέση με το eversolo?

Και πριν καν ο εγκέφαλος επεξεργαστεί τη σκέψη συνεχίζει πιο επιθετικά αυτή τη στιγμή και έρχεται στο προσκήνιο η τολμηρή σκέψη λες να παρω και τα ταπερ (fosi v3 χαχα) μαζί να δουμε εαν θα εκραγούν/ξεβρακωθουν ή οτι αλλο απέναντί θέλεις στα atc?

Γενικά δεν ειμαι και πολυ ενεργός σε μαζωξεις ακροάσεων, εκθέσεις κυτιως λογω έλλειψης χρόνου, αλλα σε όσες εχω συμμετάσχει (κυρίως λόγω ανάγκης αγοραπωλησιας εξοπλισμου) ειμαι παντα ανοιχτος στο να ρουφηξω εμπειριες, γνωσεις και το κυριοτερο, μουσικα ερεθισματα απο το συνακροάτη.

Επι του προκειμένου, δεν παρακινώ κανένας ιδιοκτήτης (νυν ή μελλοντικό) να εμποδίσει τα atc του με τα fosi, απλα μετέφερα την εμπειρία μου, οτι ένα σετ ταπερ (που οριακά χωράνε ένα τοστ το κάθε ένα χαχα) μπορούν να παίξουν με τα atc και προσωπικά το καταευχαριστηθηκα και κυρίως εκτιμω οτι εχει να κάνει οτι κατάφερα να πάω μια ferrari βόλτα το τετράγωνο έστω και με κινέζικα λάστιχα.

Δεν έχω πρόβλημα να δειγματίσω τα ταπερ μου όπου μου ζητηθεί (άλλωστε είναι τόσο εύκολη η μεταφορά τους) αλλά προτεραιότητα πρωτίστως έχει ο φίλτατος @Busoni καθως του το εχω υποσχεθεί.

Μετά με χαρα όπου επιθυμείτε με μια μικρή ανοχή λόγω δύσκολου προγράμματος.
Πάντα να κάνετε δοκιμές, η εμπειρία που αποκτά ο κάθε χομπίστας μέσα από αυτές τις δοκιμές είναι άξια ανεκτίμητης, αυτές οι δοκιμές είναι πολύ σημαντικές, βλέπεις τι παίζει με τα προϊόντα, κάποιες φορές γλυτώνεις και χρήματα, όσες ώρες παρέες, γενικά είναι ωραία. φάση, αρκεί να μην προσπαθούν οι παρευρισκόμενοι (και μη) να "χαλάνε" τη φάση...
Εαν κάνετε ξανά δοκιμή στον Βλαδιμηρο να με φωνάξετε..😁

Αν εγώ επιμένω για τη σύγκριση είναι γιατί αν αφαιρώ τα modules από τον ενισχυτή μου αυτά κοστίζουν όσο οι Fosi.Να γιατί πρέπει να επιβεβαιωθεί η να απορριφθεί το προφανές.
Όσο για το αν οι Fosi οδηγούν τα ATC, εμπιστεύονται αυτούς που τους άκουσαν με τα συγκεκριμένα ηχεία και απάντησαν καταφατικά.
Τα module που φοράει ο Primare δεν έχουν όσο αυτά που φοράει ο Fosi, άρα πάμε παρακάτω...
Η διαφορά τιμής τους είναι σημαντική..
Το ξαναλέω, η δοκίμη που θες είναι άστοχη..

Αν εγώ επιμένω για την συγκριση είναι γιατί αν αφαιρέσω τα modules από τον ενισχυτή μου αυτά κοστιζουν όσο οι Fosi.Να γιατι πρέπει να επιβεβαιωθεί η να απορριφθεί το προφανές.
Όσο για το αν οι Fosi οδηγούν τα ATC, εμπιστευομαι αυτούς που τους άκουσαν με τα συγκεκριμένα ηχεια και απάντησαν καταφατικά.
Τι προσπαθείς να αποδείξεις δεν έχω καταλάβει...
Αν οι Fosi (που είναι τσάμπα, μια φθηνή τάξη Δ) δεν μπορούν να οδηγήσουν τα ATC η δεν σου αρέσουν το πώς παίζουν τα ΑTC, (μα δεν είναι φτιαγμένοι για να παίζουν τα ATC) αλλά ηχεία της κατηγορίας τους, αυτό το σημαίνει; Ότι η σημερινή class D είναι για πέταμα; 🤣 Τι περιμένετε να ακούσετε από αυτά τα υπέροχα μωρά; Που στην ουσία σκίζουν για το κόστος τους και πολύ πιο πάνω...

Θα το ξαναπώ τελευταία φορά, η κατηγορία του Primare η του ATC ενισχυτή σου, ανήκει στην κατηγορία Purifi/Nilai...
Αν δεν εννοείς να το καταλάβεις αυτό μην το κουράζουμε παραπάνω...