Το νήμα της τάξης Δ

Να βοηθήσω;
Όταν σε τελείως διαφορετικά συστήματα βγάζουν τον ίδιο χαρακτήρα το συμπέρασμα είναι απλό.😉
Επείδη νωρίζω πολύ καλά πως παίζει ο Purifi, (δοκιμασμένος σε αρκετά συστήματα, όπως και στα δικά μου), ο ενισχυτής δεν έχει χαρακτήρα...
Άρα τίποτα δεν είναι απλό...😉

Επειδη δεν μου άρεσε στον άνθρωπο αυτό δεν σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά και η κριτική που ανέφερε για το μηχάνημα ισχύουν και είναι κανόνας...😁

Ποια είναι τα διαφορετικά συστήματα που δοκιμάστηκε ο Purifi και είχαν το ίδιο συμπέρασμα;

• Like
Reactions: Nasos86
Γνωμη μου ειναι οτι αυτη η ιστορια των απολυτα ουδετερων μηχανηματων , που δεν εχουν χαρακτηρα , που εκθετουν τα "χρωματισμενα" συνοδα και αλλα , πρεπει να ληξει. Ολα εχουν χαρακτηρα ειτε μας αρεσει (ο χαρακτηρας αυτος) ειτε οχι. Δηλαδη πριν απο αυτους τους ενισχυτες , τι ακουγε ο κοσμος ?????
Αλλα , για χαρη συζητησης , και να μην εχουν χαρακτηρα , τον ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ με το που θα συνδεθουν σε ενα συστημα. Η μηπως ως δια μαγειας "διορθωνουν" και τα υπολοιπα μηχανηματα των συστηματων ?

Γνωμη μου ειναι οτι αυτη η ιστορια των απολυτα ουδετερων μηχανηματων , που δεν εχουν χαρακτηρα , που εκθετουν τα "χρωματισμενα" συνοδα και αλλα , πρεπει να ληξει. Ολα εχουν χαρακτηρα ειτε μας αρεσει (ο χαρακτηρας αυτος) ειτε οχι. Δηλαδη πριν απο αυτους τους ενισχυτες , τι ακουγε ο κοσμος ?????
Αλλα , για χαρη συζητησης , και να μην εχουν χαρακτηρα , τον ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ με το που θα συνδεθουν σε ενα συστημα. Η μηπως ως δια μαγειας "διορθωνουν" και τα υπολοιπα μηχανηματα των συστηματων ?
Δεν είπε κανείς ότι ο Purifi με το που θα μπει σε ένα σύστημα θα διορθώσει τα πάντα επειδή δεν έχει χαρακτήρα, το αντίθετο θα έλεγα ότι κάνει διότι είναι πολύ διάφανο μηχάνημα..

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι θα πάρει "κάποιο" είδος χαρακτήρα από τον Προενισχυτη και τα υπόλοιπα συνοδά, και αυτό για εμένα είναι το απόλυτο πλεονέκτημα διότι θέλω ο τελικός να μην "επεμβαίνει" στο κούρδισμα του συστήματος...

Ο Purifi δεν κάνει για όλους, σε αυτό πάλι συμφωνώ, είναι καταπληκτικό μηχάνημα και Μπράβο στον κατασκευαστή του που έβγαλε στο εμπόριο αυτή την τάξη ενισχυτών...

Πριν από αυτόν τον ενισχυτή ο κόσμος άκουγε και ακούει με ότι γουστάρει, έχει κανένας αντίρρηση σε αυτό;
Είπε κανένας πετάξτε τα μηχανήματα σας και πάρτε Purifi;
Oχι φυσικά...

Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε θέμα για τους Purifi, σε όσους δεν αρέσει απλά τον προσπερνατε... 🙂

Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε θέμα για τους Purifi, σε όσους δεν αρέσει απλά τον προσπερνατε... 🙂
Κανενα θεμα , για κανεναν purifi ή αλλο μηχανημα εξ'άλλου ειναι γνωστος σε ολους ο σεβασμος μου για τις προτιμισεις και το γουστο του καθενος.
Δεν αναφερα κανενα μηχανημα ονομαστικα, τη γνωμη μου την ειπα για τους ισχυρισμους (ουτε εδω εννοω εσενα, απλα πιαστηκα απο δικο σου ποστ) περι απολυτα ουδετερων μηχανηματων , που απλα δεν υπαρχουν τετοια. Τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος μηχανηματος , "δειχνουν" στο χαρτι κυριως , πιθανες δυνατοτητες του υπο προυποθεσεις. Το αποτελεσμα παντα φαινεται στην πραξη ,μεσα στο συστημα και τα γουστα του καθενος μας .

Κανενα θεμα , για κανεναν purifi ή αλλο μηχανημα εξ'άλλου ειναι γνωστος σε ολους ο σεβασμος μου για τις προτιμισεις και το γουστο του καθενος.
Δεν αναφερα κανενα μηχανημα ονομαστικα, τη γνωμη μου την ειπα για τους ισχυρισμους (ουτε εδω εννοω εσενα, απλα πιαστηκα απο δικο σου ποστ) περι απολυτα ουδετερων μηχανηματων , που απλα δεν υπαρχουν τετοια. Τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος μηχανηματος , "δειχνουν" στο χαρτι κυριως , πιθανες δυνατοτητες του υπο προυποθεσεις. Το αποτελεσμα παντα φαινεται στην πραξη ,μεσα στο συστημα και τα γουστα του καθενος μας .
Δεν ανέφερα ότι Εσύ δημιουργείς θέμα για τα Purifi, κάθε άλλο, είσαι χρόνια στο κουρκούτι και γνωρίζεις πολύ καλά τα πράγματα...

Απλά η κριτική που ασκήθηκε για αυτό το μηχάνημα από το μέλος που αξιολογήθηκε δεν ισχύει..

Και όμως, υπάρχουν μηχανήματα που δεν έχουν χαρακτήρα και ένα μηχάνημα από αυτά είναι τα Purifi...
Ειδικά αν του κάνεις κάποιες "αλλαγές" στο πρώτο στάδιο του γίνετε εντελώς ανύπαρκτος στο σύστημα...

Οι περισσότεροι περνούν Purifi ενισχυτές έτοιμους, αυτό το μηχάνημα έχει πολλές δυνατότητες να γίνει ακόμα πιο εξαιρετικό από ότι είναι, εσύ σαν Ντιουης καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, έτσι εγώ τον κρίνω σύμφωνα με αυτό που έχουμε φτιάξει, πραγματικά είναι πάρα πολύ καλοί ενισχυτές...

Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα, σε αυτό συμφωνώ και σέβομαι όλους τους ακροατές, δεν συμφωνώ όμως στην κακη κριτική μιας τέτοιας υλοποίησης, ειδικά για τα χρήματα που μας την προσφέρουν..🙂

Στο αυτί του κάποιος τελικά θα ακούσει ήχο που είναι ένας συνδυασμός «χαρακτήρων» .

Του ασφαλειοπινακα , του καλωδίου ρεύματος , του power filter , του προ , του τελικού , των καλωδίων ηχείων , των αντικραδασμικών βάσεων - ακίδων του AV εξοπλισμού και ηχείων , του τύπου ανυψωτήρων καλωδίων , του τύπου και του χαρακτήρα του υλικού κατασκευής του ηχείου , το ίδιο το μεγάφωνο με τα χαρακτηριστικά αυτού , της ποιότητας του υλικού αναπαραγωγής , φυσικά της φροντίδας του χώρου που είναι όλα αυτά απλωμένα καθώς και της «διάθεσης» για μουσική του ακροατή.

Επειδή έχω κ εγώ έναν τέτοιας κλάσης ενισχυτικό class d αλλά σε Hypex X, ο Λευτέρης κ έτσι όπως εγώ το αντελήφθη, θέλει να πει πως δεν αλλάζει τίποτα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ή κάτι τέτοιο. Ότι μπει στον purify ..αυτό θα βγεί. Ας με διορθώσουν οι βαθιά γνώστες όπου κριθεί απαραίτητο. Αυτή είναι η γνώμη μου απλά και φυσικά η δικιά μου μικρή προσωπική εμπειρία. 🙏🙂

Εάν βάλω στον Marantz pro το φίλτρο 1 ο ήχος που βγαίνει είναι πιο ζεστός και μαραντζενιος . Εάν βάλω το 2 (που είναι κ η προσωπική επιλογή μου ) είναι άφιλτρος κ ουδέτερος. Αυτά διαπίστωσα και με τον Anthem MCA gen 2 και τον class D που είναι ουδέτεροι ας πούμε ή όποιος άλλος δόκιμος όρος υπάρχει.

Συμφωνώ απόλυτα και τον έχω προσπεράσει.
Όπως και όσοι τον γουστάρουν πρέπει να προσπεράσουν αυτούς που δεν τους αρέσει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πείσετε όλο τον κόσμο ότι οι τάξης Δ παίζουν τέλεια.

Απλά η κριτική που ασκήθηκε για αυτό το μηχάνημα από το μέλος που αξιολογήθηκε δεν ισχύει..

Από πότε δεν ισχύει κριτική που δεν μας αρέσει;
Δικαίωμα στην κριτική έχουν μόνο όσοι συμφωνούν με εμάς ;

Αν οι τάξης Δ ήταν όπως τους περιγράφεις, στην τελική θα έβλεπες κριτικούς συστημάτων να τους χρησιμοποιούν για να δοκιμάσουν π.χ. ηχεία.
Εγω μόνο τον Amir έχω δει και 1-2 YouTubers.

Εάν βάλω στον Marantz pro το φίλτρο 1 ο ήχος που βγαίνει είναι πιο ζεστός και μαραντζενιος . Εάν βάλω το 2 (που είναι κ η προσωπική επιλογή μου ) είναι άφιλτρος κ ουδέτερος. Αυτά διαπίστωσα και με τον Anthem MCA gen 2 και τον class D που είναι ουδέτεροι ας πούμε ή όποιος άλλος δόκιμος όρος υπάρχει.

Ναι μεν αλλά ο,τι ενισχυτή και να είχες συνδέσει, πάλι τη διαφορά αυτή μεταξύ των δύο φίλτρων, θα την άκουγες.

Μια και το είπες, αν είχες κάποιον από τους class d τελικούς ομοσταυλους του προ σου, θα είχες γνωστή μοντουλα αλλά τοσο custom made που ο ήχος θα είχε διαφορά και πάλι.

Στο αυτί του κάποιος τελικά θα ακούσει ήχο που είναι ένας συνδυασμός «χαρακτήρων» .

Του ασφαλειοπινακα , του καλωδίου ρεύματος , του power filter , του προ , του τελικού , των καλωδίων ηχείων , των αντικραδασμικών βάσεων - ακίδων του AV εξοπλισμού και ηχείων , του τύπου ανυψωτήρων καλωδίων , του τύπου και του χαρακτήρα του υλικού κατασκευής του ηχείου , το ίδιο το μεγάφωνο με τα χαρακτηριστικά αυτού , της ποιότητας του υλικού αναπαραγωγής , φυσικά της φροντίδας του χώρου που είναι όλα αυτά απλωμένα καθώς και της «διάθεσης» για μουσική του ακροατή.

Επειδή έχω κ εγώ έναν τέτοιας κλάσης ενισχυτικό class d αλλά σε Hypex X, ο Λευτέρης κ έτσι όπως εγώ το αντελήφθη, θέλει να πει πως δεν αλλάζει τίποτα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ή κάτι τέτοιο. Ότι μπει στον purify ..αυτό θα βγεί. Ας με διορθώσουν οι βαθιά γνώστες όπου κριθεί απαραίτητο. Αυτή είναι η γνώμη μου απλά και φυσικά η δικιά μου μικρή προσωπική εμπειρία. 🙏🙂

Πολύ σωστό το σχόλιο και η περιγραφή σου..
Εγώ όπως έχω αναφέρει και πιο πρίν ψάχνω (και βρήκα) τελικό που να μην έχει όσο γίνεται δυνατόν δικό του χαρακτήρα και ξεκάθαρη ηχητική ταυτότητα..
Ο Purifi αυτό προσφερει (ειδικά μετά από κάποιες βελτιώσεις του) αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο..
Σε άλλους δεν αρέσει αυτός ο "χαρακτήρας", για εμένα όμως αυτό είναι πολύ σημαντικό..
Εννοείται ότι έχω και class AB ολοκληρωμένο ενισχυτή σε δεύτερο σύστημα μου, (έναν MF dual mono με ξεχωριστούς μετασχηματιστές στην τροφοδοσία), αλλά αυτός έχει χρώμα, χαρακτήρα κλπ...
Στο βασικό μεγάλο μου σύστημα δεν θέλω κάτι τέτοιο και προτιμώ τελικούς με Class D τοπολογία για αυτό που δεν προσφέρει η ΑB...

• Like
Reactions: Deneb
Συμφωνώ απόλυτα και τον έχω προσπεράσει.
Όπως και όσοι τον γουστάρουν πρέπει να προσπεράσουν αυτούς που δεν τους αρέσει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πείσετε όλο τον κόσμο ότι οι τάξης Δ παίζουν τέλεια.

Από πότε δεν ισχύει κριτική που δεν μας αρέσει;
Δικαίωμα στην κριτική έχουν μόνο όσοι συμφωνούν με εμάς ;

Αν οι τάξης Δ ήταν όπως τους περιγράφεις, στην τελική θα έβλεπες κριτικούς συστημάτων να τους χρησιμοποιούν για να δοκιμάσουν π.χ. ηχεία.
Ξέρω κριτικό μηχανημάτων τον Thanasis Moraitis που τον χρησιμοποιεί στο σύστημα του, όπως και άλλους χομπίστες, τι σχέση έχει αυτό; Αν ένας ενισχυτής χρησιμοποιείται από κάποιον δοκιμαστή είναι καλός, αν όχι δεν είναι;
Ο copland που έχεις πχ χρησιμοποιείται σαν ενισχυτής αναφοράς από κάποιον δοκιμαστή;
Δεν έχει νόημα όλο αυτό που γίνεται..

Προσπαθώ να πείσω κανέναν για τα Purifi; Πότε έγινε αυτό; Την γνώμη μου λέω όπως κάνετε εσείς και όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο νήμα...

Ποτέ δεν ανέφερα ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί μου δεν έχουν δικαίωμα στην κριτική ενός μηχανήματος..
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα..
Οπως σου ανέφερα και πιο πριν, Δεν βγάζω άκρη, δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω για τα Purifi...😉
Δεν συμμετέχω άλλο στο νήμα..🙂

• Like
Reactions: Deneb

Καλα μη το δενεις και κομπο οτι και οι κριτικοι ειναι απταιστοι η οτι εχουν κανα απολυτο αυτι.

Οι καλυτεροι απλα γραφουν καλυτερα απ'οτι ακουν.

• Like
Reactions: superfly

Του ασφαλειοπινακα , του καλωδίου ρεύματος........

Ο ασφαλειοπινακας ???? Και το καλωδιο ρευματος ? Xαρακτηρα ?

Ξέρω κριτικό μηχανημάτων τον Thanasis Moraitis που τον χρησιμοποιεί στο σύστημα του,

Έναν τραγουδιστή βρίσκω με αυτό το όνομα.
Που γράφει;
Αναφέρει ότι δοκιμάζει τα ηχεία που του στέλνουν οι εταιρίες με purify;

Καλα μη το δενεις και κομπο οτι και οι κριτικοι ειναι απταιστοι η οτι εχουν κανα απολυτο αυτι.

Δεν λέω ότι είναι άπταιστοι.
Σαφώς έχουν πάρει μέχρι και εντολές κάποιοι.
Δεν κρίνω αυτό.
Αυτό που λέω είναι ότι ΑΝ κάποιος ενισχυτής θεωρείται reference χωρίς χαρακτήρα ενώ όλοι οι άλλοι "χαλανε" τον ήχο, θα ήταν η πρώτη επιλογή για κριτική ηχείων και πηγών.
Αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει, άρα...

Από τότε που πήρα εγώ τους UcD θυμάμαι ότι αυτό έλεγαν κάποιοι για τους Class D, ότι είναι εντελώς ουδέτεροι, είναι "σύρματα με κέρδος" και άλλες τέτοιες βλακείες.

Όπως αποδείχθηκε, ούτε τότε ήταν εντελώς ουδέτεροι (μιας και βγήκαν στη συνέχεια γενιές που έπαιζαν καλύτερα), και πιθανότατα θα αποδειχθεί πως ούτε τώρα είναι εντελώς ουδέτεροι.

Οπότε, μικρό καλάθι.

Δεν υπάρχουν giant killers.

Που γράφει;

Δεν κρίνω αυτό.
Αυτό που λέω είναι ότι ΑΝ κάποιος ενισχυτής θεωρείται reference χωρίς χαρακτήρα ενώ όλοι οι άλλοι "χαλανε" τον ήχο, θα ήταν η πρώτη επιλογή για κριτική ηχείων και πηγών.
Δεν ξέρεις τον Θανάση Μωραιτη, που γράφει πόσα χρόνια σε περιοδικά, site κλπ;
Που δουλεύει με τον Βασίλη στην Ideon;

Nαι, αν διαβάσεις δοκιμές του γράφει με τι σύστημα δοκιμάζει τα πράγματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

Όλο αυτό τι νόημα έχει ρε Μιχάλη, τι ψάχνεις να ανακαλύψεις;

Από τότε που πήρα εγώ τους UcD θυμάμαι ότι αυτό έλεγαν κάποιοι για τους Class D, ότι είναι εντελώς ουδέτεροι, είναι "σύρματα με κέρδος" και άλλες τέτοιες βλακείες.

Όπως αποδείχθηκε, ούτε τότε ήταν εντελώς ουδέτεροι (μιας και βγήκαν στη συνέχεια γενιές που έπαιζαν καλύτερα), και πιθανότατα θα αποδειχθεί πως ούτε τώρα είναι εντελώς ουδέτεροι.

Οπότε, μικρό καλάθι.

Δεν υπάρχουν giant killers.
όταν ένας ενισχυτής έχει flat απόκριση και απειροελάχιστη παραμόρφωση αυτός είναι ο ορισμός του ουδέτερου. Τι άλλο δηλαδή;

Που γράφει;

Δεν κρίνω αυτό.
Ο θ. Μωραιτης ηταν καποτε κριτικος μηχανηματων σε γνωστο περιοδικο του χωρου που δεν υπαρχει πλεον ,δεν ξερω αν το κανει ακομα αλλα ξερω οτι απασχολειται σε γνωστη ελληνικη εταιρια που κατασκευαζει μηχανηματα ηχου

Που γράφει;

Πολλα χρονια εγραφε στον ηχο ο Μωραιτης. Γνωστης των πραγματων του audio με αποψη και με δικες του κατασκευες.
Το θεμα της ουδετεροτητας ειναι σχετικο. Απολυτη ουδετεροτητα δεν υπαρχει.
Αρα ειμαι υπερ του να χρησιμοποιουμε αυτη την ελλειψη φερνοντας τον ηχο εκει που θελουμε με διαφορους συνδιασμους.
Δηλαδη δεν συμπαθω πολυ, ως προς το αποτελεσμα, τα συστηματα με συσκευες της ιδιας φιλοσοφιας.

Δεν ξέρεις τον Θανάση Μωραιτη, που γράφει πόσα χρόνια σε περιοδικά, site κλπ;
Που δουλεύει με τον Βασίλη στην Ideon;

Nαι, αν διαβάσεις δοκιμές του γράφει με τι σύστημα δοκιμάζει τα πράγματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

Όλο αυτό τι νόημα έχει ρε Μιχάλη, τι ψάχνεις να ανακαλύψεις;
Μην παιρνεις ορκο το οτι γραφει ειναι και σωστο και θα σταματησω εδω γιατι δεν κανει να κρινουμε και να λεμε διαφορα για καποιος που δεν συμμετεχει
Διαβασα οτι εγραψες για καποια αλλγη που γινεται στα purifi για να παιξον καλυτερα ,ποια ειναι αυτη ; Αν χρειαζονται πειραγμα για κελαηδησουν τοτε δεν κανουν για ολους

Ο θ. Μωραιτης ηταν καποτε κριτικος μηχανηματων σε γνωστο περιοδικο του χωρου που δεν υπαρχει πλεον ,δεν ξερω αν το κανει ακομα αλλα ξερω οτι απασχολειται σε γνωστη ελληνικη εταιρια που κατασκευαζει μηχανηματα ηχου
Ο Θανάσης γράφει στο Hiendnews του Ντεμου...
Έγραφε σε όλα τα Audio περιοδικά που υπήρχαν στην Ελλάδα..
Τώρα η κεντρική δουλειά του είναι στην Ideon.
Φυσικά είναι εξαιρετικός Ντιουης...