Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Έχεις δίκιο Νίκο. έχω δει τη μουρίτσα τους και είναι γλυκούλια. δεν θα έλεγα όχι για ένα τέτοιο να το έχω στην αυλή του σπιτιού μου στο χωριό.

Προτιμώ πάντως τα ''κατσούλια''

costas 1965 δύο πράγματα....
1..:ernaehrung004: για τα κουταλάκια
2.. υπάρχει δυνατότητα να βρώ - βρείς τέτοιο ξύλο. Με το ανάλογο κόστος βεβαίως, και κυρίως με ρόζους άν είναι δυνατόν. Σε διαστάσεις περίπου 90χ60χ40 η και μεγαλύτερο....

Σε ευχαριστώ.
Για αυτές τις διαστάσεις ελιάς είναι πολύ δύσκολο.
Για να βγει αυτή η φέτα με ρόζους & νερά θέλει πολύ μεγάλο & πολύ γέρικο δέντρο. Ειδικά το πλάτος στους 60 πόντους είναι μια μεγάλη δυσκολία ώστε να το βρεις.
Δεν γνωρίζω κάπου να υπάρχει έτοιμο ή προς πώληση. Την καλημέρα μου.

Αυτος εδω ειναι ο ένοικος του σπιτιου.
Το σπιτάκι θα περαστει μαλλον με 1-2 χερια βερνικι εμποτισμου νερου ισα ισα για να μην ποτιζει απο ακαθαρσιες.
Τον πιανω και τον χαϊδεύω κανονικα, τα αγκαθια των σκαντζόχοιρων γινονται σκληρα μονο οταν νιωσουν απειλη
c469c25e7b8e066a963d646a2b602f49.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραίες οι κουτάλες! Νομίζω πως η κάθε νοικοκυρά θα ήθελε ένα τέτοιο ζευγάρι!
Τι γλυκούλια τα σκαντζόχοιρακια.... Πολύ ωραία η κίνηση να του φτιάξεις το σπιτάκι του.
Μπράβο σας κύριοι!

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ.
Για αυτές τις διαστάσεις ελιάς είναι πολύ δύσκολο.
Για να βγει αυτή η φέτα με ρόζους & νερά θέλει πολύ μεγάλο & πολύ γέρικο δέντρο. Ειδικά το πλάτος στους 60 πόντους είναι μια μεγάλη δυσκολία ώστε να το βρεις.
Δεν γνωρίζω κάπου να υπάρχει έτοιμο ή προς πώληση. Την καλημέρα μου.

Eχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Δεν έκανα διευκρίνηση. :bang: Χιλιοστά εννοούσα..:smash: Αλλάζει κάτι η μπάαααααα.....

Eχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Δεν έκανα διευκρίνηση. :bang: Χιλιοστά εννοούσα..:smash: Αλλάζει κάτι η μπάαααααα.....

Αλλάζει & γίνεται ευκολακι.
Ακόμα & σε κατάστημα με καυσόξυλα μπορείς να βρεις. Ρίζα ελιά.

Για τα ξύλα έξω στην πιάτσα μιλάνε συνήθως με cm στις διαστάσεις.
Στα "δικά μας τα μηχανουργικά" μιλάμε σχεδόν πάντα με mm.

Ρίζες βρίσκω κατά καιρούς... αλλά είναι μούσκεμα συνήθως. Ελεγα μήπως.............λέω μήπως εκεί στην περιοχή σου υπάρχει τίποτις..-bye-
Κάποτε είχα πάρει μέσω ενός γνωστού απο Κρήτη καμιά 50αριά μπλοκάκια. Ναι μέν καθαρά και στεγνά, αλλά ήταν όλα απο κορμό. Νερά μηδέν. Παρόλο που είχα ζητήσει να στείλει ρίζα η ρόζο. Μόνο οι κλασικές ίσιες γραμμές που έχει η ελιά. Αμα δεν υπάρχει δυνατότητα να τα δείς απο κοντά, τον πίνεις..:smash: Τέσπα, ευχαριστώ πάντως.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ωραία χτένα. δεν μου φτιάχνεις και μένα μία να την κάνω δώρο στην πεθερά μου μιας και δεν έγινα παππούς ακόμα ;

E, αμα ειναι για την πεθερα σου θα σου φτιαξω εγω μια, μη σκας :))

Tελειωσε και το ελκηθρο του Αη Βασιλη!

49419609237_c54f112fb8_b.jpg

Αφου κολληθηκε σε 3-4 σημεια που το ειχε σπασει το παιδακι, οταν προσπαθησε να το τριψει με γυαλοχαρτο, βαφτηκε και βερνικωθηκε.
Βοηθησαν αρκετα τα προγραμματα που δοκιμαζεις χρωματα (thanks Yiannis :))

Εδω το κυριως κουφαρι που βαφτηκε βαθυ κοκκινο οπως επρεπε.
49419520917_ed599dac84_c.jpg

Εδω τα υπολοιπα τεμαχια χρωματισμενα και περασμενα βερνικι νερου (τα μπουκαλακια στα αριστερα)
49419521387_2bca61f148_b.jpg

Και εδω η συναρμολογηση των τεμαχιων με ξυλοκολλα
49419299591_2a78f166ef_b.jpg

Tελειωσε και το ελκηθρο του Αη Βασιλη!

49419609237_c54f112fb8_b.jpg

Αφου κολληθηκε σε 3-4 σημεια που το ειχε σπασει το παιδακι, οταν προσπαθησε να το τριψει με γυαλοχαρτο, βαφτηκε και βερνικωθηκε.
Βοηθησαν αρκετα τα προγραμματα που δοκιμαζεις χρωματα (thanks Yiannis :))

Εδω το κυριως κουφαρι που βαφτηκε βαθυ κοκκινο οπως επρεπε.
49419520917_ed599dac84_c.jpg

Εδω τα υπολοιπα τεμαχια χρωματισμενα και περασμενα βερνικι νερου (τα μπουκαλακια στα αριστερα)
49419521387_2bca61f148_b.jpg

Και εδω η συναρμολογηση των τεμαχιων με ξυλοκολλα
49419299591_2a78f166ef_b.jpg
Πολύ ωραία τελικά η επιλογή των χρωμάτων!!! Το εποτελεσμα είναι νομίζω καταπληκτικό!

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη πολύ όμορφο το αποτέλεσμα....!!!!
Τα χρώματα πολύ έντονα που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το έργο..!!!
Πολύ σφηκτηρακι βρε Μιχάλη...!!!..πόσο χρήσιμα είναι τελικα..!!!!

Ευχαριστω πολυ παιδια!

Αυτο το σκαλισμα (πολλες εσωτερικες κοπες) στα ποδια του ελκυθρου ηταν λιγο κουραστικο, οχι μονο στην κοπη αλλα και στο τριψιμο.
Κατα τα αλλα η κατασκευη βγηκε πιο καλη τελικα απο οτι την φανταζομουν και τα χρωματα εκατσαν αρκετα καλα, ιδιως το χρυσαφι.