Αναβάθμιση Rotel RC-1090

Έριξα κάτι για την μακροζωία του μοτέρ, αλλά δεν το συστήνω γιατί είναι δικό μου "παρασκεύασμα" και δεν μπορώ να ξέρω πως θα το "χειριστεί" κάποιος άλλος...
Το λεω γιατι αν εχω καταλαβει καλα, εχει μεινει καιρο αχρησιμοποιητος και θα εχει μαζεψει μακα το ποτενσιομετρο.

Α! Τι ακουστικες διαφορες παρατηρεις [mention]vlad66 [/mention]

Ο Rotel έχει τρομερό αρμονικό πλούτο που στα "φυσικά" όργανα κάνει "μπαμ"

Ο λάτρης της κλασικής μουσικής θα τον εκτιμήσει πάρα πολύ...

Είναι πιο "καθαρός" και πιο αναλυτικός σε όλο το φάσμα με τα δυναμικά (και μικροδυναμικά) να είναι καλύτερα από του audiolab

Στην ηλεκτρονική μουσική οι διαφορές είναι περισσότερο θέμα γούστου γιατί κανείς μας δεν είναι / ήταν πίσω από την κονσόλα...

Επίσης δίνει την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση ο τελικός..
Κάτι που φυσικά θα αγνοήσω, γιατί πρέπει να το αγνοήσω....

Το λεω γιατι αν εχω καταλαβει καλα, εχει μεινει καιρο αχρησιμοποιητος και θα εχει μαζεψει μακα το ποτενσιομετρο.

Τίποτα δεν είχε μαζέψει.

Λειτούργησε και λειτουργεί σε όλα σαν να βγήκε μόλις από το κουτί του.

Στις πλακέτες το μόνο που έκανα ήταν να καθαρίσω το flux του εργοστασίου και αυτό γιατί κάτι έπρεπε να κάνω όταν περίμενα να στεγνώσει κάποιο υλικό από τις λαμαρινοδουλειές ..

• Like
Reactions: Λάκης
Έχει παίξει πολύ λίγο σε ακαπνο σπίτι ,με νοικοκυρά υποχόνδρια με την καθαριότητα και έμεινε τυλιγμένος με... 200 μέρα πλαστικό με φουσκάλες,όταν τον φύλαξα.
Εξάλλου δεν έχει πουθενά εξαερισμό,είναι κλεισμένος, καθ'υπερβολή,ερμητικά.

Έχει παίξει πολύ λίγο σε ακαπνο σπίτι ,με νοικοκυρά υποχόνδρια με την καθαριότητα και έμεινε τυλιγμένος με... 200 μέρα πλαστικό με φουσκάλες,όταν τον φύλαξα.
Εξάλλου δεν έχει πουθενά εξαερισμό,είναι κλεισμένος, καθ'υπερβολή,ερμητικά.

Φίλος, αν τον θέλεις πίσω στον δίνω αλλά με πολύ βαρύ αντίτιμο γιατί αν φύγει από εδώ εγώ παρατάω το άθλημα!

Θα αρχίσω το ψάρεμα ...
:LOL:

• Haha
Reactions: Sonorus
Καλό hi-end είναι το βαρύ hi-end
Γνωμικό κλεμμένο από τον σημερινό μας Πρόεδρο...

Τα οφέλη από ένα βαρύ μηχάνημα είναι πρώτα απ' όλα να απομονώνονται οι κραδασμοί που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Το βάρος στην βάση και όχι στο καπάκι "χτυπάει" ακριβώς εκεί που πρέπει.. θα εξουδετερώσει τους κραδασμούς πριν αυτοί φτάσουν στην πλακέτα με τα εξαρτήματα.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα μάλιστα ήταν πολύ "μπροστοβαρές" γιατί μπροστά έχει χοντρά αλουμίνια ενώ τα υπόλοιπα τμήματα είναι λεπτές λαμαρίνες και αλουμινένια βάση.
Ούτε ο Μ/Σ δεν ήταν σε θέση να "μοιράσει" λίγο πιο σωστά το βάρος.

Τώρα ελπίζω να έχω πιο σωστό καταμερισμό βάρους (δεν το έχω δει στην πράξη ακόμα) και αν ναι, αυτό θα σημαίνει πιο αποτελεσματική απορρόφηση κραδασμών και δονήσεων.

Δράπανο λέγεται το παιχνιδάκι το οποίο το έχω καιρό αλλά είναι η 1η φορά που έκανα σοβαρή δουλειά με αυτό..

Laser και μετρητής Depth όλα τα λεφτά !!

View attachment 269991

View attachment 269992

Ευχαριστώ !!!
Συγχαρητήρια και από μένα για την επιμονή και την υπομονή στη λεπτομέρεια..
Με τέτοιο εξοπλισμό σε βλέπω να φτιάχνεις diy σασιά από το μηδέν..

• Like
Reactions: vlad66