Δημητρη ο Θανάσης έχει δίκιο...
Σε μεγάλες επιφάνειες περνάμε μόνο κάθετα και ποτέ οριζόντια...
Μονο στα δοκάρια περνάς οριζοντια και αυτό γιατί υπάρχει κυνδινος να περάσεις με το μικρή κυλικεία των 40-50 πόντων..
Οριζόντια στάζει πολύ το ρόλο,λερώνει αρκετά και δεν στρώνει το χρώμα...Δεν συνιστάται καθόλου..
Δεν είναι σαν το βερνίκι η την ριπολινη που θέλει σταυρωτά για να στρώσει και απλώσει σωστά το χρώμα...
Σε τέτοιες απόχρωσεις το ρόλο δουλευται ως εξής..:
Αφού έχουμε βουτήξει το ρόλο κάνουμε ένα 8 η ένα Χ,οπως ειπες Δημητρη,στο τοιχιο και εποιτα δουλεύουμε το χρώμα...4-5 ρολλιες ορθιες για εμένα είναι λάθος...στην τελευται δεν εχεις την ίδια ποσότητα χρώματος..
Αυτό γίνεται ώστε το χρώμα να κατανεμηθεί σωστά παντού και να απλώσει ομοιόμορφα..
Το ευρώς απλωματος είναι 1Χ 1.20-1.40 και απλώνουμε από πανω προς τα κάτω..
Στην ουσία ένας τοίχος 2.60-2.80 σε ύψος απλώνεται σε 2 φάσεις...Αφού ολοκληρωθει αυτό σουμαρεται από πάνω μέχρι κάτω με το ρόλο να σβήνει από την πλευρά που δεν έχει το σίδερο καθώς εκεί πατάει ηπιότερα και δεν αφήνει γραμμές.. και εποιτα πάμε στο επόμενο πάνω κάτω..
Ένα τοίχο 3Χ3 τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να γίνει αρκετά γρήγορα γιατί οι αποχρώσεις αυτές,λόγω μεγάλης ποσότητας χρωστικών,διοξειδίου η μη,τραβάνε πολύ γρηγορα και δεν προλαβαίνεις...
Εγώ έχω φτάσει στο 3 λεπτό...
Το χειμώνα έχεις περισσότερη ευκαιρία και το προλαβαίνεις λιγο καλύτερα...
Ετσι το πράσινο,το κόκκινο,το πορτοκαλί και το βαθύ κίτρινο θέλουν αρκετά γρήγορο πέρασμα για σωστό αποτέλεσμα..
Αυτά.