Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις δουλέψει τέτοιο χρώμα...Για σου λέω για βάση και ρόλο κάτι ξέρω παραπάνω..
Όπως είπε και ο Αντώνης έχει διάφανη όψη και ζελε/παχιά μορφή...
Όταν το περνάς το χρώμα δεν απλώνει όπως τα απλά..Έχει διάφορα...
Θέλει δυστυχώς πολλά χέρια...
Να τα δεχτώ για το χρώμα όπως τα λες.Αυτο που δεν καταλαβαίνω πως βγήκαν όλα τα άλλα καλά και αυτό το δωμάτιο μάπα...
Έφταιγε το συγκεκριμένο κουτί χρώματος λες;
Έβαλε δηλαδή καινούριο κουτί χρώμα στο τελευταίο δωματιο και ήταν μάπα;

Να τα δεχτώ για το χρώμα όπως τα λες.Αυτο που δεν καταλαβαίνω πως βγήκαν όλα τα άλλα καλά και αυτό το δωμάτιο μάπα...
Έφταιγε το συγκεκριμένο κουτί χρώματος λες;
Έβαλε δηλαδή καινούριο κουτί χρώμα στο τελευταίο δωματιο και ήταν μάπα;
Μα το συγκεκριμένο κωδικό του σκουρου πράσινου τον βαλε μονο εκεί...το έγραψε ο άνθρωπος ότι μόνο εκεί είχε θέμα..
Στον άλλον κωδικο που απο οτι καταλαβα εχει βαψει το υπολοιπο σπιτι όπως είδες και έγραψε στο τελευταίο του ποστ είναι οκ..

Δεν καταλαβαίνω πως έχεις κολλήσει ότι κάτι έχει το χρώμα(να εχει χαλασει η οτιδηποτε αλλο)από την στιγμή που σε τόσα ποστ σου εξηγώ το γιατί..

Μα το συγκεκριμένο κωδικό του σκουρου πράσινου τον βαλε μονο εκεί...το έγραψε ο άνθρωπος ότι μόνο εκεί είχε θέμα..
Στον άλλον κωδικο που απο οτι καταλαβα εχει βαψει το υπολοιπο σπιτι όπως είδες και έγραψε στο τελευταίο του ποστ είναι οκ..

Δεν καταλαβαίνω πως έχεις κολλήσει ότι κάτι έχει το χρώμα(να εχει χαλασει η οτιδηποτε αλλο)από την στιγμή που σε τόσα ποστ σου εξηγώ το γιατί...
Κόλλησα γιατί κατάλαβα ότι ήταν ίδιο το χρώμα.
Αφού ήταν άλλο, λογικό να φταίει το χρώμα.

Ανακεφαλαίωση.
Όλοι οι τοίχοι καθαρίστικαν πρώτα και περάστικαν με αστάρι Kraft.
Στο σπίτι έχουν μπει 7 χρώματα.
1) γκρίζο ανοικτό (ice grey )
2) γκρίζο σκούρο ( σαλόνι - κουζίνα - χωλ)
3) λιλά με διχρωμία ανοιχτό-σκούρο ( 1 δωμάτιο )
4) Πρασινο με διχρωμία ανοικτό-σκούρο ( 2ο δωμάτιο)
5) λευκό για οροφές.
ΟΛΑ τα χρώματα ΕΚΤΟΣ από το πράσινο ανοικτό έχουντην ιδια βάση Kraft Master
Άρα 6 χρώματα Kraft Master άγνωστης βάσης και 1 χρώμα Kraft Eco με βάση D.
Ολα τα χρώματα ΕΚΤΟΣ από τα 2 πράσινα καλυψαν άριστα.

Σίγουρο λαθος το ρολό (Κώστα δεν εχω το σημερινό ρολό εδώ) , σίγουρα κάτι χρειάζονται σε τεχνική ; κάποια περίεργα χρώματα ( δεν παίζει ρόλο το σκούρο ,το γκρι σκούρο που έβαψα έστρωσε αμέσως )

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες άπαντες.

Το σκούρο πράσινο αποκλείεται να έχει άπλη βάση...
Εάν το ανοικτό πράσινο είχε D βάση τότε το σκούρο θα είχε TR...Η λογική αυτό λέει..

To γκρι σκούρο είναι άλλη απόχρωση και δεν έχει θέματα όπως το πράσινο...σκεπάζει πολύ καλύτερα...

Σίγουρο λαθος το ρολό (Κώστα δεν εχω το σημερινό ρολό εδώ) , σίγουρα κάτι χρειάζονται σε τεχνική ;
Χωρίς να έχει σχέση με το πρόβλημα του χρώματος που διαφανίζει: από τις φωτογραφίες φαίνεται σαν να δουλεύεις το ρολό μόνο με κάθετα περάσματα. Κανονικά, βουτάς το ρολό στο σκαφάκι, στραγγίζεις, κάνεις 4-5 παράλληλες γραμμές στον τοίχο και μετά ξεκινάς τα περάσματα πάνω από τις γραμμές κάνοντας κινήσεις με σχήμα "Υ" και "Χ".

Χωρίς να έχει σχέση με το πρόβλημα του χρώματος που διαφανίζει: από τις φωτογραφίες φαίνεται σαν να δουλεύεις το ρολό μόνο με κάθετα περάσματα. Κανονικά, βουτάς το ρολό στο σκαφάκι, στραγγίζεις, κάνεις 4-5 παράλληλες γραμμές στον τοίχο και μετά ξεκινάς τα περάσματα πάνω από τις γραμμές κάνοντας κινήσεις με σχήμα "Υ" και "Χ".
Λαθος

στους τοιχους μονο καθετα περασματα!

• Like
Reactions: dk31
Εχεις περισσοτερο "τρεξιμο" χρωματος και θα φαινονται οι ρολιες εκει που ξεκινας και τελειωνεις
Επισης δεν βολευει καθολου και χανεις τη σειρα
Δυσκολα να βγει καλο αποτελεσμα, θελει χρονο και λεπτομερεια

• Like
Reactions: KOSSTV
Δημητρη ο Θανάσης έχει δίκιο...
Σε μεγάλες επιφάνειες περνάμε μόνο κάθετα και ποτέ οριζόντια...
Μονο στα δοκάρια περνάς οριζοντια και αυτό γιατί υπάρχει κυνδινος να περάσεις με το μικρή κυλικεία των 40-50 πόντων..
Οριζόντια στάζει πολύ το ρόλο,λερώνει αρκετά και δεν στρώνει το χρώμα...Δεν συνιστάται καθόλου..
Δεν είναι σαν το βερνίκι η την ριπολινη που θέλει σταυρωτά για να στρώσει και απλώσει σωστά το χρώμα...

Σε τέτοιες απόχρωσεις το ρόλο δουλευται ως εξής..:
Αφού έχουμε βουτήξει το ρόλο κάνουμε ένα 8 η ένα Χ,οπως ειπες Δημητρη,στο τοιχιο και εποιτα δουλεύουμε το χρώμα...4-5 ρολλιες ορθιες για εμένα είναι λάθος...στην τελευται δεν εχεις την ίδια ποσότητα χρώματος..
Αυτό γίνεται ώστε το χρώμα να κατανεμηθεί σωστά παντού και να απλώσει ομοιόμορφα..

Το ευρώς απλωματος είναι 1Χ 1.20-1.40 και απλώνουμε από πανω προς τα κάτω..
Στην ουσία ένας τοίχος 2.60-2.80 σε ύψος απλώνεται σε 2 φάσεις...Αφού ολοκληρωθει αυτό σουμαρεται από πάνω μέχρι κάτω με το ρόλο να σβήνει από την πλευρά που δεν έχει το σίδερο καθώς εκεί πατάει ηπιότερα και δεν αφήνει γραμμές.. και εποιτα πάμε στο επόμενο πάνω κάτω..

Ένα τοίχο 3Χ3 τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να γίνει αρκετά γρήγορα γιατί οι αποχρώσεις αυτές,λόγω μεγάλης ποσότητας χρωστικών,διοξειδίου η μη,τραβάνε πολύ γρηγορα και δεν προλαβαίνεις...
Εγώ έχω φτάσει στο 3 λεπτό...
Το χειμώνα έχεις περισσότερη ευκαιρία και το προλαβαίνεις λιγο καλύτερα...

Ετσι το πράσινο,το κόκκινο,το πορτοκαλί και το βαθύ κίτρινο θέλουν αρκετά γρήγορο πέρασμα για σωστό αποτέλεσμα..

Αυτά.

Με προβληματίσατε, έβαλα και να δώ καμπόσα βίντεο να το πιάσω σαν εικόνα. Λοιπόν, όπως να 'ναι έβαφα τόσα χρόνια (και έχω βάψει το σπίτι ολόκληρο δυο φορές συν πόσα δωμάτια). Λιγότερη μπογιά και περισσότερη πίεση στο ρολό από ότι πρέπει και γενικά ξεκwlwμα χωρίς λόγο...
Άκυρο το προηγούμενό μου ποστ και ευχαριστώ για τη διόρθωση. (άκου "Χ" και "Υ"... άλγεβρα το καταντήσαμε...)

Καλησπέρα, μόλις επέστρεψα από το σπίτι που βάφω.Η πορεία της βαφής φαίνεται να είναι προς το καλύτερο.
Τρίτο χέρι κάλυψη 95% όπως το βλέπω εγώ.Δυστυχώς το διαμέρισμα δεν έχει ακόμα ρεύμα (από την περασμένη Τετάρτη η αίτηση στην ΔΕΔΔΗΕ) και οι φωτογραφίες είναι άθλιες.Παρόλα αυτά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να καλύπτει το χρώμα .

Attachments

• 3ο χέρι1.jpg
    3ο χέρι1.jpg
    1.5 MB · Views: 23
  • 3ο χερι.jpg
    3ο χερι.jpg
    1.7 MB · Views: 23
  • Like
Ναι Κώστα,με αυτό βάφω,περίπου1,5 χ 1,5 μέτρα ,μετά από κάτω,δίπλα μετά,και σουμαρισμα
Ωραία..Μια χαρά το πήγες...

Ελπίζω να κατάλαβες την τεράστια διαφορά του κυλίνδρου με το σφουγγάρι στο βαψιμο αλλά και ότι δεν φτάνει πάντα ο τοίχος η το υλικό...
Το πιο σημαντικό είναι πλέον οτι ξέρεις και δεν θα ταλαιπωρήσαι...!!

Μέσω φίλου ειδοποιήθηκε και η εταιρεία και αυριο θα έρθει αντιπρόσωπος τους να πάρει τις φώτο και δείγμα από την βαφή για να δουν τι έχει συμβεί (αστοχία, λάθος βάση,παλαιό υλικό)....
ναι Κώστα το είδα,ευχαριστώ και πάλι

• Wow
Δεν νομίζω να βγει κάτι αλλά δεν χάνεις να μάθεις.

Θέλω να αναφέρεις τις δικαιολογίες τους...Είναι απίστευτες οι απαντήσεις τους καμία φορά...