Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Ότι να ναι...
Καλά η απόχρωση βγήκε σωστή/ιδια με το δειγματολογιο .;
Δεν είχε διαφορά...;;

Πάντως η απόχρωση είναι φανταστική..
Ολα τα χρωματα έχουν το δικό τους ύφος και οπτική...αρκεί να συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους...και φίλος μια χαρά τα έχει συνδυάσει..

Κλασικός συνδιασμος σε καγκελα λλά όμορφος διαχρονικά κατε με...

Metal Silicone Black 755 με λονχες Metal silicone effect 740...

20220920_104214.jpg 20220920_104233.jpg

Καλησπέρα. Μόλις τελείωσα το σπίτι,κάτι μερεμέτια από την εγκατάσταση των κλιματιστικών έμειναν,το αποτέλεσμα με αποζημιώνει, πάλι όμως οι φωτογραφίες το αδικούν. Φταίει ο φωτισμός από το παράθυρο (υγρασία ανάμεσα στο διπλό τζάμι ) σκιάσεις και το παλιοκινητό μου😁.Δείτε πριν και μετά ενδεικτικά .

Attachments

• ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.jpg
    ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.jpg
    858 KB · Views: 39
  • ΤΕΛΙΚΟ.jpg
    ΤΕΛΙΚΟ.jpg
    144.4 KB · Views: 38
  • Πριν .jpg
    Πριν .jpg
    1,014.2 KB · Views: 36
  • ΜΕΤΑ.jpg
    ΜΕΤΑ.jpg
    840.6 KB · Views: 39
Συνάδελφοι, τα μαύρα στραντζαριστά αλλά και μασίφ σίδερα, πως τα βάφουμε;

Σκέφτομαι:
  1. να τα πλύνω (με ένα βρεγμένο πανί μου είπαν στου Γελαδάκη, όχι με χημικά, γιατί "δεν έχουν λάδι πια"),
  2. να τους κάνω ένα ελαφρύ τρίψιμο (μάλλον με ένα γυαλόχαρτο σφουγγαράκι)
  3. να τα περάσω με ένα Σπρέι Αστάρι Primer Ακρυλικό
  4. να τα βάψω με ένα μαύρο Σπρέι Βαφής Mat Acrylic
Είναι σωστός ο συλλογισμός; :unsure:

Μία χαρά το σκέφτεσαι..
Βέβαια εγώ στο πανάκι θα εβαζα διαλυτικό νιτρου κι ας λένε αυτοί.. Αλλά αν τα τρίψεις μετά, θα πρέπει να το καθαρίσεις ξανά.. Δες αφού λένε ότι δεν έχουν λαδια, να τα τρίψεις πρώτα και μετά να τα πλύνεις άμα είναι..

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο από Γελαφακη περνώ και εγώ καμια φορα και όσα έχω πάρει είχαν ίχνη μαυρίλας που είναι κατάλοιπα λαδιού...οπότε ο καθαρισμός με ελαφρύ διαλυτικό η άσετον δεν αποφεύγεται...
Για ασταρι θα χρησιμοποιήσεις είτε μινιο είτε αντισκουριακο ασταρι μετάλλου...Δεν κάνει αυτό που έχεις βάλει.. Είναι πολύ "ελαφρυ" σαν υλικό...
Εάν προορίζονται για μέσα μια χαρά είναι το σπρευ που έχεις βάλει...Εάν είναι για έξω δεν κάνει καθώς το ματ έχει πόρους και θα δημιουργήσεις θέματα πολύ γρήγορα..έξω γυαλιστερό λοιπόν...
Αυτά..

Εάν είναι για έξω δεν κάνει καθώς το ματ έχει πόρους και θα δημιουργήσεις θέματα πολύ γρήγορα..έξω γυαλιστερό λοιπόν...
Αν μετά το γυαλιστερό βάλει και το ματ;

Μια ιδέα λέω αν θέλει ματ...

χάχα, τι βρεγμένο πανάκι μου είπαν; Πόνεσε το χέρι μου να τρίβω και η μαυρίλα δεν έλεγε να σταματήσει! o_O :ROFLMAO:
Έχετε δίκιο, χωρίς διαλυτικό δεν καθαρίζουν με τίποτα. Εντάξει, καθάρισαν επιτέλους.

Κωστή, για μεσα είναι, δεν υπάρχει θέμα να βρέχονται. Για αυτό έλεγα να ακολουθήσω την εύκολη λύση του σπρέι και για το αστάρι. Αλλά ΟΚ, θα βάλω για αστάρι κάτι τέτοιο και μετά θα βάψω με το μαύρο σπρέι (το ματ).
Αλλά και η ιδέα του Γιάννη ωραία ακούγεται. Θα μας πεις αν στέκει όμως.

Να τα τρίψω πριν το αστάρι τελικά; :unsure:

Όχι δεν μπαίνει μετά από πάνω το ματ καθώς δεν έχει πόρους πρόσφυσης μια γυαλιστερή επιφανεια ώστε να κάτσει το ματ υλικό..
Εφόσον είναι μέσα λοιπον δεν υπάρχει θέμα..

Εάν θες να τριψεις Νίκο θα είναι μετά το αντισκουριακο ασταρι...

• Like
Αλλά αν τα τρίψεις μετά, θα πρέπει να το καθαρίσεις ξανά.. Δες αφού λένε ότι δεν έχουν λαδια, να τα τρίψεις πρώτα και μετά να τα πλύνεις άμα είναι..
Έτσι και εγώ Νίκο, πρώτα τρίψιμο και μετά καθάρισμα με πανάκι και white spirit, για να γλυτώσεις το διπλό καθάρισμα.

Μια απορία για το σπρέι vs βάψιμο με ρολάκι: σπρέι προτιμάμε μόνο όταν έχουμε δύσκολες επιφάνειες (πχ με σχέδια) ή και σε απλές επιφάνειες για καλύτερη εμφάνιση; Ρωτάω επειδή η μπογιά βγαίνει πιο οικονομική από τα σπρέι.

Παιδια εαν υπαρχει λαδι δεν τριβεται...το γυαλοχαρτο η το ντουκοχαρτο θα μπουκωσει γρηγορα χωρις να εχει γινει αποτελεσμα...
Ο καθαρισμος με ασετον η διαλυτικο γινεται πρωτα ωστε να ειναι πληρως στεγνο προς απορροφηση του αντισκωριακου η μινιου υλικου..
Το ασταρι κανει καποιες αγριαδες/ανωμαλιες και για αυτο θελει τριψιμο μετεπειτα....

Δημητρη το σπρευ οντως μπαινει σε περιεργα σημεια ,οπως καραβολα και λουλουδακια, αλλα δεν αφηνει χρωμα σε σχεση με το ρολακι...
Στα εξωτερικα καγκελα για να κρατησει το χρωμα θελει παχος και το σπρευ δεν αφηνει..εκτος και εαν περασεις 2-3 φορες,μιλωντας για τα δυσκολα σημεια,μετα απο καθε στεγνωμα(ταλαιπωρια)...

Κωστή, λογικό αυτό που λες για τον καθαρισμό-μάλλον γιαυτό μου ξοδεύεται πολύ γυαλόχαρτο κάθε φορά.

Για εξωτερικά κάγκελα κατανοητό λόγω απαιτούμενης ποσότητας. Για εσωτερικού χώρου όπως πχ σωλήνες για πόδια τραπεζιού που είναι απλή επιφάνεια, βάζουμε ρολάκι ή καλύτερα σπρέι για να δείχνει πιο όμορφο το βάψιμο;

Για εσωτερικό χωρο και μικροκατασκευες όπως τα λες...
Το σπρευ οφείλω να παραδεχτώ ότι αφηνει ωραίο αποτέλεσμα...!!!

• Like
Reactions: dk31
Σκέφτομαι να φτιάξω δύο απλα κομοδίνα για το παρακάτω κρεβάτι
SmartSelect_20221009_103002_Samsung Internet.jpg

Το ξύλο θα είναι έλατο, τι προτείνετε για βερνίκι, απόχρωση κλπ;
Σκεφτόμουνα κάτι εμποτισμου νερού σε απόχρωση βαλανιδιάς αλλά επειδή δεν το έχω καθόλου καλό θα ήταν να μου μεταδώσετε τις πολύτιμες γνώσεις σας

• Haha
Reactions: panoss1
Ευχαριστώ Αντώνη

Μιχάλη, δεν αρέσουν στη σύζυγο αυτά τα σχέδια με αποτέλεσμα να έρθει η "δουλειά" σε μένα.
Άσε να κάνουμε και τίποτα για την εξάσκηση, στου κασίδη το κεφάλι θα μάθω 😁

Το κομοδίνο πρέπει να ταιριάζει με το κρεβάτι οπότε το ιδανικότερο είναι η λύση που σου πρότεινε ο Μιχάλης. Το έλατο ότι βερνίκι και να βάλεις δεν θα ταιριάξει επειδή έχει διαφορετικά νερά και αποχρώσεις καθώς και ρόζους.
Αν τώρα αποφασίσεις να τα φτιάξεις, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και για ξύλο δρυ λευκό, που είναι και το ορίτζιναλ ξύλο που προσπαθεί να απομιμηθεί το κρεβάτι. Είναι ακριβό αλλά η κατασκευή σου είναι μικρή οπότε ίσως σε παίρνει. Μετά βάζεις διαφανές βερνίκι.

• Like