Βερνίκια, Λαδια, Μπογιες, Κονιάματα, υλικά κατασκευών.

Ερώτηση: Θα μπορούσα να βάψω μια ξύλινη επιφάνεια (είτε MDF είτε κόντρα πλακέ) αρχικά με το βερνίκι εμποτισμού της Vitex και από πάνω αντί για βερνίκι κρούστας να περάσω το βερνίκι πατωμάτων της Vitex?
Ο υπάλληλος στο Praktiker μου απάντησε ότι μπορώ να το κάνω, δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα αλλά δε μου φάνηκε και πολύ σίγουρος στην απάντηση του.

Ερώτηση: Θα μπορούσα να βάψω μια ξύλινη επιφάνεια (είτε MDF είτε κόντρα πλακέ) αρχικά με το βερνίκι εμποτισμού της Vitex και από πάνω αντί για βερνίκι κρούστας να περάσω το βερνίκι πατωμάτων της Vitex?
Ο υπάλληλος στο Praktiker μου απάντησε ότι μπορώ να το κάνω, δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα αλλά δε μου φάνηκε και πολύ σίγουρος στην απάντηση του.
Εφόσον είναι νερού και τα 2 ναι..
Απλώς υπάρχει ασταρι για πάτωμα για καλύτερη πρόσφυση..

Εσύ θα περάσεις μόνο ένα χέρι βερνικι εμποτισμου και 2 από το βερνικι πατωματων...

Εφόσον είναι νερού και τα 2 ναι..
Απλώς υπάρχει ασταρι για πάτωμα για καλύτερη πρόσφυση..

Εσύ θα περάσεις μόνο ένα χέρι βερνικι εμποτισμου και 2 από το βερνικι πατωματων...
Ναι, εννοείται νερού και τα δύο.
Προμηθεύτηκα και το αντίστοιχο ασταρι πατωμάτων αλλά είναι άχρωμο και σκεφτόμουν να βάψω την επιφάνεια αρχικά με κάποιο βερνίκι με απόχρωση και ακολούθως για μεγαλύτερη αντοχή να περάσω το βερνίκι πατωμάτων. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου Κωστή, ευχαριστώ.

Ο συνδυασμός του άχρωμου ασταριου και βερνικιού πατωμάτων της Vitex, σκουραίνουν το ξύλο που θα βαφτεί με αυτά; Και πόσο;

Ναι, εννοείται νερού και τα δύο.
Προμηθεύτηκα και το αντίστοιχο ασταρι πατωμάτων αλλά είναι άχρωμο και σκεφτόμουν να βάψω την επιφάνεια αρχικά με κάποιο βερνίκι με απόχρωση και ακολούθως για μεγαλύτερη αντοχή να περάσω το βερνίκι πατωμάτων. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου Κωστή, ευχαριστώ.
Ο συνδυασμός του άχρωμου ασταριου και βερνικιού πατωμάτων της Vitex, σκουραίνουν το ξύλο που θα βαφτεί με αυτά; Και πόσο;
Εάν θες το χρωματισεις τότε καλά πήρες εμποτισμου χρωματιστό...

Άρα η σωστή σειρά είναι..
Βερνικη εμποτισμου 1 η 2 χέρια αναλόγως πόσο θες να χρωματιατει και επειτα βάζεις το αστάρι πατωματων 1 χέρι και άλλα 2 βερνίκι πατωματων...

Το αστάρι θα "κολλησει"μια χαρά πάνω από τόυ εμποτισμου εφόσον το έχεις και θα δημιουργήσει την κατάλληλη πρόσφυση για το βερνικι πατωματων μετα....
Εννοείται τρίψιμο ελαφρύ μετα απο κάθε χέρι..

Καταργεί την κλασική σειρά που εχει εδω και δεκαετίες. Μαζι με αυτο καταργεί και κάποιες αποχρώσεις οπως προσθέτει και κάποιες καινούργιες. Αλλάζει προφανώς συνταγή κσι το κανει σιλικονουχο. Νομίζω οτι γίνεται σαν απάντηση στο σιλικονουχο της vitex.

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Καταργεί την κλασική σειρά που εχει εδω και δεκαετίες. Μαζι με αυτο καταργεί και κάποιες αποχρώσεις οπως προσθέτει και κάποιες καινούργιες. Αλλάζει προφανώς συνταγή κσι το κανει σιλικονουχο. Νομίζω οτι γίνεται σαν απάντηση στο σιλικονουχο της vitex.
Δεν ξέρω εάν θα καταργησει τις παλιές αποχρώσεις,θα είναι καταστροφή για συνέχεια παλιών, αλλά γενικός το ντουκο της Vivechrom είχε θέματα αργού στεγνώματος σε σχεση με αλλες εταιριες....κάτι που τα σιλικονουχα δεν έχουν
Π.χ της Vitex στην υφή στεγνώνει στις 2-4 αναλόγως τις καιρικές συνθηκες...
Εάν το σιλικονουχο έχει τις ίδιες ιδιότητες τότε θα έχει ενδιαφέρον..

Πάντως τέτοιες αλλαγές σε χρώματα δεκαετιών ψιλιαζομαι και αλλαγή στο χημικο/παρασκεύασαν της Vivechrom..;)

παιδια, τι ειναι αυτα τα σιλικονουχα βερνικοχρωματα?

Είναι υψηλής αντοχής ντουκο..
Έχει μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές στις καιρικές στνθηκες λόγω της σύστασης του..

• Like
Reactions: elninioz and nikfor
Δεν ξέρω εάν θα καταργησει τις παλιές αποχρώσεις,θα είναι καταστροφή για συνέχεια παλιών, αλλά γενικός το ντουκο της Vivechrom είχε θέματα αργού στεγνώματος σε σχεση με αλλες εταιριες....κάτι που τα σιλικονουχα δεν έχουν
Π.χ της Vitex στην υφή στεγνώνει στις 2-4 αναλόγως τις καιρικές συνθηκες...
Εάν το σιλικονουχο έχει τις ίδιες ιδιότητες τότε θα έχει ενδιαφέρον..

Πάντως τέτοιες αλλαγές σε χρώματα δεκαετιών ψιλιαζομαι και αλλαγή στο χημικο/παρασκεύασαν της Vivechrom..;)

Είναι υψηλής αντοχής ντουκο..
Έχει μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές στις καιρικές στνθηκες λόγω της σύστασης του..
100% καταργεί γύρω στις 10 αποχρώσεις και προσθέτει αλλες τοσες καινούργιες. Δεν θυμάμαι ακριβως. Εχω δει το δειγματολογιο.

Συμφωνώ οτι θα υπάρχει θέμα απόχρωσης με όσους πέσουν πανω στην αλλαγή ενω βαφουν! Αποκλείεται να μην υπάρχουν διαφορες!
Ιδωμεν!
(Εχεις δικιο και με τα στεγνωματα! Τα ιδια θεματα εχει και το vivelock!)

• Like
Reactions: KOSSTV
100% καταργεί γύρω στις 10 αποχρώσεις και προσθέτει αλλες τοσες καινούργιες. Δεν θυμάμαι ακριβως. Εχω δει το δειγματολογιο.

Συμφωνώ οτι θα υπάρχει θέμα απόχρωσης με όσους πέσουν πανω στην αλλαγή ενω βαφουν! Αποκλείεται να μην υπάρχουν διαφορες!
Ιδωμεν!
(Εχεις δικιο και με τα στεγνωματα! Τα ιδια θεματα εχει και το vivelock!)
Μάλιστα..
Εσύ θα το ξέρεις καλύτερα...αλλά αυτά κανονικά θα πρέπει να τρέξουν ένα διάστημα μαζί για ενημέρωση επαγγελματιών και λοιπών και εποιτα να αποσυρθούν.
Γιατί εγώ από εσένα το ακούω πρώτη φορά..
Π.χ η Vitex βγάζει σύγχρονος Metal Silicone και Verolac..

Για το vivelock μονο εννοούσα όσο αφορά το στεγνωμα..σε Verolac(Vitex) και Gumiilac(Vechro) δεν συμβαίνει αυτο
Έχω βάψει και με τα 3 αρκετές φορές..
Με το vivelock σε μια δουλειά στην Κηφισιά εξαιτίας και της υγρασίας στεγνωσε πλήρως σε 2 μέρες..!!!Δεν το πίστευα..!!
Με το Verolac ακόμη και χειμώνα εάν το πέρναγες 8 το πρωί μέχρι της 15:00 έχει στεγνώσει..

Φαντάσου λοιπόν να έχεις υπολογίσει τον καιρο ώστε να μην σε πιάσει βροχή την επόμενη και το υλικο να θέλει 48ωρες να στεγνώσει.. Απαράδεκτο.. για αυτο και τα αποφεύγω όσο γίνεται..

• Like
Reactions: elninioz and nikfor
Μάλιστα..
Εσύ θα το ξέρεις καλύτερα...αλλά αυτά κανονικά θα πρέπει να τρέξουν ένα διάστημα μαζί για ενημέρωση επαγγελματιών και λοιπών και εποιτα να αποσυρθούν.
Γιατί εγώ από εσένα το ακούω πρώτη φορά..
Π.χ η Vitex βγάζει σύγχρονος Metal Silicone και Verolac..

Για το vivelock μονο εννοούσα όσο αφορά το στεγνωμα..σε Verolac(Vitex) και Gumiilac(Vechro) δεν συμβαίνει αυτο
Έχω βάψει και με τα 3 αρκετές φορές..
Με το vivelock σε μια δουλειά στην Κηφισιά εξαιτίας και της υγρασίας στεγνωσε πλήρως σε 2 μέρες..!!!Δεν το πίστευα..!!
Με το Verolac ακόμη και χειμώνα εάν το πέρναγες 8 το πρωί μέχρι της 15:00 έχει στεγνώσει..

Φαντάσου λοιπόν να έχεις υπολογίσει τον καιρο ώστε να μην σε πιάσει βροχή την επόμενη και το υλικο να θέλει 48ωρες να στεγνώσει.. Απαράδεκτο.. για αυτο και τα αποφεύγω όσο γίνεται..
Σωστά τα λες για την απόσυρση αλλα σιγα μην ασχοληθεί η καθε πολυεθνική με τον τελ καταναλωτή! Νούμερα και παλι νούμερα! Τίποτα αλλο για αυτούς! Για πρώτη φορα η Βιβεχρώμ έπεσε στην δεύτερη θεση και ισως να ειναι στο πλαίσιο αναδιάρθρωση ολα αυτα.

Η vitex εχει και το direct νομιζω. Οποτε 3 σειρές προϊόντων.

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλησπέρα, έχω 2 ξύλα κοπής στην κουζίνα τα οποία τα έτριψα και θα ήθελα να ρωτήσω με τι να τα περάσω για προστασία του ξύλου αλλά να μην είναι και επιβλαβή για την υγεία.

Καλησπέρα, έχω 2 ξύλα κοπής στην κουζίνα τα οποία τα έτριψα και θα ήθελα να ρωτήσω με τι να τα περάσω για προστασία του ξύλου αλλά να μην είναι και επιβλαβή για την υγεία.
Tung oil θα ελεγα, απλά εχει μια διαδικασία και θέλει αρκετα χέρια.

• Like
Reactions: vaggt
Εγω θα ελεγα να κοιταξεις κατι πιο εξειδεικευμενο.

Προσωπικά εχω αυτο.

• Like
Στην Ελλάδα μπορούμε να τα βρούμε πουθενά αυτά αλλιώς μάλλον θα προτιμήσω Tung oil.

Στην Ελλάδα μπορούμε να τα βρούμε πουθενά αυτά αλλιώς μάλλον θα προτιμήσω Tung oil.

• Like
Καλημέρα
Για πλακάκια τοίχου ματ υφής σε μπανιο, τι βερνίκι ή άλλο διάφανο υλικό εξάλειψης προτείνετε να περαστούν που θα τα κάνει σατινέ, να τους δώσει μια λάμψη /γυαλάδα (όχι καραμέλα όμως);
Ευχαριστώ

Καλημέρα
Για πλακάκια τοίχου ματ υφής σε μπανιο, τι βερνίκι ή άλλο διάφανο υλικό εξάλειψης προτείνετε να περαστούν που θα τα κάνει σατινέ, να τους δώσει μια λάμψη /γυαλάδα (όχι καραμέλα όμως);
Ευχαριστώ
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά σατινε βερνικι για πλακάκι μπάνιου δεν γνωριζψ να υπάρχει..

Οκ έστω γυαλιστερό , ποιο προτείνετε ;
Ούτε γυαλιστερό...
Είναι θέμα πρόσφυσης στο πλακάκι..
Ακόμη και wash primer να περάσεις πρωτα δύσκολο να.κρατησει...
Το πλακάκι παρότι ματ δεν εχει πόρους καθώς είναι ψημενη η επιφάνεια του σμάλτο και καλά σφραγισμένη ώστε να αποφεύγετε η διαπνοη υλικών..
Κατά.ποσο δε που είναι σε μπανιο και τα νερα δεν βοηθάμε στην μακροζωία του υλικου..
Τώρα να υπάρχει κάποιο υλικό δεν το ξέρω..
Ήταν να κάνω ένα μπάνιο έτσι αλλά δεν το προχωρήσαμε εξαιτίας μη εύρεσης σωστού υλικου..