mastroxalastis
Supreme Member
- 15 November 2018
- 3,827
Μετά από το πέρασμα 5-6 καταστημάτων, δυστυχώς δεν είχε κανένας την bison και όσοι είχαν συνεργασία μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη η montage.
Στο τελευταίο κατάστημα μου πρότειναν γι αυτό που θέλω ακριβώς, την Turbo-Fix (μου είπαν ότι σου πει ο συγκεκριμένος είναι εγγύηση στα λεγόμενα του).
https://www.andreoy.gr/domika-ylika...ml-diafani-kolla-montarismatos-synarmologisis
Για αφαίρεση είπε ότι με μία φαλτσέτα το βγάζεις και μετά ξύνεις τα υπολείμματα.
Επίσης μου είπε ότι δεν χρειάζεται κανένα τρίψιμο στο πλακάκι.
Χαχαχα
Και εγω του δωρισα ενα απο τα δικα μου καθως δε μπορεσα να το αξιοποιησω σωστα.
Μιχαλη δε καταφερα να κολλησω σταθερα κατι που ήθελα.
Μπορει να ηταν δικο μου λαθος δε ξερω.
Δεν ξερω αν εχω αναφερθει και παλαιοτερα στο σπρευ της AKFIX το οποιο στεγνωνει την κολλα στιγμης σχεδον ακαριαια, αλλα αξιζει τον κοπο.
Παρα πολυ χρησιμο σε αρκετες περιπτωσεις που απλα θελεις με το που θα ακουμπησει το αντικειμενο στην κολα, να κολλησει.
Το αναφερω καθως με βοηθησε παρα πολυ χτες που συναρμολογουσα ενα -σπασμενο σε πολλα κομματια- πετρινο αγαλματιδιο.
![]()
Το συγκεκριμενο μαγαζι το εχει πολυ φθηνα, σετ σπρευ και κολλα στα 2.70 ευρω. Αποστολη και αντικαταβολη ομως κοστιζουν 6 ευρω.
https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html
{Εγω θα παραγγειλω σημερα το βραδυ, αν θελει καποιος να παραλαβει απο το εργαστηριο μου και να μοιραστουμε τα μεταφορικα και να μας κοστισει ~4 ευρω το σετ, ας μου στειλει pm για να μην επιβαρυνουμε το νημα}
Υπαρχει βιντεακι για την χρηση του στο παραπανω λινκ. Στο βιντεο προτεινεται η χρηση σπρευ στις επιφανειες που θα μπει η κολλα. Βολευει και αυτο καποιες φορες.
Εμενα με βολευει τις περισσοτερες φορες να βαζω την κολλα, να ενωνω τα δυο μερη και μετα να βαζω το σπρευ. Οπως και να'χει το θεμα ειναι ενα πολυ χρησιμο προιον.
For the record, να πω οτι το εικονιζομενο σετακι μου ηταν δωρεα απο τον Μπαμπη τον οποιο ευχαριστω και δημοσια![]()
Εχω μια j-b weld 2 συστατικων, καινουργια.
Τις ανοιξα και ανακατεψα λιγη για τεστ, πριν κολλησω κατι.
Λεει 20-25 λεπτα να πηξει. Εχει γινει γκρι απο την αρχη, οπως λεει, αλλα πανε 40(!) λεπτα και ακομα να πηξει. Ζεστη κανει, ειμαι και εξω που οπωσδηποτε φυσαει...
Ειναι φυσιολογικο;
Όχι.
Λογικά κάτι σου πήγε λάθος στην αναλογία των 2 συστατικών.
4-6 ωρες θελει αυτη η κολλα για να πηξει (set time) και 15-24 ωρες για να σταθεροποιηθει (cure time). Που το διαβασες αυτο για τα 20 λεπτα?
Φανταζομαι οτι μιλαμε για την J-B weld την κοκκινη/μαυρη.
καλημερα. Μολις είδα το ποστ.
Μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας.
Νερο με σοδα. βαζουμε τοση ωστε να διαλυθει μεσα στο νερο. Το βαζουμε σε ενα ψεκαστηρι και ειμαστε ετοιμοι.
Προσοχη γιατι οταν πεσει πανω στην κολλα γινεται εξωθερμη αντιδραση. Καιει
Το εχω χρησιμοποιησει μια φορα μονο σε κυανοακρυλική που την είχα ανακατεψει με σκονη ξυλου για να κανω στοκο. Το ψεκασα και έγινε κατευθείαν πετρα.
Δε ξερω βεβαια σε κολληση δυο κομματιων αν θα δουλεψει καλα
Οι χρονοι ειναι οπως εγραψα παραπανω.
Το 'working time' ειναι ο χρονος μεσα στον οποιο μπορεις να κανεις τις τελευταιες μικροπροσαρμογες στα υπο κολληση αντικειμενα.
Επισης ειναι και ο μαξιμουμ χρονος ο οποιος μπορεις να εχεις ετοιμη την κολλα (ανακατεμενη) μεχρι να την χρησιμοποιησεις για συγκολληση.
Τι κολλας Aγγελε? Απο περιεργεια)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.