Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Μετά από το πέρασμα 5-6 καταστημάτων, δυστυχώς δεν είχε κανένας την bison και όσοι είχαν συνεργασία μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη η montage.
Στο τελευταίο κατάστημα μου πρότειναν γι αυτό που θέλω ακριβώς, την Turbo-Fix (μου είπαν ότι σου πει ο συγκεκριμένος είναι εγγύηση στα λεγόμενα του).
https://www.andreoy.gr/domika-ylika...ml-diafani-kolla-montarismatos-synarmologisis

Για αφαίρεση είπε ότι με μία φαλτσέτα το βγάζεις και μετά ξύνεις τα υπολείμματα.
Επίσης μου είπε ότι δεν χρειάζεται κανένα τρίψιμο στο πλακάκι.

Νομιζω οτι κανει ακριβως την ιδια δουλεια. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα Σωτηρη.

Καλησπέρα,θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά μια ταπετσαρία."Δουλειά" του μικρού όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτό:Την είχα κολλήσει εδώ και 7 χρόνια με μια ρευστή κόλλα που μου είχαν δώσει περνώντας την με πινέλο...ευτυχώς τα έχω τα κομμάτια ατόφια κι επειδή έχει μείνει το μισό πάχος(το άλλο μισό έμεινε στον τοίχο) τι κόλλα μου προτείνετε για να μην "κατσαρωσει" μετά??
8390cfe0ed8ec05acd72a66221745a6a.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να πάρεις την ίδια που είναι για ταπετσαρία και με μια κάρτα όπως χρεωστική/πιστωτική να την πατήσεις μετά...

Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Σ' ευχαριστώ πολυ

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξερω αν εχω αναφερθει και παλαιοτερα στο σπρευ της AKFIX το οποιο στεγνωνει την κολλα στιγμης σχεδον ακαριαια, αλλα αξιζει τον κοπο.
Παρα πολυ χρησιμο σε αρκετες περιπτωσεις που απλα θελεις με το που θα ακουμπησει το αντικειμενο στην κολα, να κολλησει.

Το αναφερω καθως με βοηθησε παρα πολυ χτες που συναρμολογουσα ενα -σπασμενο σε πολλα κομματια- πετρινο αγαλματιδιο.

47941759868_50d8a55ed0.jpg

Το συγκεκριμενο μαγαζι το εχει πολυ φθηνα, σετ σπρευ και κολλα στα 2.70 ευρω. Αποστολη και αντικαταβολη ομως κοστιζουν 6 ευρω.
https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html

{Εγω θα παραγγειλω σημερα το βραδυ, αν θελει καποιος να παραλαβει απο το εργαστηριο μου και να μοιραστουμε τα μεταφορικα και να μας κοστισει ~4 ευρω το σετ, ας μου στειλει pm για να μην επιβαρυνουμε το νημα}

Υπαρχει βιντεακι για την χρηση του στο παραπανω λινκ. Στο βιντεο προτεινεται η χρηση σπρευ στις επιφανειες που θα μπει η κολλα. Βολευει και αυτο καποιες φορες.
Εμενα με βολευει τις περισσοτερες φορες να βαζω την κολλα, να ενωνω τα δυο μερη και μετα να βαζω το σπρευ. Οπως και να'χει το θεμα ειναι ενα πολυ χρησιμο προιον.

For the record, να πω οτι το εικονιζομενο σετακι μου ηταν δωρεα απο τον Μπαμπη τον οποιο ευχαριστω και δημοσια :)

Χαχαχα
Και εγω του δωρισα ενα απο τα δικα μου καθως δε μπορεσα να το αξιοποιησω σωστα.
Μιχαλη δε καταφερα να κολλησω σταθερα κατι που ήθελα.
Μπορει να ηταν δικο μου λαθος δε ξερω.

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Χαχαχα
Και εγω του δωρισα ενα απο τα δικα μου καθως δε μπορεσα να το αξιοποιησω σωστα.
Μιχαλη δε καταφερα να κολλησω σταθερα κατι που ήθελα.
Μπορει να ηταν δικο μου λαθος δε ξερω.

f1be0b22bb91af420464125c57703c51.jpg

Εχω μια j-b weld 2 συστατικων, καινουργια.
Τις ανοιξα και ανακατεψα λιγη για τεστ, πριν κολλησω κατι.
Λεει 20-25 λεπτα να πηξει. Εχει γινει γκρι απο την αρχη, οπως λεει, αλλα πανε 40(!) λεπτα και ακομα να πηξει. Ζεστη κανει, ειμαι και εξω που οπωσδηποτε φυσαει...
Ειναι φυσιολογικο;

Δεν ξερω αν εχω αναφερθει και παλαιοτερα στο σπρευ της AKFIX το οποιο στεγνωνει την κολλα στιγμης σχεδον ακαριαια, αλλα αξιζει τον κοπο.
Παρα πολυ χρησιμο σε αρκετες περιπτωσεις που απλα θελεις με το που θα ακουμπησει το αντικειμενο στην κολα, να κολλησει.

Το αναφερω καθως με βοηθησε παρα πολυ χτες που συναρμολογουσα ενα -σπασμενο σε πολλα κομματια- πετρινο αγαλματιδιο.

47941759868_50d8a55ed0.jpg

Το συγκεκριμενο μαγαζι το εχει πολυ φθηνα, σετ σπρευ και κολλα στα 2.70 ευρω. Αποστολη και αντικαταβολη ομως κοστιζουν 6 ευρω.
https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html

{Εγω θα παραγγειλω σημερα το βραδυ, αν θελει καποιος να παραλαβει απο το εργαστηριο μου και να μοιραστουμε τα μεταφορικα και να μας κοστισει ~4 ευρω το σετ, ας μου στειλει pm για να μην επιβαρυνουμε το νημα}

Υπαρχει βιντεακι για την χρηση του στο παραπανω λινκ. Στο βιντεο προτεινεται η χρηση σπρευ στις επιφανειες που θα μπει η κολλα. Βολευει και αυτο καποιες φορες.
Εμενα με βολευει τις περισσοτερες φορες να βαζω την κολλα, να ενωνω τα δυο μερη και μετα να βαζω το σπρευ. Οπως και να'χει το θεμα ειναι ενα πολυ χρησιμο προιον.

For the record, να πω οτι το εικονιζομενο σετακι μου ηταν δωρεα απο τον Μπαμπη τον οποιο ευχαριστω και δημοσια :)

καλημερα. Μολις είδα το ποστ.

Μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας.
Νερο με σοδα. βαζουμε τοση ωστε να διαλυθει μεσα στο νερο. Το βαζουμε σε ενα ψεκαστηρι και ειμαστε ετοιμοι.

Προσοχη γιατι οταν πεσει πανω στην κολλα γινεται εξωθερμη αντιδραση. Καιει

Το εχω χρησιμοποιησει μια φορα μονο σε κυανοακρυλική που την είχα ανακατεψει με σκονη ξυλου για να κανω στοκο. Το ψεκασα και έγινε κατευθείαν πετρα.
Δε ξερω βεβαια σε κολληση δυο κομματιων αν θα δουλεψει καλα

Εχω μια j-b weld 2 συστατικων, καινουργια.
Τις ανοιξα και ανακατεψα λιγη για τεστ, πριν κολλησω κατι.
Λεει 20-25 λεπτα να πηξει. Εχει γινει γκρι απο την αρχη, οπως λεει, αλλα πανε 40(!) λεπτα και ακομα να πηξει. Ζεστη κανει, ειμαι και εξω που οπωσδηποτε φυσαει...
Ειναι φυσιολογικο;

Όχι.

Λογικά κάτι σου πήγε λάθος στην αναλογία των 2 συστατικών.

Όχι.

Λογικά κάτι σου πήγε λάθος στην αναλογία των 2 συστατικών.

Χμμμμ.
Οκ, αλλα ΤΙ μπορει να πηγε λαθος; Εβαλα ιδια ποσοτητα (προφανως με το ματι, δεν τις περασα απο ογκομετρητη πρωτα), ανακατευτηκαν καλα, εγιναν γκρι, δεν περισσεψε καποια (οπως, ενιοτε γινεται με αλλες 2 συστατικων, οταν βαλεις παραπανω απο τη μια).
Δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο με 2 συστατικων. Να ετυχε ολες τις αλλες φορες να πετυχω την ΤΕΛΕΙΑ αναλογια;

Λοιπον, (μαλλον) λυθηκε το μυστηριο (θα ξερω σιγουρα σε κανα 20λεπτο):
Το ενα συστατικο ειναι ανοιχτο γκρι-κρεμ, ενω το αλλο ΗΤΑΝ διαφανο, στην αρχη. Αποτελεσμα, το τελικο ηταν ανοικτο γκρι-κρεμ.
Βαζοντας λιγο παραπανω απο το δευτερο, ειδα οτι πιο μεσα "μαυριζε" καπως. Επλασα λιγο το σωληναριο καο μετα ξαναεβαλα και απο τις δυο (με το δευτερο να ειναι μαυριδερο, πλεον), οποτε το τελικο ειναι εντελως ανοιχτο γκρι (οχι κρεμ), δλδ διαφορετικο χρωμα απο πριν.
Πιστευω οτι αυτο θα πηξει.
Προφανως, δεν ηταν καλα ανακατεμενο το υλικο της μιας και στην αρχη δεν ηταν το καταλληλο. Οπως συμβαινει καμια φορα με καποιες οδοντοκρεμες 2 συστατικων, που στην αρχη βγαινει π.χ. ολο μπλε ή ολο ασπρο.

4-6 ωρες θελει αυτη η κολλα για να πηξει (set time) και 15-24 ωρες για να σταθεροποιηθει (cure time). Που το διαβασες αυτο για τα 20 λεπτα?
Φανταζομαι οτι μιλαμε για την J-B weld την κοκκινη/μαυρη.

4-6 ωρες θελει αυτη η κολλα για να πηξει (set time) και 15-24 ωρες για να σταθεροποιηθει (cure time). Που το διαβασες αυτο για τα 20 λεπτα?
Φανταζομαι οτι μιλαμε για την J-B weld την κοκκινη/μαυρη.

Χχμμμ
Λεει "this adhesive can be worked with for 20-25 minutes". Και επισης, "Drying: The substance will have bonded after 20-25 minutes".
Θεωρησα οτι αυτος ειναι ο χρονος αρχικης κολλησης (βεβαιως, οπως λεει και παρακατω, τελικη κολληση μετα απο 15-24 ωρες).

Οι χρονοι ειναι οπως εγραψα παραπανω.

Το 'working time' ειναι ο χρονος μεσα στον οποιο μπορεις να κανεις τις τελευταιες μικροπροσαρμογες στα υπο κολληση αντικειμενα.
Επισης ειναι και ο μαξιμουμ χρονος ο οποιος μπορεις να εχεις ετοιμη την κολλα (ανακατεμενη) μεχρι να την χρησιμοποιησεις για συγκολληση.

Τι κολλας Aγγελε? Απο περιεργεια :))

καλημερα. Μολις είδα το ποστ.

Μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας.
Νερο με σοδα. βαζουμε τοση ωστε να διαλυθει μεσα στο νερο. Το βαζουμε σε ενα ψεκαστηρι και ειμαστε ετοιμοι.

Προσοχη γιατι οταν πεσει πανω στην κολλα γινεται εξωθερμη αντιδραση. Καιει

Το εχω χρησιμοποιησει μια φορα μονο σε κυανοακρυλική που την είχα ανακατεψει με σκονη ξυλου για να κανω στοκο. Το ψεκασα και έγινε κατευθείαν πετρα.
Δε ξερω βεβαια σε κολληση δυο κομματιων αν θα δουλεψει καλα

Γεια σου Γιωργο. Δεν ειναι το ιδιο και μονο τα συστατικα να διαβασεις πανω στο σπρευ.
Ειναι παρα πολυ σημαντικο το υλικο που χρησιμοποιουμε σαν επιταχυντη να ΜΗΝ επηρρεαζει πολυ την αντοχη της κολλας. Γραφω "να μην επηρρεαζει πολυ" γιατι σιγουρα υπαρχει απωλεια συγκολλητικης δυναμης. Το συγκεκριμενο υλικο επισης δεν δημιουργει καποια αντιδραση/θερμοτητα με την κολλα. Ειναι και παρα πολυ φτηνο, οποτε δεν αξιζει να ψαχνουμε εναλλακτικες.https://www.itools.gr/kolles-siliko...noakryliki-akfix-25ml-100ml-sprev-detail.html

Οι χρονοι ειναι οπως εγραψα παραπανω.

Το 'working time' ειναι ο χρονος μεσα στον οποιο μπορεις να κανεις τις τελευταιες μικροπροσαρμογες στα υπο κολληση αντικειμενα.
Επισης ειναι και ο μαξιμουμ χρονος ο οποιος μπορεις να εχεις ετοιμη την κολλα (ανακατεμενη) μεχρι να την χρησιμοποιησεις για συγκολληση.

Τι κολλας Aγγελε? Απο περιεργεια :))

Τοτε...παρεξηγησα :)
Θεωρησα οτι ο working time, σε συνδυασμο με το παρακατω, υποννοει οτι σε 20-25 λεπτα εχει σχεδον πηξει. Το σκεφτηκα σε αντιδιαστολη με τις "γρηγορες" των 5', αλλα και αλλες που εχω δοκιμασει που πηζουν σε κανα μισαωρο.
Δικο μου λαθος, τοτε, αλλα για τη δουλεια που τη θελω δεν μου κανει.
Προσπαθω να κολλησω ενα σπασμενο κομματι απο μηχανισμο της πλατης ξαπλωτης πολυθρονας βεραντας (σκληρο πλαστικο).
Δεν στεκεται, ομως, το κομματι, αν δεν εχει πιασει λιγο η κολλα. Οποτε θα χρησιμοποιησω μια pattex 5 λεπτων.
Λεει οτι εχει δυναμη 130kgr/cm2, ενω η j-b weld 273kgr, αλλα τι να κανουμε; :)
Παλι καλα που εκανα δοκιμες πριν δοκιμασω να κολλησω. Αλλιως θα περνουσα 15-24 ωρες κρατωντας το κομματι στη θεση του 😁😛